Τετάρτη, 28 Ιουνίου 2017

ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ- ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΓΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αγαπητοί συνδημότες και συνδημότισσες,
Η Ευρώπη τα τελευταία χρόνια βιώνει τις συνέπειες ενός πρωτοφανούς    ιστορικά προσφυγικού δράματος, ως συνέπεια της ιμπεριαλιστικής πολιτικής και των πολέμων στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής. Ο λαός μας, παρά τη σοβαρή οικονομική κρίση και τη φτώχεια που μαστίζει τη χώρα μας, από την πρώτη στιγμή στάθηκε αρωγός στο δράμα του ξεριζωμού αυτών των ανθρώπων.  Ανέδειξε έτσι τις ξεχασμένες αξίες του ανθρωπισμού και της αλληλεγγύης. Ως απόγονοι Μικρασιατών προσφύγων, οι κάτοικοι του Δήμου μας, όλοι εμείς, έχουμε κάθε λόγο να είμαστε περισσότερο ευαισθητοποιημένοι απέναντι στο προσφυγικό και μεταναστευτικό ζήτημα.

Ως Δημοτική Αρχή διαφωνούμε με την δημιουργία «κέντρων υποδοχής  & φιλοξενίας» που στην πραγματικότητα λειτουργούν ως γκέτο, περιθωριοποιούν τους πρόσφυγες και δημιουργούν προβλήματα ενσωμάτωσής τους. Θεωρούμε ότι ενδεδειγμένη λύση είναι η στέγαση των προσφύγων σε κατοικίες και με αυτό το κριτήριο, προτείνουμε να υλοποιήσουμε πρόγραμμα  στέγασης προσφύγων σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ. (Σας επισυνάπτουμε πληροφοριακό υλικό για τις προδιαγραφές υλοποίησης του προγράμματος).

Για την καλύτερη ενημέρωση όλων, την ανταλλαγή απόψεων και την ανάληψη πρωτοβουλιών σχετικών με το πρόγραμμα, σας καλούμε να πάρετε μέρος σε ανοιχτή συζήτηση- διαβούλευση που οργανώνουμε την Δευτέρα 3 Ιουλίου 2017, στις 19.00, στο Πνευματικό Κέντρο της Ν. Φιλαδέλφειας (Νικ. Τρυπιά 45).