Παρασκευή 6 Μαΐου 2022

Συλλογή υπογραφών για κατάργηση του Χρηματιστηρίου Ενέργειας

Το «ΡΕΥΜΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ» είναι μιά κίνηση πολιτών με στόχο την κατάργηση του χρηματιστηρίου ενέργειας, που ζητεί παράλληλα να γίνει Δημοψήφισμα για αυτό, να σταματήσει το χαράτσι της Ρήτρας Αναπροσαρμογής και η κερδοσκοπία, πάνω σε ένα αγαθό που είναι δημόσιο, και είναι ανεπίτρεπτο να μετατρέπεται σε εμπόρευμα.

Η πρωτοβουλία ζητεί τη βοήθεια όλων μας, μαζεύοντας υπογραφές, τρέχοντας και το ψήφισμα για κατάργηση του Χρηματιστηρίου Ενέργειας: «για να σταματήσει το χαράτσι της Ρήτρας Αναπροσαρμογής και να σταματήσει μια δράκα ολιγαρχών να κερδοσκοπεί στις πλάτες μας»

Αντιγράφουμε από τη σελίδα "ΡΕΥΜΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ"  

ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΤΩΡΑ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟΥ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

➢ για να σταματήσει το χαράτσι της Ρήτρας Αναπροσαρμογής

➢ για να σταματήσει μια δράκα ολιγαρχών να κερδοσκοπεί στις πλάτες μας

Το Ρεύμα είναι Δημόσιο Αγαθό, όχι εμπόρευμα ιδιωτικό!

ΡΕΥΜΑ ΓΙΑ ΌΛΕΣ, ΡΕΥΜΑ ΓΙΑ ΌΛΟΥΣ

Το 1999 ξεκινά η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ. Το 2018 μπαίνει η ταφόπλακα: ιδρύεται το Χρηματιστήριο Ενέργειας και πλέον το ρεύμα παύει οριστικά να είναι δημόσιο αγαθό και γίνεται εμπόρευμα ιδιωτικό, βορά στους κερδοσκόπους.

Πως λειτουργεί το Χρηματιστήριο Ενέργειας

Τέσσερις ολιγάρχες, ΜυτιληναίοςΒαρδινογιάννηςΛάτσης και Περιστέρης, μαζί με την CVC Capital που ελέγχει την ιδιωτικοποιημένη ΔΕΗ, κάθε μέρα προσδιορίζουν την τιμή που θα μας χρεώσουν αύριο.

Η λειτουργία του καρτέλ που έχουν στήσει και ονομάζουν «χρηματιστήριο ενέργειας» είναι απλή: Αντί να τιμολογούν το ρεύμα με βάση το μέσο κόστος παραγωγής της κιλοβατώρας, το τιμολογούν με βάση το οριακό κόστος, δηλαδή με βάση την ακριβότερη κιλοβατώρα που εισρέει στο σύστημα.

ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΔΗΛΑΔΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑ ΤΟ 50% ΤΕΧΝΗΤΑ
              ΦΟΥΣΚΩΜΕΝΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΕΙ Η ΟΛΙΓΑΡΧΙΑ!

Αυτά που νομοθέτησαν τα μνημονιακά κόμματα πρέπει να ακυρωθούν στην πράξη από τους πολίτες! Δεν έχουμε περιθώρια να περιμένουμε τις εκλογές,   
να επιβάλλουμε τη λαϊκή θέληση με

    ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΚΤΡΩΜΑ


Υπογράφουμε εδώ ηλεκτρονικά: www.revmagiaolous.org