Παρασκευή 19 Μαΐου 2017

Ανακοίνωση του Δημάρχου για τις κινητοποιήσεις της ΠΟΕ-ΟΤΑ


Από σήμερα 19/5 οι εργαζόμενοι του Δήμου Φιλαδέλφειας - Χαλκηδόνας συμμετέχουν στις απεργιακές κινητοποιήσεις που προκήρυξε η ΠΟΕ-ΟΤΑ και το Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου μας, αντιδρώντας στην απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου που οδηγεί σε απόλυση χιλιάδες συμβασιούχους των ΟΤΑ.

 Ενημερώνουμε τους δημότες μας ότι για όσο διάστημα διαρκούν οι κινητοποιήσεις, η αποκομιδή των απορριμμάτων δεν θα γίνεται κανονικά. Καλούμε, λοιπόν, όλους τους πολίτες να περιορίσουν την απόθεση απορριμμάτων και η απόθεση των απολύτως αναγκαίων προς αποκομιδή, να φροντίσουν να γίνεται αποκλειστικά εντός των κάδων
. Επίσης τους καλούμε να αποφύγουν την απόθεση κλαδιών και άλλων υλικών από κήπους, καθώς και ογκώδη αντικείμενα.
Είναι καθήκον όλων μας η διαφύλαξη της δημόσιας υγείας, αλλά και της αισθητικής της πόλης μας.
Ο Δήμος Φιλαδέλφειας - Χαλκηδόνας συμπαρίσταται στο αίτημα των συμβασιούχων για μετατροπή όλων των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου, αφού καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και μπορούν να πληρωθούν από τα ανταποδοτικά έσοδα των Δήμων. Στηρίζει τα αιτήματα των εργαζομένων για κατάργηση κάθε μορφής ελαστικής εργασίας και ζητά την άρση της απαγόρευσης των προσλήψεων στους Δήμους, ιδιαίτερα στην καθαριότητα και στις κοινωνικές υπηρεσίες.


Η διατήρηση του καθεστώτος εργασιακής ανασφάλειας, ομηρίας και πελατειακών σχέσεων στους Δήμους πρέπει να τερματιστεί. Οι απολύσεις και η μείωση του προσωπικού των ΟΤΑ εξυπηρετεί την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών των Δήμων, μεθόδευση που μας βρίσκει αντίθετους.
Δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας
Άρης Βασιλόπουλος