Πέμπτη 22 Ιουνίου 2017

ΨΗΦΙΣΜΑ ΚΑΙ ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ-ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ

Οι χειρότερες εκτιμήσεις για την κατάληξη της υπόθεσης των παρατάσεων συμβάσεων εργασίας στην καθαριότητα των Δήμων επιβεβαιώθηκαν με την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Η απόφαση, παρότι αναγνωρίζει ότι εξυπηρετούνται πάγιες και διαρκείς ανάγκες, κρίνει αντισυνταγματικές και παράνομες τις παρατάσεις των συμβάσεων που όριζε η ρύθμιση Σκουρλέτη και υποδεικνύει την επιστροφή των δεδουλευμένων μισθών τους.

Η κυβέρνηση, ενώ πριν καθησύχαζε δια του αρμόδιου Υπουργού ότι θα βρεθεί λύση, επικαλείται τώρα τα νομικά κωλύματα που αναφέρει η δικαστική απόφαση και παραδέχεται ότι οι Δήμοι πρέπει να προχωρήσουν στη διακοπή των 15.000 συμβάσεων εργασίας που είχαν παραταθεί, δίνοντας αόριστες υποσχέσεις για τη διευθέτηση της επιστροφής μισθών για τους οποίους οι εργαζόμενοι έχουν εργαστεί.
Ο Δήμος μας έχει απόλυτη ανάγκη των υπηρεσιών των 9 συμβασιούχων εργαζόμενων στην καθαριότητα και προειδοποιεί ότι η απομάκρυνσή τους θα έχει άμεση επίπτωση στην ποιότητα των υπηρεσιών καθαριότητας προς τους πολίτες, αφού θα αποδυναμώσει την ήδη υποστελεχωμένη Διεύθυνση καθαριότητας του Δήμου μας. Η ύπαρξη επαρκούς προσωπικού με μόνιμη και σταθερή δουλειά είναι απαραίτητη για να μην απαξιωθούν οι παρεχόμενες υπηρεσίες καθαριότητας και να μην παραδοθούν σταδιακά στους εργολάβους καθαριότητας. Οι «λύσεις» των δίμηνων συμβάσεων και της κοινωφελούς εργασίας ανακυκλώνουν τη φτώχεια και την ανεργία και δεν στηρίζουν τις δημόσιες υπηρεσίες και τα δημόσια αγαθά.
Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας έχει πρόσφατα στηρίξει τον αγώνα των συμβασιούχων και τα δίκαια αιτήματα του Σωματείου Εργαζομένων με ομόφωνη απόφασή του.

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας, απαιτεί από την κυβέρνηση:

·         να δοθεί άμεσα οριστική λύση στο ζήτημα της πληρωμής των δεδουλευμένων
·         να μετατραπούν οι συγκεκριμένες συμβάσεις σε αορίστου χρόνου, αναγνωρίζοντας ότι εξυπηρετούν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.
Για το σκοπό αυτό, το Δημοτικό Συμβούλιο:

·         καλεί την ΚΕΔΕ και τις Δημοτικές αρχές όλης της χώρας να συμπαρασταθούν στον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων και να διεκδικήσουν τη μετατροπή των συμβάσεων εργασίας σε αορίστου διάρκειας.
·       καλεί τους εργαζόμενους και όλους τους πολίτες σε συμμετοχή στην κινητοποίηση/απεργία της Πέμπτης
·             αποφασίζει το κλείσιμο  του Δήμου την ημέρα της απεργίας


·      εξουσιοδοτεί το Δήμαρχο να αναλάβει πρωτοβουλίες για τη δημιουργία μετώπου ανυπακοής μαζί με άλλους δημάρχους απέναντι  στην απόφαση του Ελεγκτικού συνεδρίου για απόλυση των συμβασιούχων.