Τετάρτη 12 Απριλίου 2017

Πάλι μπερδεύτηκαν τα οπαδικά ΜΜΕ

Στο αγαπημένο σπορ "πάμε όλοι μαζί να μουτζώσουμε το Βασιλόπουλο" - το οποίο έχει γίνει μια καθημερινή συνήθεια για τα οπαδικά ΜΜΕ- οι κακοήθειες είναι διαρκείς.

Όπως η παρακάτω ανάρτηση με το γλαφυρό τίτλο και τα χαριτωμένα σχόλια που τη συνοδεύουν, η οποία ενημερώνει τους οπαδούς ότι η ανακοίνωση του Δήμου για την (ν)τροπολογία Μελισσανίδη (με κλικ εδώ), που γράφει ότι "αφαιρείται μια βασική αρμοδιότητα της Τοπικής αλλά και της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης." είναι αναντίστοιχη με τον ισχυρισμό του Δήμου ότι ο ρόλος του στην συγκεκριμένη διαδικασία ήταν γνωμοδοτικός. 



Εμείς είμαστε καλοπροαίρετοι άνθρωποι και θα υποθέσουμε ότι πάλι μπερδεύτηκαν τα παιδιά. Ότι δεν συγκρατούν όσα διαβάζουν γιατί η παράγραφος που προηγείται από τη συγκεκριμένη φράση και αναφέρει ποιες αρμοδιότητες αφαιρούνται από Δήμους και Περιφέρειες είναι ακριβώς από πάνω.
Εξάλλου και η ίδια η (ν)τροπολογία μια παράγραφος είναι. 



Διαβάστε τη ρε παλικάρια.
Αν και έχουμε την υποψία ότι ούτε οι χρυσοπληρωμένοι μάνατζερ διαβάζουν γιαυτό τα έκαναν τόσο μαντάρα και τρέχουν Κυβέρνηση και Βουλή να τους ξελασπώσουν.

Ας κάνουμε μια σύντομη περίληψη λοιπόν. Σύμφωνα με την ισχύουσα μέχρι σήμερα νομοθεσία :

- Όταν οι δρόμοι μένουν εκεί που βρίσκονται απαιτείται βεβαίωση υψομέτρου
- Όταν οι δρόμοι μένουν εκεί που βρίσκονται αλλά δεν έχουν διανοιχτεί ή δεν έχουν υψομετρικές μελέτες, απαιτείται έγκριση υψομετρικής μελέτης.
- Όταν οι δρόμοι αλλάζουν θέση τότε ο Δήμος γνωμοδοτεί, οι παρόδιοι κάνουν ενστάσεις (αν θίγονται) και η Περιφέρεια εγκρίνει.

Όλα τα παραπάνω είναι βασική αρμοδιότητα του Δήμου και της Περιφέρειας. 

Τόσο απλά. 






Δεν υπάρχουν σχόλια: