Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2023

Οριακή νίκη Γ. Τομπούλογλου - Σαφής καταδίκη Βούρου

Με 90 ψήφους διαφορά ο Γιάννης Τομπούλογλου πέτυχε ένα ισχνό αλλά σαφές 50,44% και κέρδισε στο Β' γύρο τον Γιάννη Βούρο. Με μια εντυπωσιακή επίδοση στη Νέα Χαλκηδόνα, ο Γ. Τομπούλογλου κατόρθωσε να ανατρέψει το αρνητικό γι αυτόν αποτέλεσμα του Α' γύρου, ενώ στη Νέα Φιλαδέλφεια πέτυχε μια σαφή διαφορά ψήφων, που του χάρισε και τη νίκη.

Ο Γ. Τομπούλογλου πέτυχε να κερδίσει την υποστήριξη πολλών υποψηφίων από τους συνδυασμούς που δεν προκρίθηκαν στο Β' γύρο. Ανάμεσά τους από τον Γιώργο Ανεμογιάννη, τον Παντελή Γρετζελιά, την Βάσω Αγαγιώτου, τον Σπύρο Γραμμένο, αλλά και τον Γιάννη Ουσταμπασίδη.

Αντίθετα τον Βούρο στήριξαν Γατσούλης και κάποια στελέχη του τοπικού Σύριζα.

Η συμμετοχή σημείωσε μεγάλη πτώση (35,54%), με τους ψηφίσαντες να είναι μόνο 10.202. Άκυρα και λευκά ανήλθαν στο 7% περίπου.

Να σημειωθεί ότι ο Γ. Βούρος έλαβε 5.056 ψήφους, λιγότερες κι από τις ψήφους που είχε λάβει την Α΄ Κυριακή το 2019 (5.251). Στο Β' γύρο το 2019 είχε εκλεγεί με 7.818 ψήφους. Δηλαδή, σε αυτές τις εκλογές απώλεσε περισσότερο από το 1/3 της εκλογικής δύναμης που τον είχε αναδείξει δήμαρχο.

Όσον αφορά τον Γιάννη Τομπούλογλου, θα πρέπει να σημειώσουμε ότι οι ψήφοι που έλαβε (5.146) υπολείπονται κατά πολύ των ψήφων που είχε λάβει η Νέα Δημοκρατία πριν λίγους μήνες. Συγκεκριμένα η Ν.Δ. στις εκλογές του Μαΐου έλαβε 7.237 ψήφους και τον Ιούλιο 6.536.

Ποιοι εκλέγονται

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα που βρίσκονται αναρτημένα στο Υπουργείο Εσωτερικών και βάσει των υπολογισμών του «Π»:
Από τον συνδυασμό Τομπούλογλου εκλέγονται συνολικά 17 σύμβουλοι: Αθανασόπουλος Π., Λουκιδέλης Ι., Τομπούλογλου Κ., Παπαλουκά Ε.. Γούλας Α., Πρατσής Ι., Κοττές Γρ., Πανόργιας Α., Επιτρόπου Η., Κελλίδης Γ. (από Ν. Φιλαδέλφεια) και Διαγουμάς Ε., Ζησιμάτος Δ., Βεσκούκης Ευ., Αμπατζή Σ., Δρεπανιά Ε. (από Ν. Χαλκηδόνα).
Ο συνδυασμός Βούρου εκλέγει 4 συμβούλους, οπότε εκτός του ιδίου εκλέγονται ακόμη: Τάφας Η., Κοσκολέτος Σ. (από Ν. Φιλαδέλφεια) και Κουτσάκης Μ. (Ν. Χαλκηδόνα).


Η Λαϊκή Συσπείρωση εκλέγει 3, όσους είχε εκλέξει και το 2019: Σερετάκης Ν., Γκούμα Δ., Ζαχαριάδης Ι.

Από τον συνδυασμό Γεωργαμλή εκλέγεται εκτός από τον ίδιο τον επικεφαλής και ο Γ. Καραβίας.
Από τον συνδυασμό Γατσούλη εκλέγεται επίσης και ο Γ. Ουσταμπασίδης.
Τέλος εκλέγεται και ο Ι. Τζέλης.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.