Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2023

Γ. Ανεμογιάννης: «Να ξεφύγουμε από το τέλμα του διοικητικού και οικονομικού χάους που έχει περιέλθει η Περιφέρεια Αττικής»

 του Γιώργου Ανεμογιάννη* 

Συμμετέχω ως υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος με τον συνδυασμό του Γιώργου Ιωακειμίδη “Αττικός Κύκλος Συνεργασίας και Εμπιστοσύνης” στο Κεντρικό Τομέα Αθηνών της Περιφέρειας Αττικής.

Η απελθούσα διοίκηση του Πατούλη και ο διάδοχος του Χαρδαλιάς, θιασώτες της ίδιας πολιτικής , δεν μπορούν να δώσουν λύσεις στα σημαντικά άλυτα προβλήματα της περιφέρειας Αττικής. Σε μια εποχή κλιματικής κρίσης, η συνεχιζόμενη καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος και την ατμοσφαιρική ρύπανση, οι ανεπαρκείς υποδομές, η ελλιπής θωράκιση από τις φυσικές καταστροφές, το συνεχώς εντεινόμενο κυκλοφοριακό πρόβλημα, η επιμονή σε ένα περιβαλλοντικά, οικονομικά και κοινωνικά μη βιώσιμο μοντέλο διαχείρισης απορριμμάτων, συνθέτουν μια ζοφερή πραγματικότητα για τους κατοίκους της. 

Σε μία περίοδο που οι πολίτες νιώθουν προδομένοι και εγκαταλελειμμένοι από την Πολιτεία, η Περιφέρεια Αττικής καλείται να κάνει ένα γενναίο βήμα προόδου. Χρειάζεται ριζικές αλλαγές προσανατολισμού και νέο Στρατηγικό Πρόγραμμα και να προσφέρει στους πολίτες της μια άλλη ποιότητα ζωής.

Ένα δύσκολο εγχείρημα που απαιτεί στο τιμόνι έναν άνθρωπο συγκροτημένο και μεθοδικό, με εμπειρία, με υψηλό δείκτη συνείδησης και ενσυναίσθησης.

Ο Γιώργος Ιωακειμίδης έχει αποδείξει επί 29 χρόνια, εκλεγμένος 7 συνεχείς φορές δήμαρχος Νίκαιας- Ρέντη, ότι διαθέτει όλα τα  προσόντα, αλλά πολύ περισσότερο έχει την βούληση να αλλάξει τα δεδομένα και να προσφέρει μια καλύτερη ζωή στους κατοίκους της Αττικής.

Με θέσεις και πρόγραμμα τεκμηριωμένο για να γυρίσουμε σελίδα και να ξεφύγουμε από το τέλμα του διοικητικού και οικονομικού  χάους που έχει περιέλθει η Περιφέρεια Αττικής.

  

Οι τέσσερις βασικοί άξονες του συνδυασμού είναι:  κυκλοφοριακό πρόβλημα των μεγάλων οδικών αρτηριών, ο ψηφιακός μετασχηματισμός της Περιφέρειας με ανάπτυξη ψηφιακών υποδομών, η διαχείριση των απορριμμάτων, ο πολιτισμός. Επίσης προτεραιότητα μας είναι η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και η αντιπλημμυρική θωράκιση με δρομολόγηση των αναγκαίων έργων. Ειδικότερα για τον Κηφισό, ένα πρόβλημα οξυμένο για τη περιοχή μας προτείνουμε: 

1. Δημιουργία λίμνης 70.000 κυβικών στα βουνά για να συγκρατείται το νερό και να μη διοχετεύεται όλο στον Κηφισό.

2. Τοποθέτηση αισθητήρων στο ποτάμι για την έγκαιρη προειδοποίηση σε περίπτωση μεγάλης ροής υδάτων.

3. Άμεσος καθαρισμός από τα φερτά υλικά τόσο της σκεπασμένης κοίτης του Κηφισού όσο και της εκβολής του στο Φάληρο που έχει κυριολεκτικά φράξει.

 Φίλες και φίλοι

Η ψήφος μας είναι πολύ σημαντική στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου. Η Περιφέρεια Αττικής εμπλέκεται στην καθημερινότητά μας και γι' αυτό δεν μπορούμε να την αφήσουμε στους σχεδιασμούς της εκάστοτε κυβέρνησης.

Εμείς στον Αττικό Κύκλο Συνεργασίας και Εμπιστοσύνης δίνουμε προτεραιότητα στις ανάγκες των πολιτών και όχι σε πελατειακές σχέσεις με τους δημάρχους. Για μας η Αττική είναι «το σπίτι μας». Θα την διοικήσουμε με το μεράκι, την φροντίδα, την προσοχή που κοιτάμε το σπίτι μας.

Για αυτή την προσπάθεια «δίνουμε τα χέρια» μαζί σας!


*Ο Γιώργος γεννήθηκε στο Ηράκλειο της Κρήτης, όμως από το 1990 μένει μόνιμα στην Νέα Φιλαδέλφεια όπου διατηρεί την οικογενειακή του επιχείρηση έως και σήμερα. Είναι εν ενεργεία  δημοτικός σύμβουλος, στο δήμο Ν. Φιλαδέλφειας- Ν. Χαλκηδόνας, με την δημοτική παράταξη της  Δύναμη Πολιτών, της οποίας το 2022 ήταν επικεφαλής, με συνεχή παρουσία και συμμετοχή στα δημοτικά συμβούλια και στην οικονομική επιτροπή του Δήμου, της οποίας είναι τακτικό μέλος. Η ενασχόληση του Γιώργου με τα κοινά δεν περιορίζεται εδώ, είναι ενεργό μέλος του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος του συντονιστικού της νομαρχιακής Β. Αθήνας. Τέλος, και μεταξύ άλλων, ο Γιώργος ήταν Αντιπρόεδρος της ένωσης Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας και υποψήφιος για το ΔΣ του εμπορικού τμήματος στο ΕΒΕΑ το 2017.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.