Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2023

Κανς, ρανς κι άκρ΄ δε βγανς 3

 1ο μετεκλογικό 

Φίλοι και φίλες

Συνεχίζουμε από εκεί που το αφήσαμε.  Τώρα βέβαια με μάτι μετεκλογικό αλλά πάντα χαλαρά και κριτικά.

# Η πρώτη είδηση δεν θα μπορούσε να είναι άλλη από την φυγή του Στέφανου Γατσούλη, αμέσως μετά τις εκλογές, για το Άγιο Όρος. Το μάθαμε από ανάρτηση του στο fb. Φαίνεται πως έσκασε από την προεκλογική προσπάθεια να πείσει τον κόσμο να τον στείλει στη θέση του Δημάρχου και αφού δεν τα κατάφερε, την κοπάνησε. Το ερώτημα όμως που γεννιέται, αφού ο Στέφανος δεν το διευκρίνισε, θα γυρίσει η θα παραμείνει μόνιμα στο Άγιο Όρος;  Πολλοί καλοθελητές είπαν ότι μετά από το μη προσδοκώμενο αποτέλεσμα, αποφάσισε να απαρνηθεί τα εγκόσμια και να μονάσει. Στέφανε κάνε γρήγορα διάψευση .

#Και ενώ ο Στέφανος πήρε τον δρόμο για τα μοναστήρια, ο Γιάννης Ουσταμπασίδης έσπευσε να διαχωρίσει μαζί με άλλους τέσσερις, την θέση του από τον επικεφαλής της  Σύγχρονης Πόλης, με την παρακάτω ανακοίνωση.

Ο ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΚΕΡΔΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ
Τις τελευταίες μέρες έχουμε γίνει μάρτυρες πλήθους δημοσιευμάτων από την πλευρά του συνδυασμού "Σύγχρονη Πόλη" με τον οποίο συμπορευτήκαμε στις δημοτικές εκλογές, τα οποία μας κατηγορούν ανοικτά για την επιλογή μας να στηρίξουμε τη Συμπαράταξη και τον Γιάννη Τομπούλογλου στη δεύτερη Κυριακή των εκλογών.
Επιλέξαμε τόσες μέρες, σεβόμενοι τον κοινό αγώνα με τον Στέφανο Γατσούλη, να μην απαντάμε στις προκλητικές δημοσιεύσεις. Αυτό μάλλον το εξέλαβαν ως αδυναμία κι αναγκαζόμαστε να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους.
Έχουμε ένα ερώτημα: Αφού αποφασίστηκε από την Ολομέλεια της παράταξης "Σύγχρονη Πόλη" να μην δοθεί κάποια "γραμμή "ή κάποια προτίμηση για τη δεύτερη Κυριακή, γιατί η ανακοίνωση που βγήκε μετά, υποστηρίζει εμφανώς τον Γιάννη Βούρο, όσο κι αν ήθελε ο συντάκτης να προσπαθήσει να την κάνει να φαίνεται ουδέτερη;
Η παρουσία του Στέφανου Γατσούλη στη συγκέντρωση του Γιάννη Βούρου πριν από τη δεύτερη Κυριακή και η ανοικτή, πλέον, στήριξή του σε αυτόν, είναι προϊόν συναλλαγής, ή στα πλασια της ελεύθερης βούλησης που αποφασίστηκε;
Γιατί, δεν μπορεί η δική σας στήριξη, κύριε Γατσούλη, να είναι ελεύθερη βούληση κι η δική μας στήριξη ανέντιμη, όπως αφήνετε να εννοηθεί.
Επίσης, δεν μπορείτε να μας ψέγετε γιατί στηρίξαμε αυτό που πιστεύαμε καλύτερο για την πόλη κι όχι τη διοίκηση Βούρου, που όλοι μας, μαζί με σας προσωπικά, θεωρούσαμε ανεπαρκή για την πόλη.
Όπως διαβάζουμε, θέλετε να συνεχίσετε αυτό που ξεκινήσατε και που συμφωνήσαμε όλοι στην αρχή, αν και δεν υπήρχε ένα οργανωτικό και συντονιστικό όργανο, που να διαχιερίζεται τους υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους με ίσους όρους.
Διατυμπανίζετε την εντιμότητα και τον πολιτικό πολιτισμό, και όλες οι δημοσιεύσεις και τα άρθρα μετά το πέρας των εκλογών βρίθουν από λάσπη, ψέματα κι επιθέσεις σε όσους θεωρείτε ότι σας "πούλησαν".
Κύριε Γατσούλη, η ελεύθερη βούληση και η ψήφος κατά συνείδηση είναι για όλους και όχι "α λα καρτ".
Ελπίζουμε όλο αυτό να σταματήσει εδώ, να τραβήξει ο καθένας το δρόμο που επέλεξε και να μην χρειαστεί να ξανατοποθετηθούμε".-

Εδώ υπάρχει πρόοδος για τον Γιάννη. Στις εκλογές του 2019 είχε διαχωρίσει τη θέση του από τον Π. Γρετζελιά, ανάμεσα στις δυο Κυριακές, τώρα 1 εβδομάδα μετά.

Όταν οι συνδυασμοί φτιάχνονται προεκλογικά με ποδοσφαιρικούς όρους, χωρίς ιδεολογική και προγραμματική σύγκλιση, αυτά είναι συνεπακόλουθα.

Μετά τα αποτελέσματα της 2ης Κυριακής, άλλοι χάρηκαν και άλλοι λυπηθήκαν. Νικητές και ηττημένοι όμως θα πρέπει να δεχτούν ότι ο πραγματικός νικητής των εκλογών είναι ο Παντελής. Γιατί; θα με ρωτήσετε. Γιατί απλά είναι αυτός που την 1η Κυριακή είναι χαμένος αλλά τη 2η γλεντάει, τραγουδάει και χαμογελάει με τον νικητή. Το 2019 αγκαλιές με το Βούρο, το 2023 αγκαλιές με το Χάρη. Και μετά ακολουθεί τη γνωστή ρήση ‘εγώ τον έβγαλα εγώ θα τον ρίξω’. Επίσης να μη ξεχνάμε ότι ήταν ο αρχιτέκτονας της ανάδειξης Γαϊτανά. Πάντα, ή μάλλον σχεδόν πάντα, με τον νικητή. Του ξέφυγε το 2014.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.