Παρασκευή 6 Μαΐου 2022

«Ρήμαξε» και το Εικαστικό Εργαστήρι του Δήμου

Αντιγράφουμε από ανάρτηση της Χ.Π., δασκάλας του Εικαστικού Εργαστηρίου του Δήμου μας, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της πόλης:

 "Προχθές το πρωί επισκέφτηκα, το κλειστό πλέον, εργαστήρι κεραμικής- γλυπτικής του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας- Νέας Χαλκηδόνας για να παραλάβω κάποια τελευταία προσωπικά πράγματα που είχα αφήσει εκεί.

Ως δασκάλα του εργαστηρίου για κάποια χρόνια, με έπιασε θλίψη αντικρύζοντας τον χώρο που έχει πια γίνει αποθήκη. Ήταν, και είναι ακόμα, ένα πλήρως εξοπλισμένο εργαστήριο με εργαλεία και υλικά αξίας χιλιάδων ευρώ που φροντίσαμε με πολύ δουλειά κατά τη διάρκεια της προηγούμενης δημαρχίας να εξασφαλιστούν για τους δημότες. Το εργαστήρι, με δυναμική άνω των 100 μαθητών- κυρίως ενηλίκων, ήταν γεμάτο από ζωή και δημιουργικότητα.

Από την πανδημία και έπειτα και παρά τις έντονες προσπάθειες από πλευράς διοικητικών υπηρεσιών και δημοτών, η σημερινή δημοτική αρχή δεν φρόντισε να γίνουν οι απαιτούμενες ενέργειες για να επαναλειτουργήσει το εργαστήριο. Έτσι σήμερα, ένας φούρνος κεραμικής, ένας τροχός, δέκα επαγγελματικά τορνετα, δεκάδες εργαλεία, δεκάδες κιλά ακριβών χρωμάτων και γυαλιών κεραμικής κάθονται και σκονίζονται σε ένα κλειστό εργαστήρι, ενώ αρκετοί από τους μαθητές έχουν απευθυνθεί σε εργαστήρια όμορων Δήμων.

Κρίμα για τον κόπο όσων εργάστηκαν για τη δημιουργία του και κρίμα για τα χρήματα των δημοτών που μεταφράστηκαν σε υλικά και εργαλεία που τώρα βρίσκονται σε αχρηστία."

 Εμείς απλά να προσθέσουμε ότι η πόλη μας ζει έναν μαρασμό και αιτία δεν είναι μόνο ο κορωνοϊός. Κι αλλού υπάρχει η πανδημία, αλλά οι Δήμοι στοιχειωδώς λειτουργούν τις πολιτιστικές τους δραστηριότητες.

 Να θυμίσουμε την πλούσια δραστηριότητα του Εργαστηρίου, με μια φωτογραφία από την τελευταία έκθεση εικαστικών και φωτογραφίας τον Μάιο του 2019.

Περισσότερες φωτογραφίες εδώ: https://www.flickr.com/photos/dimosfx/albums/72157691538473623