Πέμπτη 27 Απριλίου 2017

Επίθεση χουλιγκάνων σε εκδήλωση στο Πνευματικό Κέντρο Φιλαδέλφειας

Αναδημοσίευση από την Εφημερίδα των Συντακτών

Φιλαδέλφεια, ένταση στο Πνευματικό Κέντρο

Ομάδα 40-50 φερόμενων οπαδών της ΑΕΚ δημιούργησαν ένταση έξω από το Πνευματικό Κέντρο του δήμου Φιλαδέλφειας, όπου διεξήχθη εκδήλωση-συζήτηση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ με θέμα «Ο αγώνας για δημοκρατικές ελευθερίες και δημόσιους χώρους ενάντια στα επιχειρηματικά συμφέροντα».
Οι γνωστοί άγνωστοι που έδρασαν με προκάλυμμα την ΑΕΚ, δημιούργησαν λεκτικό επεισόδιο πριν από την έναρξη της εκδήλωσης, ενώ -σύμφωνα με πληροφορίες- έσπασαν την πόρτα του Κέντρου, όμως δεν κατάφεραν να προσεγγίσουν τον χώρο της εκδήλωσης (η οποία πραγματοποιήθηκε απρόσκοπτα). Πληροφορίες αναφέρουν επίσης πως άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ και μία διμοιρία των ΜΑΤ έσπευσαν στο σημείο για να εκτονωθεί η κατάσταση. 
Δημοτικοί σύμβουλοι και άλλοι πολιτικοί παράγοντες της περιοχής, για λόγους προφανείς, δεν μπορούσαν να προσεγγίσουν τον χώρο.
Μετά τη λήξη της εκδήλωσης, η αστυνομία προσπάθησε να απομακρύνει τα άτομα αυτά από τον χώρο έξω από το Πνευματικό Κέντρο, προκειμένου ο κόσμος να απομακρυνθεί με ασφάλεια. 
Οι συμμετέχοντες στην εκδήλωση, για λόγους σωματικής ασφάλειας, προσπάθησαν να αποχωρήσουν από το Πνευματικό Κέντρο πραγματοποιώντας πορεία προς τον σταθμό του ΗΣΑΠ στον Περισσό. Η πορεία συνοδευόταν από αστυνομικές δυνάμεις. Σύμφωνα με παρευρισκόμενους, 300 μέτρα από το Πνευματικό Κέντρο, η πορεία δέχθηκε επίθεση με πέτρες, ενώ -όπως περιέγραψαν μάρτυρες- οι χουλιγκάνοι έβριζαν όσους συμμετείχαν στην πορεία. 
Πληροφορίες αναφέρουν ότι σε διάφορα σημεία της πόλης είναι ακροβολισμένες ομάδες χουλιγκάνων.

Ανησυχία εν όψει Πρωτομαγιάς

Αιρετοί από την πλευρά της δημοτικής αρχής τόνισαν στο efsyn.gr ότι τα γεγονότα αυτά, που έλαβαν χώρα στη διάρκεια της εκδήλωσης της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, επιβεβαιώνουν ότι στην πόλη έχει επιβληθεί μια ιδιόμορφη πολιορκία που παραπέμπει σε παρακράτος της δεξιάς.
Υπενθυμίζεται ότι, προσφάτως, τραμπουκισμοί στιγμάτισαν τις εκδηλώσεις του δημοτικής αρχής κατά την επέτειο της 25η Μαρτίου.
Όλα αυτά ενώ στη Φιλαδέλφεια, την ερχόμενη Δευτέρα, όπως θυμίζουν κύκλοι της δημοτικής αρχής, γίνονται οι μεγάλες εκδηλώσεις της Πρωτομαγιάς - σημείο αναφοράς για την ευρύτερη περιοχή. Μοιάζει λοιπόν αναγκαίο η αστυνομία και όλοι οι αρμόδιοι να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα ενόψει των συγκεκριμένων εκδηλώσεων.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ προέβη στην παρακάτω έκτακτη ανακοίνωση:
Υπό πολιορκία διεξάγεται η μαζική εκδήλωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στη Νέα Φιλαδέλφεια
Με πολύ κόσμο, αλλά και υπό πολιορκία πραγματοποιείται η εκδήλωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στη Νέα Φιλαδέλφεια, στο Πνευματικό κέντρο με θέμα τον αγώνα των κατοίκων για τις γειτονιές τους ενάντια στα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα και ομιλητές τους Δέσποινα Κουτσούμπα, περιφερειακή σύμβουλο Αττικής, τον Γιώργο Ράγκο μέλος της ΚΣΕ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και τον Άγγελο Χάγιο μέλος του ΠΣΟ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
Παρότι πλήθος κόσμου έχει γεμίσει τους χώρους του Πνευματικού Κέντρου, ομάδες των γνωστών τραμπούκων εκφραστών επιχειρηματικών συμφερόντων του Μελισσανίδη, προσπαθούν ανεπιτυχώς να διαλύσουν την εκδήλωση και να επιβάλλουν την τρομοκρατία τους. Προκάλεσαν φθορές στο κτίριο, ενώ έχουν συγκεντρωθεί απ' έξω από το Πνευματικό κέντρο και απειλούν τα μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ έχει ανακοινώσει την εκδήλωσή της και προειδοποιήσει σε κάθε κατεύθυνση -και προς την κυβέρνηση- για τις πολιτικές ευθύνες που υπάρχουν, σχετικά με τη διασφάλιση του στοιχειώδους δικαιώματός των πολιτών και των πολιτικών οργανώσεων να πραγματοποιούν ελεύθερα εκδηλώσεις και συζητήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.