Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2023

ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΛΙΤΩΝ: Να ασκηθεί προσφυγή στο έργο της «διευθέτησης και οριοθέτησης του Κηφισού ποταμού...»

Με επιστολή του στις 20/10 ο επικεφαλής της Δύναμης Πολιτών Άρης Βασιλόπουλος ζητά την ενεργοποίηση απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, για προσφυγή στο ΣτΕ κατά της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων  η οποία προβλέπει προωθεί την τσιμεντοποίηση του  φυσικού τμήματος του Κηφισού.  

Αξιότιμε κύριε δήμαρχε, 

κύριε πρόεδρε του Δημοτικού συμβουλίου,
κυρίες και κύριοι δημοτικοί σύμβουλοι, 
προϊσταμένη της Νομικής υπηρεσίας του Δήμου μας, 

στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 20/07/22, με αριθμό πρωτοκόλλου 17104/21-7-2022 ελήφθη η υπ. αριθ: 57/2022 απόφαση, σύμφωνα με την οποία ο Δήμος θα ασκήσει προσφυγή στο έργο της «διευθέτησης και οριοθέτησης του Κηφισού ποταμού στο τμήμα από Τρεις Γέφυρες Ανάντη του Κόκκινου Μύλου εώς Αττική οδό» (επισυνάπτεται η απόφαση). 
Δεδομένου ότι στις 25/09/23 εκδόθηκε η ΑΕΠΟ του έργου (επισυνάπτεται) και σύμφωνα με την αναφερθείσα απόφαση, θεωρώ δεδομένο ότι η ανωτέρω απόφαση είναι δεσμευτική για την κατάθεση προσφυγής από το Δήμο και θέτω τον εαυτό μου στη διάθεση της Νομικής υπηρεσίας για την παροχή όσων στοιχείων χρειάζεται για την προετοιμασία της. Σε κάθε περίπτωση, επειδή οι ημερομηνίες είναι ασφυκτικές αναφορικά με την προθεσμία κατάθεσης (60 ημέρες), χρειαζόμαστε άμεσα επίσημη ενημέρωση για τις προθέσεις της δημοτικής αρχής, για τις ενέργειες της νομικής υπηρεσίας και αν χρειάζονται περαιτέρω ενέργειες εκ μέρους μας (πχ, κάποια νέα συνεδρίαση).

Με εκτίμηση, 
Άρης Βασιλόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.