Παρασκευή 12 Μαΐου 2017

Η δημοτική Παρέμβαση Φυσάει Κόντρα στην Αγία Παρασκευή συμμετέχει στην κινητοποίηση της Δευτέρας 15 Μαΐου

Οι πόλεις μας δε θα γίνουν Παλέρμο, αντίσταση στα σχέδια κράτους – μεγαλοεπιχειρηματιών
Τα όσα διαδραματίζονται το τελευταίο διάστημα σε σχέση με την επιχειρούμενη κατασκευή ποδοσφαιρικού γηπέδου της ΑΕΚ στη Ν. Φιλαδέλφεια δεν αφορούν μόνο τους κατοίκους του συγκεκριμένου Δήμου ή μόνο τους φιλάθλους της ΑΕΚ. Οι μέθοδοι που χρησιμοποιούνται κατ’ αρχήν από το ίδιο το επίσημο κράτος προκειμένου να παρακαμφθεί η υφιστάμενη πολεοδομική νομοθεσία, και στη συνέχεια από ένα παρακράτος οπαδικού στρατού, προκειμένου να καμφθεί η άρνηση των κατοίκων, της δημοτικής αρχής και των τοπικών συλλογικοτήτων να συναινέσουν στη δραματική αλλαγή του χαρακτήρα της περιοχής τους με την κατασκευή ενός φαραωνικού σταδίου κατά παράβαση κάθε σχετικής νομοθεσίας, και το οποίο θα εξυπηρετεί αποκλειστικά ιδιωτικά συμφέροντα, συνιστούν ένα όργιο αυθαιρεσίας και τρομοκρατίας απέναντι στο οποίο κανένας δημοκρατικός πολίτης δεν δικαιούται να μένει αδιάφορος.

Πολύ περισσότερο όταν το συγκεκριμένο «μοντέλο ανάπτυξης» με την προώθηση αντίστοιχων «επενδυτικών σχεδίων» φαίνεται ότι επιχειρείται να εφαρμοστεί σε μια σειρά από προάστια και συνοικίες του μητροπολιτικού κέντρου της Αθήνας, είναι χαρακτηριστικές οι εξαγγελίες Τσίπρα –Καμίνη για την «ανάπλαση» της Αθήνας. Ήδη είναι πραγματικότητα τα παραδείγματα του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης όπου η εκμετάλλευση του ποδοσφαίρου επιτρέπει, με την αρωγή της εξουσίας, σε μεγαλοεπιχειρηματίες τον έλεγχο της οικονομικής, κοινωνικής και πολιτιστικής ζωής των πόλεων.

Η δημοτική Παρέμβαση Φυσάει Κόντρα στην Αγία Παρασκευή συμμετέχει στη λαϊκή κινητοποίηση της Δευτέρας 15 Μαΐου, στην κεντρική πλατεία της Ν. Φιλαδέλφειας, για να μην περάσει η βία και η τρομοκρατία των οπαδικών στρατών, για να μην παραδοθεί ούτε μια σπιθαμή δημόσιου χώρου σε διαπλεκόμενα ιδιωτικά συμφέροντα.

αναδημοσιευση από φυσάει κόντρα 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.