Δευτέρα 9 Μαΐου 2022

Συντονισμός δράσης ενάντια στην παραχώρηση πρασίνου στο Κάτω Κουκλάκι

 Άλλη μια Κυριακή (8/5) με κατοίκους και ανήσυχους πολίτες των δυο δήμων να συναντιούνται και να ανταλλάσσουν απόψεις στον κοινόχρηστο χώρο πρασίνου επί των οδών Λάμπρου Κατσώνη και Ζαχ. Παπαντωνίου στο Κάτω Κουκλάκι.

Στη συνάντηση βρέθηκαν η Ένωση Συλλόγων Γονέων Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας, οι Σύλλογοι Γονέων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ν. Χαλκηδόνας και του Γυμνασίου Ν. Χαλκηδόνας, το Σωματείο Συνταξιούχων ΝΦ-ΝΧ, η Ομάδα Γυναικών ΝΦ – μέλος της ΟΓΕ. Ήταν παρόντες αρκετοί δημοτικοί σύμβουλοι του ΔΝΦΝΧ (Βασιλόπουλο, Καλαμπόκης, Ανανιάδης, Εμμανουήλ από τη Δύναμη Πολιτών, Σερετάκης, Ζαχαριάδης από τη Λαϊκή Συσπείρωση), δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Αγ. Αναργύρων (Πατσούρας, Νίκα).

Αρκετοί κάτοικοι της περιοχής δήλωσαν την κάθετη αντίθεσή τους στην παραχώρηση του χώρου και την αποφασιστικότητά τους να μην επιτρέψουν να μετατραπεί ένας κοινόχρηστος χώρος σε οτιδήποτε άλλο εκτός από χώρος πρασίνου, όπως είναι εδώ και δεκαετίες.

Για άλλη μια φορά ακούστηκαν σοβαρά επιχειρήματα που προβάλλουν οι κάτοικοι, αλλά και όσοι συμπαραστέκονται στην κίνηση της Επιτροπής Κατοίκων:

-Η νησίδα της Λάμπρου Κατσώνη πρέπει να παραμείνει πράσινο, να προσεχτεί και να φροντιστεί, με αξιοποίηση της γεώτρησης που υπάρχει για την άρδευσή του.

-Ποτέ δεν τέθηκε θέμα «ιδιοκτησίας» του χώρου, αντίθετα πάντα από κοινού οι κάτοικοι των δυο Δήμων τον φρόντιζαν.

-Δεν τέθηκε ποτέ θέμα έλλειψης χώρων εκκλησιασμού, αφού σε λίγα μόνο μέτρα υπάρχουν δυο ναοί και ένα παρεκκλήσι.

-ΟΛΟΙ οι κάτοικοι που κατοικούν εκατέρωθεν της νησίδας πρασίνου έχουν υπογράψει το αίτημα κατά της παραχώρησης του χώρου.

-Πώς είναι δυνατόν σε ένα χώρο που είναι εκτός ρυμοτομικής και οικοδομικής γραμμής να επιχειρείται να τοποθετηθεί οποιαδήποτε κατασκευή (έστω και προκατασκευασμένη);

-Γιατί ο Δήμος ΝΦΝΧ αγνοεί το αίτημα που έχουν πλέον υπογράψει 250 άνθρωποι και δεν συζητά το θέμα σε Δημοτικό Συμβούλιο;

Οι συγκεντρωμένοι συζήτησαν μια σειρά ενεργειών που θα γίνουν το επόμενο διάστημα και ανανέωσαν το ραντεβού τους.