Κυριακή 9 Απριλίου 2017

"Άμεση ανταπόκριση στο κάλεσμα κατοίκων στο Κάτω Κουκλάκι"


Μια πολύ «παραγωγική» συζήτηση με κατοίκους που μένουν στις δυο πλευρές του πάρκου της οδού Λάμπρου Κατσώνη στο Κάτω Κουκλάκι, είχαν μέλη της Δημοτικής Αρχής με επικεφαλής τον δήμαρχο Άρη Βασιλόπουλο. Η συγκέντρωση που είχαν καλέσει οι ίδιοι οι κάτοικοι πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 8/4 στην παιδική χαρά που υπάρχει στο πάρκο και είχε ως στόχο να αναδείξει
τα προβλήματα που υπάρχουν στη «νησίδα», όπως αποκαλούν οι κάτοικοι τον μακρόστενο κοινόχρηστο χώρο πρασίνου που αποτελεί και το όριο μεταξύ της Νέας Χαλκηδόνας και των Αγίων Αναργύρων. Προβλήματα που έχουν να κάνουν τόσο με την έλλειψη συντονισμού των υπηρεσιών των δυο όμορων Δήμων, στην αρμοδιότητα των οποίων είναι ο χώρος, όσο και με την ανάγκη συντήρησης και ανάπτυξης του πρασίνου, την καθαριότητα, τη σήμανση, τα δεσποζόμενα, αλλά και τα αδέσποτα ζώα κ.λπ.
Τόσο ο Δήμαρχος, όσο και οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι που παραβρέθηκαν στη συνάντηση είχαν την ευκαιρία να καταγράψουν τα προβλήματα, να ιεραρχήσουν κάποιες αναγκαίες παρεμβάσεις και δεσμεύθηκαν για ενέργειες που μπορούν να γίνουν στο επόμενο διάστημα. Οι κάτοικοι κατέθεσαν αρκετές προτάσεις και κυρίως την διάθεσή τους να συμβάλλουν -κάτι που έχουν κάνει στο παρελθόν- ώστε να αναβαθμιστεί αυτός ο πνεύμονας πρασίνου.

Ο Δήμος οφείλει να συγχαρεί τους κατοίκους για την πρωτοβουλία που έχουν αναπτύξει για την συντήρηση και την αναβάθμιση αυτού του χώρου και καλεί κάθε δημότη και κάτοικο της πόλης μας να επιδείξει ανάλογες πρωτοβουλίες. Η ανάδειξη των δημόσιων χώρων και η καλυτέρευση της ποιότητας ζωής στην πόλη, κάτι που βρίσκεται στην καθημερινή ατζέντα του Δήμου και των υπηρεσιών του (παρά τις σοβαρές ελλείψεις σε προσωπικό), απαιτεί την ενεργή συμμετοχή των πολιτών.