Τρίτη 11 Απριλίου 2017

Αλλοιωμένες Ειδήσεις ...

Υπήρξαν διάφορα δημοσιεύματα ύστερα από την πρωινή εκπομπήpή του ANT1 σχετικά με τη διανομή ληγμένου κοτόπουλου στο Κοινωνικό Παντοπωλείου και μία διάψευση από την Κοινωφελή Επιχείρηση, η οποία αναφέρεται σε παραπληροφόρηση. 
Ο Παρατηρητής έκανε το ρεπορτάζ του, από το οποίο προκύπτει ότι η είδηση για ληγμένο κοτόπουλο απλά δεν ισχύει.Κυκλοφόρησε η εικόνα ενός κοτόπουλου με ετικέτα στην οποία αναγραφόταν ημερομηνία συσκευασίας 27/12/2016 και ημερομηνία λήξης 01/01/2017. Αλλά όπως προκύπτει από το έγγραφο της Κοινωφελούς Επιχείρησης με ΑΠ 533/29-12-2016, τα νωπά κοτόπουλα που δεν μοιράστηκαν στους ωφελούμενους του Κοινωνικού
Παντοπωλείου καταψύχθηκαν την 29-12-2016. Επομένως, χρησιμοποιήθηκε επικοινωνιακά μία ημερομηνία λήξης που απλά θα ίσχυε, εάν το κοτόπουλο δεν είχε καταψυχθεί.
Ερωτηματικά δημιουργούνται για τη δημοσιογραφική δεοντολογία των μέσων που προέβαλαν την είδηση χωρίς να επικοινωνήσουν με τους υπεύθυνους του Κοινωνικού Παντοπωλείου και χωρίς να ελέγξουν τα πραγματικά περιστατικά. Στην Κοινωφελή Επιχείρηση έχουν προσπαθήσει να επικοινωνήσουν με τους υπεύθυνους της εκπομπής για να ανασκευάσουν, αλλά μέχρι το μεσημέρι που επικοινωνήσαμε δεν έχει γίνει εφικτό.
Ερωτηματικά για την επικοινωνιακή εκμετάλλευση του ανύπαρκτου θέματος προκύπτουν και από το γεγονός ότι η ωφελούμενη είχε στο στενό συγγενικό της περιβάλλον υποψήφια για το κοινοτικό συμβούλιο από παράταξη της αντιπολίτευσης...


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ  ΔΗΜΟΥ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ - ΧΑΛΚΗΔΟΝΟΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σήμερα, Τρίτη 11/04/2017 πληροφορηθήκαμε με ιδιαίτερη έκπληξη ότι έγινε καταγγελία στην τηλεόραση του ANT1 ότι δήθεν έγινε διανομή ληγμένου κοτόπουλου από το Κοινωνικό Παντοπωλείο της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου μας. Η έκπληξή μας ενισχύθηκε από το γεγονός ότι δε ζητήθηκε καν η άποψη ή η πληροφόρηση της Κοινωφελούς Επιχείρησης από το ΜΜΕ που ανέδειξε την πληροφορία και τα μέσα που την αναπαρήγαγαν.
Για την αποκατάσταση της αλήθειας και την αποφυγή εντυπώσεων που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα:
- δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι δε δόθηκε ληγμένο ή καθ' οιονδήποτε τρόπο αλλοιωμένο κοτόπουλο από το Κοινωνικό μας Παντοπωλείο και ότι μεριμνούμε για την ορθή συντήρηση όλων των προϊόντων (νωπών ή μακράς διαρκείας) που διανέμουμε στους ωφελούμενους.
- δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι δεν διανέμονται στο Κοινωνικό Παντοπωλείο προϊόντα του προγράμματος ΤΕΒΑ.
-διαψεύδουμε ότι έγινε κάποιου είδους συνομιλία με την Αντιδήμαρχο, Δημοτικό Σύμβουλο ή τον Πρόεδρο της Κοινωφελούς Επιχείρησης.
Με τις ευχές μας για Καλή Ανάσταση,
 Ο Πρόεδρος της
Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνος
Ευάγγελος Κουμαριανός