Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2023

Θετική εξέλιξη - Προσφεύγει στο ΣτΕ ο Δήμος κατά του έργου στον Κηφισό

Θετική ήταν η εξέλιξη στο ζήτημα του έργου που σχεδιάζεται για τον Κηφισό. Μετά την επιστολή που έστειλε ο επικεφαλής της Δύναμης Πολιτών Άρης Βασιλόπουλος, η Οικονομική Επιτροπή που συνεδρίασε σήμερα 25/10 αποφάσισε την προσφυγή του Δήμου στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της Απόφασης Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων (ΑΕΠΟ) του έργου «διευθέτησης και οριοθέτησης του Κηφισού ποταμού στο τμήμα από Τρεις Γέφυρες Ανάντη του Κόκκινου Μύλου εώς Αττική οδό».

Θυμίζουμε ότι η απόφαση για προσφυγή κατά του έργου είχε ληφθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο στις 20/7/2022, μετά από πρόταση των δημοτικών συμβούλων της Δύναμης Πολιτών και μετά από κινητοποίηση των κατοίκων της παρόχθιας περιοχής του Κηφισού που συγκέντρωσαν μαζικά υπογραφές και του Συλλόγου ΡΟΗ. 

Η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου είχε εγκριθεί από το Περιφερειακό Συμβούλιο και πρόσφατα δημοσιεύτηκε η ΑΕΠΟ.

Πρόκειται για ένα έργο που βρίσκεται στη λογική της οχετοποίησης και προβλέπει την καταστροφή της φυσικής κοίτης του Κηφισού, που βρίσκεται στην περιοχή του Δήμου μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.