Κυριακή 13 Αυγούστου 2023

10+ μήνες «σέρνεται» το γήπεδο στη Νέα Χαλκηδόνα

Από την 1η Νοεμβρίου 2022 «σέρνεται» το έργο «αναβάθμισης» του γηπέδου 5Χ5 στην οδό Παπαφλέσσα στη Νέα Χαλκηδόνα. Ένα έργο, που όποιος το επισκεφτεί θα καταλάβει ότι είναι στη γνωστή λογική «πάμε κι όπου βγει».


Μέχρι στιγμής αυτό που έχει γίνει μοιάζει περισσότερο με καταστροφή, παρά με αναβάθμιση:

  • Ξηλώθηκαν όλες οι υπάρχουσες υποδομές (κερκίδες, αποδυτήρια, λουτρά, άλλοι δομημένοι χώροι) του γηπέδου 5Χ5 «Γεώργιος Παυλάκης» και του γηπέδου μπάσκετ που ήταν δίπλα.
  • Κόπηκαν 3-4 μεγάλα δένδρα που υπήρχαν στο χώρο
  • Τσιμεντώθηκε μια ευρύτερη επιφάνεια  
  • Η περίφραξη στις τρεις πλευρές της είναι σε... τεθλασμένη γραμμή.
  • Ξηλώθηκε και επανατοποθετήθηκε η περίφραξη σε ένα τμήμα παράλληλα με την Αχαρνών για να φτιαχτεί δίοδος πεζών, αφού στο σημείο υπάρχει μια πεζογέφυρα που συνδέει τη Νέα Χαλκηδόνα με τους Αγίους Αναργύρους και οι... καταστροφείς του παλιού γηπέδου δεν είχαν φροντίσει να αφήσουν ελεύθερη διάβαση.
Επί ένα χρόνο η Νέα Χαλκηδόνα στερείται αθλητικών χώρων. Για όσους δεν γνωρίζουν θα πρέπει να πούμε ότι το «Γ. Παυλάκης» ήταν ένα γήπεδο που το επισκέπτονταν αρκετοί νέοι και μεγαλύτεροι για να αθλούνται. Ένα γήπεδο που στη διάρκεια της πανδημίας αποτέλεσε διέξοδο για πολλούς κατοίκους, αλλά αφέθηκε αφύλακτο και ασυντήρητο με αποτέλεσμα να καταστραφεί. Ένα γήπεδο που χρησιμοποιούσε ο «Χαλκηδονικός» για να αναπτύσσει τα τμήματά του και που μέχρι τώρα έχει μείνει άστεγος.

Κι όμως αυτό το «έργο» ο Γ. Βούρος και οι συνεργάτες του το έχουν διαφημίσει δεκάδες φορές. Χωρίς ακόμη να έχει ολοκληρωθεί, το έχει επικαλεστεί σε συνεντεύξεις του ο Βούρος, ενώ έχουν βγεί αρκετά «ρεπορτάζ» με τις «αυτοψίες» του:

Νοέμβριος 2022

Ιανουάριος 2023

Διαβάστε επίσης: 

4 μήνες... αυτοψίες: Η Νέα Χαλκηδόνα χωρίς γήπεδο, αλλά ο Βούρος βγάζει δελτία τύπου



Γνωρίζουμε ότι το έργο έχει... πρόβλημα. Οι εργαζόμενοι της τεχνικής υπηρεσίας πιέζονται να το τελειώσουν, ενώ είναι φανερό ότι εξαρχής δεν υπήρχε σχέδιο. Ο σύγχρονος αθλητικός χώρος που έχει κατ' επανάληψη υποσχεθεί ο Γ. Βούρος σήμερα, μετά από 10 μήνες εργασιών, βρίσκεται σε αυτή την κατάσταση:





Άλλο ένα έργο... Βούρου, 4 χρόνια μετά την ανάληψη της δημοτικής αρχής και λίγο πριν παραδώσει το Δήμο, που προεκλογικά το 2019 του θύμιζε... Ζεφύρι. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.