Τετάρτη, 12 Απριλίου 2017

Λαϊκή Συνέλευση Φιλαδέλφειας: ο Λαός της Φιλαδέλφειας Δεν Τρομοκρατείται και Δεν Φιμώνεται.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Εδώ και ένα περίπου μήνα στην πόλη μας έχει εισβάλει ο οπαδικός στρατός των επιχειρηματικών συμφερόντων της ΠΑΕ ΑΕΚ, συνεπικουρούμενος από ακροδεξιά και φασιστικά στοιχεία και από κοινού κατέλαβαν το κέντρο της πόλης, βανδάλισαν το χώρο του Δημαρχείου, το χώρο της Λαϊκής μας Συνέλευσης και του Αυτοδιαχειριζόμενου Κοινωνικού Χώρου «Στρούγκα», επιτέθηκαν και κακοποίησαν δημοτικούς συμβούλους και πολίτες και συνεχίζουν να απειλούν, να επιτίθενται και να τρομοκρατούν όποιον τολμήσει να εκφέρει διαφορετικές απόψεις από τις δικές τους.
Αφορμή για όλα αυτά ήταν η άρνηση της πλειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου να γνωμοδοτήσει σχετικά με την υψομετρική μελέτη του ιδιωτικού ποδοσφαιρικού γηπέδου που προτίθεται να ανεγείρει στην πόλη η εταιρία «Δικέφαλος ΑΕ».
Ουσιαστικά όμως η πρόθεση είναι, να τρομοκρατηθεί ο λαός της πόλης, οι φορείς και οι συλλογικότητες που αντιτίθενται στην κατασκευή του γηπέδου αυτού και στην καταστροφή του Άλσους και να αποδεχθούν και να αναγνωρίσουν, όπως έχει διακηρυχθεί, ότι τα νέα «αφεντικά» της πόλης, θα είναι ο οπαδικός στρατός των επιχειρηματικών συμφερόντων και όσοι τον συνδράμουν και τον βοηθούν.
Επιδιώκουν δηλ. να καταλύσουν όχι μόνο την έννομη τάξη αλλά κυρίως τη δημοκρατία στην πόλη μας.
Στο έργο τους αυτό, η αστυνομία αδιαφορεί όταν δεν τους διευκολύνει,
απαγορεύοντας σε συλλογικότητες να διαδηλώσουν την αντίθεσή και την καταδίκη τους για όσα συμβαίνουν στην πόλη, το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη κωφεύει και η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ όχι μόνο ανέχεται την καταστρατήγηση κάθε έννοιας δημοκρατίας στην πόλη μας, αλλά κατέθεσε στη Βουλή για ψήφιση τροπολογία, με βάση την οποία,  αφαιρείται από την τοπική αυτοδιοίκηση η γνωμοδοτική και εγκριτική αρμοδιότητα επί υψομετρικών, κυκλοφοριακών και άλλων μελετών που αφορούν στην ανέγερση αθλητικών εγκαταστάσεων στην περιοχή τους, προκειμένου έτσι να ανοιχθεί ο δρόμος για την έκδοση της πολυπόθητης από τα ιδιωτικά συμφέροντα οικοδομικής άδειας, για την ανέγερση του γηπέδου.
Η Συνέλευσή μας σε προγενέστερη ανακοίνωσή της (25-1-16), είχε κάνει μια εκτεταμένη αναφορά στο όλο θέμα και ιδιαίτερα στο νομοθετικό πλαίσιο που είχε υπερψηφίσει η κυβέρνηση των Σαμαρά-Βενιζέλου, και είχε καταγγείλει ότι πέραν της κατασκευής του ιδιωτικού ποδοσφαιρικού γηπέδου και των όσων εγκυμονούσε αυτό για την πόλη, προβλεπόταν και η μετατροπή του Άλσους της πόλης σε Μητροπολιτικό Πάρκο, συνδυαζόταν αυτό με την κατασκευή του γηπέδου και δινόταν η δυνατότητα σε ιδιωτικά συμφέροντα να οικοδομήσουν 23 στρέμματα από το Άλσος, για τον «εκσυγχρονισμό» υφισταμένων ή για την ανέγερση νέων αθλητικών εγκαταστάσεων (Ν. 4277/2014) και ακόμη ότι η οικοδόμηση αυτή δεν θα σταματούσε εκεί.
Θεωρούσαμε και θεωρούμε ακόμη ότι η πόλη μας έχει ανάγκη από ένα Αθλητικό Κέντρο, ανοιχτό στο λαό, ικανό να υποδεχθεί όλα τα αγωνίσματα του κλασικού αθλητισμού, όλα τα δημοφιλή ομαδικά παιχνίδια, προκειμένου σε συνδυασμό με το Άλσος, να αποτελέσουν έναν πόλο αθλητισμού, πολιτισμού και αναψυχής που τόσο έχουν ανάγκη η νεολαία και ο λαός της Φιλαδέλφειας.
Καταγγέλαμε επίσης την Περιφέρεια Αττικής, που αδιαφορώντας για τις πραγματικές ανάγκες των πολιτών της Φιλαδέλφειας για αντιπλημμυρικά, αντιπυρικά έργα, για την αντισεισμική θωράκιση σχολείων και κτηρίων, αλλά και για τις ανάγκες άθλησης της νεολαίας, είχε εγκρίνει τη χορήγηση 20 εκατομμυρίων ευρώ, για την ανέγερση «ιδιωτικού» ποδοσφαιρικού και μόνον γηπέδου, στο βωμό της ικανοποίησης επιχειρηματικών συμφερόντων.
Καλούσαμε την Περιφέρεια Αττικής να μην εγκρίνει την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (από την ανέγερση του γηπέδου) που της είχε υποβάλλει η «Δικέφαλος ΑΕ», αφού κανένα από τα ανώτατα τεχνολογικά ιδρύματα που διαθέτει η χώρα, δεν είχε ποτέ αξιολογήσει όχι μόνο τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις, αλλά και το αν μπορεί να κατασκευαστεί ένα τέτοιο γήπεδο στον οικιστικό ιστό της πόλης.      
Καλούσαμε ακόμη το Δήμο Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας να διοργανώσει μια ευρεία σύσκεψη όλων των ενώσεων, των συλλόγων, των συλλογικοτήτων και των κατοίκων της πόλης μας, όχι μόνο για την ενημέρωση αλλά και για την από κοινού ανάληψη πρωτοβουλιών, για την αντιμετώπιση και την επίλυση του μεγάλου αυτού θέματος.
Και τέλος, καλούσαμε τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να καταργήσει το Ν. 4277/2014 δηλ. το Νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο Αθήνας – Αττικής, που ο ΣΥΡΙΖΑ ως αντιπολίτευση είχε καταψηφίσει.

Οι θέσεις μας αυτές παραμένουν σε ισχύ και σήμερα.

Θεωρούμε ότι εκφράζουν τη θέληση του λαού της Φιλαδέλφειας, να υπερασπίσει και να διασφαλίσει, ότι η Πόλη και το Άλσος της δεν θα καταστραφούν, ούτε θα γίνουν βορά των οποιωνδήποτε ιδιωτικών επιχειρηματικών συμφερόντων.
Θεωρούμε ακόμη ότι πρέπει άμεσα να επανέλθουν στη διαχείριση του δήμου, τα 71 περίπου στέμματα του βορείου τμήματος του Άλσους, που σήμερα βρέθηκαν να ανήκουν στην Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου ΑΕ (ΤΑΙΠΕΔ) και έχουν υποθηκευτεί ως εγγύηση απέναντι στους δανειστές δηλ. στους νέους αποικιοκράτες και εκμεταλλευτές της χώρας.

Πρέπει επίσης να ματαιωθούν τα σχέδια της Μητρόπολης Ν.Ιωνίας- Ν.Φιλαδέλφειας, που βρήκε την ευκαιρία να «αξιοποιήσει» χώρο 7 στρεμμάτων απέναντι από το σταθμό των ΗΣΑΠ του Περισσού, δεδομένου ότι τα σχέδια αυτά εναρμονίζονται πλήρως και λειτουργούν συμπληρωματικά με τα επιχειρηματικά σχέδια που απειλούν την πόλη μας και το Άλσος της.

ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ

Απερίφραστα τις επιθέσεις, τους βανδαλισμούς, τις απειλές και την τρομοκρατία που ασκεί στην πόλη ο οπαδικός στρατός της ΑΕΚ και οι κάθε είδους «συνοδοιπόροι» του.
Όσο και να το επιδιώκουν, ο Λαός της Φιλαδέλφειας Δεν Τρομοκρατείται και Δεν Φιμώνεται.  
Η Δημοκρατία έχει πολλούς που μπορούν να την υπερασπίσουν και θα το κάνουν.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ
Ούτε ένα δέντρο να μην κοπεί και ούτε ένα ευρώ δημόσιου χρήματος να μη δοθεί στα επιχειρηματικά συμφέροντα.
Να καταργηθεί ο Ν.4277/2014 δηλ. το Νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο Αθήνας-Αττικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.