Τετάρτη 5 Απριλίου 2017

Πως κλιμακώνεται η λάσπη ενάντια στο Δήμο και τον Δήμαρχο Αρη Βασιλόπουλο

Ο τρόπος με τον οποίο η πραγματικότητα αντιστρέφεται και το άσπρο βαφτίζεται μαύρο προκειμένου να χειραγωγηθεί η κοινή γνώμη, έχει μελετηθεί από πολλούς με επιφανή εκπρόσωπο τον Γκαίμπελς. Στην περίπτωση του σχεδίου Μελισσανίδη για το γήπεδο της ΑΕΚ, η σπουδή στον Γκαίμπελς κρατάει πάνω από 3 χρόνια και θα αποτελέσει σίγουρα μελέτη περίπτωσης για τους χειραγωγούς του μέλλοντος. Τα συστατικά είναι απλά:
1. Βρίσκεις κάποιους (π.χ. τους Εβραίους) ή κάποιον (π.χ. τον Άρη Βασιλόπουλο) να τον κάνεις στόχο και να του φορτώσεις όλα τα κακά. Δεν χρειάζεται να υπάρχει κάποια λογική σε αυτό, αρκεί να βρεις κάποιο αρχικό λόγο (π.χ. κάποιοι Εβραίοι ήταν πλούσιοι, η δημοτική παράταξη κέρδισε τις εκλογές όντας αντίθετη με το σχέδιο της ΑγιαΣοφιάς) για να στρέψεις επάνω τους το μίσος και την "λαϊκή οργή".
2. Ξεκινάς την προπαγάνδα. Όσο πιο πολλοί είναι αυτοί που την εκπέμπουν τόσο το καλύτερο. Στην περίπτωση του σχεδίου για το γήπεδο της ΑΕΚ, η επιτυχία είναι σχεδόν καθολική, ΜΜΕ και πρόθυμοι τοπικοί παράγοντες,  αποσιωπούν τα πολλαπλά προβλήματα
του σχεδίου, αποσιωπούν το γεγονός ότι το γήπεδο κατ'ονομα θα είναι της ΑΕΚ, αλλά στην πραγματικότητα θα το διαχειρίζεται μια Α.Ε., αποσιωπούν τα επιχειρηματικά σχέδια που εξελίσσονται στην ευρύτερη περιοχή, αποσιωπούν το γεγονός ότι οι ενστάσεις του Δήμου δεν έχουν επηρεάσει σχεδόν καθόλου την εξέλιξη του σχεδίου.
3. Κάνεις επίδειξη δύναμης. Ο οπαδικός στρατός που πιάνει δουλειά κατά παραγγελία, εκφοβίζει, βανδαλίζει  και τραμπουκίζει στην Ν.Φιλαδέλφεια, εμποδίζει τη λειτουργία του Δήμου και του Δημοτικού Συμβουλίου και μάλιστα χωρίς καμία συνέπεια από το 2014 μέχρι σήμερα.
4. Πετάς όσο περισσότερο λάσπη μπορείς προκειμένου να κάνεις τον στόχο δημοτική αρχή και Άρη Βασιλόπουλο όσο πιο αναξιόπιστους και απεχθείς γίνεται στα μάτια όσο το δυνατόν περισσότερων.

Το τελευταίο είναι πολύ δύσκολο. Τόσο ο ίδιος ο Βασιλόπουλος, όσο και όλα τα μέλη της δημοτικής ομάδας είναι αυτό που λέμε άνθρωποι πεντακάθαροι. Άνθρωποι αγωνιστές, με αγάπη στην γειτονιά τους, εργαζόμενοι, χωρίς οικονομική επιφάνεια και χωρίς σκελετούς στις ντουλάπες. Επιπλέον στα 2,5 χρόνια της δημοτικής αρχής και παρά τον αδυσώπητο πόλεμο και το κόστος που προκαλούν οι διαρκείς βανδαλισμοί αλλά και οι προπηλακισμοί, οι απειλές, τα εξώδικα, οι μηνύσεις, η δημοτική αρχή κατόρθωσε να ανορθώσει ένα κατεστραμμένο Δήμο, να βάλει το μαχαίρι στο κόκκαλο της τοπικής διαφθοράς και της διαπλοκής και να κινηθεί αποτελεσματικά σε μια σειρά ζητήματα.

Γιαυτό και η λάσπη είναι συνεχής. Δεν υπάρχει καμία πτυχή του δημοτικού έργου που να μη λοιδωρείται, καμία πτυχή της ιδιωτικής ζωής του Βασιλόπουλου αλλά και άλλων μελών της δημοτικής ομάδας που να μη γίνεται βορά στην αθλιότητα.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα δεκάδες. Μερικά πρόσφατα:

από το τοπικό site Η ..... Αλήθεια. Ενώ στην Ν.Φιλαδέλφεια γίνονται  διαρκή έκτροπα, χρεώνουν στη δημοτική αρχή φασαρίες στα ... Εξάρχεια.

από άλλο τοπικό site : ένας χώρος που κάποτε υπήρχε παιδική χαρά , προορίζεται για εγχείρημα αστικού λαχανόκηπου με κοινωφελή χαρακτήρα. Σε διπλανό χώρο υπάρχει σύγχρονη παιδική χαρά, αλλά αυτό δεν μνημονεύεται. Ο συντάκτης βλέπει φίλους της δημοτικής αρχής πίσω από το "ύποπτο" εγχείρημα (που πιθανον θα αποφέρει κέρδη από τα μαρούλια και τα καρότα)



στο οποίο την ίδια μέρα υπάρχει και ένα ακόμη δημοσίευμα, λαμπρό δείγμα ανεξάρτητης δημοσιογραφίας: Η ... τσιμεντοποίηση αφορά την ανέγερση αναψυκτηρίου μόλις 120 τ..μ.  μαζί με τον περιβάλλοντα χώρο.  Θα είναι το μοναδικό αναψυκτήριο  που θα υπάρχει στο Άλσος των 420 στρεμμάτων για τους επισκέπτες, στη θέση του Κενταύρου που με αυθαιρεσίες είχε επεκταθεί και τον οποίο κατεδάφισε η δημοτική Αρχή, για να τον αντικαταστήσει με νόμιμο πολύ μικρότερο αναψυκτήριο.




Η παραχώρηση ενός μικρού αθλητικού χώρου σε σύλλογο, κάτι που συμβαίνει με πολλούς αθλητικούς χώρους στο Δήμο και σε όλους τους Δήμους της χώρας, έγινε συγκρίσιμο μέγεθος με το γήπεδο των 27 στρεμμάτων, των 28 μ. ύψος και της Α.Ε. συμφερόντων Μελισσανίδη. Για την ιστορία: μετά από ενέργειες της ζούγκλας, ο σύλλογος το έβαλε στα πόδια και το beach volley ακυρώθηκε. Έτσι κυλάει η ζωή στη Ν.Φιλαδέλφεια και τη Ν.Χαλκηδόνα. 

Και ένα δείγμα  κανιβαλισμού:ένα από τα άθλια δημοσιεύματα με ακόμη πιο άθλια σχόλια που το συνοδεύσουν. Την επόμενη μέρα η οικοδομή βανδαλίστηκε ενώ μέχρι σήμερα πολιορκείται συχνά από τραμπούκους. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: