Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2023

Προχωρά το έργο στον Κηφισό - Πότε θα ενεργοποιηθεί η απόφαση του Δ.Σ. για προσφυγή στο ΣτΕ;

Προχωρά προς την υλοποίησή του το «αντιπλημμυρικό» έργο στον Κηφισού, όπως πληροφορούμαστε. Ήδη από τις 25 Σεπτεμβρίου έχει υπογραφεί από την αρμόδια διεύθυνση του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας η Απόφαση Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων (ΑΕΠΟ) του έργου που φέρει τον τίτλο «Διευθέτηση - Οριοθέτηση του Ποταμού Κηφισού στο τμήμα από τις Τρεις Γέφυρες Ανάντη Κόκκινου Μύλου έως Αττική Οδό».

Θυμίζουμε ότι το έργο αυτό περιλαμβάνει και την φυσική κοίτη του ποταμού που βρίσκεται στα όρια του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας Νέας Χαλκηδόνας, όπου προβλέπεται η τοποθέτηση συρματοκιβωτίων. Το συνολικό έργο εκτείνεται σε μήκος 5,4 χλμ και αποσκοπεί στη διεύρυνση της κοίτης του ποταμού πριν το υπογειοποιημένο τμήμα του. 

Στο μεσοδιάστημα έχει αποκαλυφθεί ότι στο υπογειοποιημένο τμήμα υπάρχουν σοβαρές αλλοιώσεις της κοίτης και μεγάλοι όγκοι φερτών υλικών που δημιουργούν στενώσεις και αναχώματα στην διέλευση των υδάτων.

Η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου

Στις 20 Ιουλίου 2022 και αφού είχε προηγηθεί η κινητοποίηση των κατοίκων της περιοχής του Κηφισού, η συλλογή υπογραφών και η πίεση από το Σύλλογο «Ροή», το Δημοτικό Συμβούλιο έλαβε σχεδόν ομόφωνη απόφαση κατά του έργου, ενώ αποφάσισε την προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά του έργου.
Με την έκδοση της ΑΕΠΟ, ήρθε η ώρα της προσφυγής. Κι επειδή στην προεκλογική περίοδο η Συμπαράταξη -που πλέον κέρδισε τις εκλογές- είχε προβάλει ως θέση της την αντίθεση στο έργο, περιμένουμε να δούμε την αντίδραση τόσο της νυν δημοτικής αρχής, όσο και της νεοκλεγείσας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.