Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2023

ΑΙΣΧΟΣ!!!! ΠΟΣΗ ΑΝΑΛΓΗΣΙΑ ...

... ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΜΙΑ ΑΔΥΝΑΜΗ ΓΥΝΑΙΚΑ 64 ΧΡΟΝΩΝ  ΠΟΥ ΗΡΘΕ (ΜΕΣΩ ΑΣΕΠ) ΝΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕΙ ΓΙΑ 8 ΜΗΝΕΣ ΕΝΣΗΜΑ

Μέσω ΑΣΕΠ προσλήφθηκε στο Δήμο εργαζόμενη 64 χρονών με κινητικό πρόβλημα. Η προκήρυξη ήταν για εργάτρια καθαρισμού εξωτερικών χρόνων και όχι αποκλειστικά για συνοδός απορριμματοφόρου. Από την πρώτη στιγμή ξεκίνησε το bulling προκειμένου να την ωθήσουν σε παραίτηση (προφανώς στο Δήμο κατά την άποψη ορισμένων μπορούν να δουλεύουν μόνο ξανθοί γαλανομάτηδες). Έτσι την τοποθέτησαν σε απορριμματοφόρο. Την μια μέρα την ‘’εκπαίδευσαν’’  μέσα στο όχημα και την επόμενη ΧΩΡΙΣ ΤΑ ΠΡΟΒΛΕΠΟΜΕΝΑ ΜΕΣΑ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ/ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΕΠΙΒΛΕΨΗ ΤΟΥ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ/ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΡΩΤΗΘΕΙ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, η ‘’εκπαίδευση’’ της συνεχίστηκε τοποθετώντας την, μαζί με άλλον εργαζόμενο σε ένα σκαλοπάτι πίσω από το απορριμματοφόρο. Δύο άτομα στο ίδιο σκαλοπάτι κρεμασμένοι με το απορριμματοφόρο εν κινήσει !! Συνέπεια, αυτών των εγκληματικών επιλογών, ήταν η εργαζόμενη να πέσει από το σκαλοπάτι και ευτυχώς να τραυματιστεί ελαφρά και να πάρει αναρρωτική άδεια 3 ημερών. Θορυβημένοι από το ατύχημα ετοίμαζαν αναφορά στην εργαζόμενη, ότι έπεσε επίτηδες και την ίδια στιγμή καλλιεργούσαν ένα κοινωνικό αυτοματισμό, λέγοντας στο οδηγό, ότι αυτός θα βρει το μπελά του, προσπαθώντας να βγάλουν από πάνω τους τις ευθύνες.

Όταν γύρισε η εργαζόμενη από την άδεια (και ενώ ο γιατρός εργασίας είχε επικοινωνήσει μαζί της και γνωμάτευσε ότι μπορεί και πρέπει να κάνει συγκεκριμένες εργασίες, γνωμάτευση που είχε στα χέρια του ο Δήμος) της ανακοίνωσαν ότι ή ανεβαίνει στο απορριμματοφόρο ή θα της κοπεί το ημερομίσθιο. Την επόμενη μέρα το bulling συνεχίστηκε παρότι ο Δήμαρχος εξέδωσε μια παράκληση (και όχι απόφαση) να μετακινηθεί σε άλλη θέση. Για να ξεφτιλίσουν την εργαζόμενη της ζητούσαν αν δεν ανέβει στο απορριμματοφόρο, να δώσει το γιλέκο που της είχαν δώσει για να το δώσουν σε άλλο εργαζόμενο γιατί ο Δήμος δεν είχε άλλο!!! Και το bulling συνεχίζεται..

Η συγκεκριμένη εργαζόμενη είχε ξανά εργαστεί ως συμβασιούχος στο Δήμο ως καθαρίστρια στους παιδικούς σταθμούς και ήταν όλοι πολύ ευχαριστημένοι, από την απόδοση της. Προφανώς, στο Δήμο την ξανά έφερε η ανάγκη και όχι το ρουσφέτι, γιατί αν ήταν ρουσφέτι ή κολλητή αμέσως θα είχαν βρει θέση να την τοποθετήσουν. Δυστυχώς ήταν μια απλή γυναίκα.

ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΜΕ ΟΡΟΥΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΉΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΘΕΣΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ Σ ΑΥΤΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ (  υποψήφιοι δήμαρχοι  στις συναντήσεις μας είπαν ότι θέλουν να είμαστε συνεργάτες) ΝΑ ΔΕΣΜΕΥΤΟΥΝ ΟΤΙ ΤΕΤΟΙΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗΣ, ΣΕΞΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΜΙΣΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟΔΕΚΤΑ.

Το περιστατικό αυτό δεν είναι το πρώτο (θέλουμε όμως να είναι το τελευταίο).

 Προειδοποιούμε, ότι εάν προχωρήσει η Διοίκηση στη διαδικασία αποδοχής την παραίτηση του συναδέλφου, η οποία προκύπτει καθαρά από εκφοβισμό και εργασιακή παρενόχληση και δεν δημιουργήσει το πλαίσιο ομαλής επιστροφής του συναδέλφου στη δουλειά, καθώς και αν προχωρήσει στη λύση σύμβασης της συναδέλφισσας, θα προβούμε ξανά σε αγωνιστική κινητοποίηση, καταγγελία στην Επιθεώρηση Εργασίας και καταγγελία στο υπηρεσιακό συμβούλιο για καθαίρεση υπευθύνων από τις θέσεις ευθύνης

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΣΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ-ΝΕΑΣ ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.