Τετάρτη 17 Μαΐου 2017

Αρ. Βασιλόπουλος: Μπορούμε να σπάσουμε τον φόβο!

Μετά από 2,5 χρόνια, στους δρόμους οι πολίτες της Φιλαδέλφειας
Οι πολίτες της Φιλαδέλφειας σήκωσαν το πέπλο σιωπής και ανοχής στην ανομία και ανταποκρίθηκαν χθες στο κάλεσμα του δήμου με αίτημα την υπεράσπιση της δημοκρατίας στην πόλη και την προστασία των δημόσιων χώρων. Πρόσωπα χαμογελαστά έδειξαν πως διεκδικούν ξανά την πόλη μετά από 2,5 χρόνια φόβου και τρομοκρατίας.

“Περιμέναμε πολύ καιρό να γίνει μια τέτοια εκδήλωση... Να νιώσουμε ξανά ότι η πόλη μάς ανήκει
και ότι μπορεί να απελευθερωθεί από τους μαυροντυμένους, τους τραμπούκους με τα ρόπαλα, που επιτίθενται σε όσους έχουν αντίθετη άποψη από αυτούς” λένε στην “Α” κάτοικοι της Φιλαδέλφειας που βρέθηκαν στην εκδήλωση.

Νέοι συγκεντρωμένοι στο κάτω μέρος της κεντρικής πλατείας κρατούσαν χρωματιστά μπαλόνια και τα απελευθέρωσαν την ώρα που ο δήμαρχος Ν. Φιλαδέλφειας - Ν. Χαλκηδόνας Αρ. Βασιλόπουλος ανέβαινε στο βήμα υπό τους ήχους του “People have the power” (ο λαός έχει την εξουσία) για να δώσει τον τόνο χαιρετίζοντας την παρουσία των κατοίκων της πόλης, των συλλογικοτήτων, αλλά και την παρουσία εκπροσώπων της Αυτοδιοίκησης.

“Ζούμε σε μια ιδιότυπη ομηρεία από ανθρώπους που ντροπιάζουν σύμβολα και ιδέες” τόνισε ο Αρ. Βασιλόπουλος, κάνοντας λόγο για επιβολή της βούλησης “ολιγαρχών” στην πόλη. “Δεν θα γίνουμε όμως πειραματόζωο, ώστε αυτό που γίνεται στην πόλη μας να επεκταθεί σε όλη τη χώρα” πρόσθεσε.
Αυτό που διακυβεύεται σήμερα είναι πολύ παραπάνω από το γήπεδο της ΑΕΚ και το δικαίωμά της να έχει γήπεδο στον ιστορικό της χώρο. Αλλά σήμερα αυτό που διακυβεύεται είναι το δικαίωμα των πολιτών να έχουν λόγο και φωνή για αυτά που συμβαίνουν στην πόλη μας” τόνισε ο δήμαρχος και κατέληξε λέγοντας: “Μπορούμε να σπάσουμε τον φόβο. Η δημοκρατία θα νικήσει”.
                                                                                                          

αναδημοσίευση απο την ΑΥΓΗ