Σάββατο 27 Μαΐου 2017

Κερδίσαμε κάτι από τη συγκέντρωση για τη δημοκρατία στην πόλη μας;

Μια πρόχειρη και υποκειμενική αποτίμηση, μετά τη συγκέντρωση για τη δημοκρατία στην πόλη μας, Κερδίσαμε κάτι;

Κατ'αρχήν ...την ησυχία μας. Άγνωστο για πόσο, αλλά το κέντρο δείχνει ήρεμο μέχρις ώρας. 

Κατά δεύτερο, δημοσιότητα. Έγινε μια ρωγμή έστω και μικρή στο τείχος της σιωπής που έχει χτιστεί γύρω από τα όσα γίνονται στην πόλη. Η συγκέντρωση έδωσε την ευκαιρία να εκφραστεί μια ευρύτατη συμπαράσταση από φορείς και προσωπικότητες. 


Κατά τρίτο την επίγνωση ότι η συντριπτική πλειοψηφία αυτής της πόλης είναι ενάντια στα σχέδια του Μελισσανίδη και ακόμη πιο ενάντια στον τρόπο που επιχειρούν να τα επιβάλουν. Το κατά πόσο είναι διατεθειμένοι να κάνουν κάτι ενεργά γιαυτό είναι μια άλλη συζήτηση, που πάντως δεν έχει λήξει. 

Αποδείχτηκε επίσης, ότι υπάρχει πλέον πολιτικό κόστος για όσα γίνονται με την ανοχή και την υπόθαλψη της πολιτείας. Γιαυτό και αναγκάστηκαν να περιφρουρήσουν- για πρώτη φορά- τη συγκέντρωση, γιαυτό και εμφανίστηκαν αρκετοί παράγοντες της Περιφέρειας και του κυβερνώντος κόμματος. 

Υπήρχαν και κάποια παραλειπόμενα. Όπως η τσιγκούνικη ή ακόμη και μικροπολιτική στάση από εκεί που θα έπρεπε να υπάρχει ολόψυχη στήριξη. Αλλά αυτό δυστυχώς είναι πάντα αναμενόμενο σε κάθε αγώνα και σε κάθε προσπάθεια. 

Πάντως ο δρόμος άνοιξε και ο καθένας θα αναμετρηθεί με τις δικές του ευθύνες. Έτσι κιαλλιώς έπεται συνέχεια.
Δικαιόπολις

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.