Παρασκευή 19 Μαΐου 2017

Κατάληψη στο Δημαρχείο, από τους εργαζόμενους του Δήμου

Κατάληψη έκανε το σωματείο εργαζομένων σήμερα στο δημαρχείο για τους συμβασιούχους που απειλούνται με απόλυση. Δευτέρα και Τρίτη η ΠΟΕ - ΟΤΑ έχει προκηρύξει 48ωρη απεργία στους Δήμους. Δείτε την ανακοίνωση της ομοσπονδίας (ΕΔΩ) 


Υπενθυμίζουμε ότι ο  Δήμος έχει απευθύνει έκκληση στους πολίτες να μην αφήνουν σκουπίδια προκειμένου να προστατευτεί η δημόσια υγεία.



Η ανακοίνωση - ενημέρωση του 
Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Φιλαδέλφειας Χαλκηδόνας 

Την προηγουμένη βδομάδα η Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου προχώρησε σε μια απόφαση-κόλαφο για τους συναδέλφους συμβασιούχους .
Έβγαλε παράνομες τις παρατάσεις των συμβάσεων. Καλεί τους επιτρόπους να σταματήσουν να υπογράφουν τα εντάλματα πληρωμής. Και το ωραιότερο, καλεί τους συναδέλφους συμβασιούχους να επιστρέψουν όλους τους μισθούς που έλαβαν από την παράταση και μετά.
Υπενθυμίζουμε ότι υπάρχουν συνάδελφοι που δουλεύουν στους δήμους με παράταση για μεγαλύτερο διάστημα των 24 μηνών.
Δυστυχώς το συμπέρασμα που βγαίνει είναι τόσο η κυβέρνηση όσο και η Δικαιοσύνη είναι πλήρως υποταγμένη στην πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αυτό που επιζητούν είναι να πάρουν τη συναίνεσή μας, τη συγκατάθεσή μας για τη νέα βαρβαρότητα που μας ετοιμάζουν. Το θράσος περισσεύει αφού προβάλλουν την ανάγκη να περάσουν τα μέτρα και η αξιολόγηση με τους θεσμούς και μετά αφήνουν ένα παράθυρο για το πώς θα “τακτοποιηθεί” ένα κομμάτι που είναι “μακροχρόνιοι” συμβασιούχοι. Αποκρύπτουν από τους εργαζόμενους ότι το πέρασμα της δεύτερης αξιολόγησης είναι αυτό που φέρνει απολύσεις.
O σκοπός και ο στόχος τους, είναι το πώς θα μειώσουν το λεγόμενο μισθολογικό κόστος, θέλουν να αποψιλώσουν τις υπηρεσίες από προσωπικό, να τις υποβαθμίσουν ουσιαστικά προκειμένου να τις χαρίσουν στο μέλλον στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους. Σύμφωνα με δήλωση της υπουργού Γεροβασίλη : κατεύθυνση της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι να δοθούν στους επιχειρηματίες η καθαριότητα, η φύλαξη, αλλά και η σίτιση. Γι’ αυτό και έχει μείνει ανέγγιχτη όλη η αντεργατική νομοθεσία των προηγούμενων κυβερνήσεων.
Στην ίδια λογική κινείται και η πλειοψηφία των δημάρχων. Όλα αυτά τα χρόνια υλοποιούν μέχρι κεραίας την πολιτική των κυβερνήσεων. Συναγωνίζονται με την κυβέρνηση στο ποιος θα υλοποιήσει πιο άμεσα την αντεργατική πολιτική. Παρέα με την κυβέρνηση κατάντησαν τους δήμους σε φοροεισπρακτικούς μηχανισμούς λεηλατώντας ότι απέμεινε από το λαϊκό εισόδημα.
Η κυβέρνηση οφείλει να δώσει λύση. Απαιτούμε να σταματήσει να κοροϊδεύει τους συναδέλφους. Εδώ και τώρα να φέρει νομοθετική ρύθμιση που θα μετατρέπει τις συμβάσεις από ορισμένου χρόνου σε αορίστου. Από αυτό το αίτημα δεν κάνουμε βήμα πίσω.
Όλοι γνωρίζουν ότι χωρίς τους συναδέλφους συμβασιούχους οι υπηρεσίες των δήμων δεν μπορούν να λειτουργήσουν.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.