Παρασκευή 21 Απριλίου 2017

ΑΛΣΟΣ ξεκίνησε το ξεχορτάριασμα

Η αντιπυρική περίοδος πλησιάζει στην αρχή της . Επίσημη έναρξη ορίζεται η 1η Μαΐου. Στα πλαίσια προστασίας του Άλσους μας ο Δήμος , για πρώτη φορά με δικά του μέσα , με την υπηρεσία πράσινου , ξεκίνησε το ξεχορτάριασμα για να είναι έγκαιρα έτοιμος .
Με τη ευκαιρία ας σταθούμε λίγο στα λογια του Συντονιστή Τοπικών Δράσεων του WWF Ελλάς Ηλίας Τζηρίτη

«Το καλοκαίρι του 2016 κατατάσσεται στην 5η χειρότερη θέση των αντιπυρικών περιόδων της τελευταίας δεκαετίας . Μια δύσκολη αντιπυρική περίοδος όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά για όλη τη Μεσόγειο. Οι έντονες πυρκαγιές, ανεξαρτήτως αιτίας, στην Πορτογαλία, τη Γαλλία, την Κύπρο και την Ισπανία δείχνουν ότι η κλιματική αλλαγή απειλεί με νέες καταστροφές αν δεν πάρουμε τα μέτρα μας. Ο χειμώνας έρχεται και μαζί με αυτόν πρέπει να έρθει και ο έγκαιρος σχεδιασμός. Μην αφήσουμε την προστασία των ελληνικών δασών μόνο στην αυταπάρνηση κάποιων κρατικών φορέων και των εθελοντών»

Ο δήμος λοιπόν κάνει το χρέος του . Εμείς πρέπει να συνδράμουμε και εκτός από την βόλτα μας να οργανωθούμε με τον Δήμο και με τους Εθελοντές Πολιτικής Προστασίας να προστατέψουμε αυτό που μας ανήκει .