Πέμπτη 5 Μαΐου 2022

Παιδικός Σταθμός πλατείας Μουστακλή , 2 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΡΑΞΙΑΣ

 Τη 1η Μαρτίου με Δελτίο Τύπου η δημοτική αρχή του κ. Βούρου μας ενημέρωνε, ότι «τις προσεχείς ημέρες πρόκειται να ξεκινήσουν οι εργασίες για την ανέγερση του νέου παιδικού/βρεφονηπιακού σταθμού στη Νέα Φιλαδέλφεια (Καμπούρογλου & Πλαστήρα)».

Πέρασαν ήδη οι πρώτες 65 προσεχείς ημέρες χωρίς να δούμε καμιά κίνηση στη περιοχή. Κι έχουν περάσει ΔΥΟ ολόκληρα χρόνια από τις 20 Μαΐου 2020, όταν η συμμαχία Βούρου – Τομπούλογλου εκχώρησε δημοτικό χώρο στη Μητρόπολη με βασικό επιχείρημα: «Η Μητρόπολη έχει τη δυνατότητα να τρέξει το έργο γρήγορα...»

Δυο ολόκληρα χρόνια απραξίας.

Είχαν στα χέρια τους μια ώριμη μελέτη, που παρέλαβαν από την προηγούμενη δημοτική αρχή Βασιλόπουλου και αντί να αναζητήσουν χρηματοδότηση, απλά… παραιτήθηκαν από την υποχρέωσή τους ως Δήμος να λύσουν το πρόβλημα της στέγης για την προσχολική εκπαίδευση και παραχώρησαν το χώρο και την ευθύνη στην… εκκλησία.

Και όχι μόνο! Προχώρησαν σε νέα μελέτη, ακυρώνοντας προσπάθειες, κόπο, χρήμα, με ποια αιτία;

Δεν τους κάλυπτε αρχιτεκτονικά η υπάρχουσα εγκεκριμένη μελέτη;

Δεν τους κάλυπτε λειτουργικά;

Ποτέ δεν μάθαμε και όπως φαίνεται δεν θα μάθουμε.

Το δελτίο συνοδευόταν και από εικόνες της νέας  μελέτης του νέου παιδικού σταθμού.

Δεν έχουμε όμως  τίποτα περισσότερο από τις δυο αυτές εικόνες της νέας μελέτης . Δεν ξέρουμε τετραγωνικά , διαρρύθμιση , χρήσεις χώρων . Να τολμήσουμε μια κριτική γι' αυτό που βλέπουμε ;

Να τολμήσουμε μια σύγκριση των δυο μελετών ;

ΟΧΙ . Θα το αφήσουμε στη κρίση τη δική σας . Δεν είμαστε ειδικοί , θα το αφήσουμε όταν θα έχουμε περισσότερα στοιχεία της μελέτης και θα απευθυνθούμε σε αυτούς που έχουν τη γνώση, να μας πουν δυο λόγια .

Με αγωνία περιμένουμε τη ΝΕΑ μελέτη του Κένταυρου .