Σάββατο 5 Αυγούστου 2023

Εν αναμονή εξελίξεων ο Χ. Τομπούλογλου έδωσε το δαχτυλίδι στον... αδελφό του

Εν αναμονή εξελίξεων που σχετίζονται με τη γνωστή ποινική υπόθεση στην οποία εμπλέκεται, ο Χάρης Τομπούλογλου στο παρά 5' κυριολεκτικά αποσύρθηκε από την κούρσα της υποψηφιότητάς του για δήμαρχος και παρέδωσε το δαχτυλίδι της διαδοχής στον μικρότερο αδελφό Γιάννη.

Θυμίζοντας 2014, όταν και τότε παρέδωσε τη θέση του στον Λύσσανδρο Γεωργαμλή, ο Χ.Τ. παραιτήθηκε ακόμη και από δημοτικός σύμβουλος. Μάλιστα παραίτησε και όλους τους δημοτικούς του συμβούλους, αφήνοντας στη θέση τους τρία νέα πρόσωπα: τον έμπιστό του Λευτέρη Αντωνόπουλο, ο οποίος ανέλαβε ως επικεφαλής της δημοτικής ομάδας, τον Γρηγόρη Κοττέ και τον Χρήστο Τριανταφύλλου.


Σε μια επίδειξη «δημοκρατικών» διαδικασιών, η ολομέλεια των υποψηφίων της «Συμπαράταξης» εξέλεξε ως επικεφαλής τον Γιάννη Τομπούλογου, ο οποίος φρόντισε λίγα 24ωρα πριν να παραιτηθεί από πρόεδρος της τοπικής οργάνωσης της Νέας Δημοκρατίας, ώστε να εμφανισθεί και αυτός ως... ανεξάρτητος. Η επίσημη αιτιολογία της απόσυρσης του Χ.Τ. είναι για «να μην αφήσει καμμία σκιά να αιωρείται». Ανεπισήμως κυκλοφορεί εδώ και μέρες ο φόβος της νομικής εμπλοκής του.

Ως γνωστό ο Χ.Τ. βαρύνεται με δυο καταδίκες κακουργηματικού χαρακτήρα σε α' και β' βαθμό. Η εκκρεμότητα της απόφασης του Αρείου Πάγου, στον οποίο έχει προσφύγει, του προσδίδει το πολυπόθητο «τεκμήριο αθωότητας», αλλά υπάρχει ο κίνδυνος πριν τις δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου να έχει εκδοθεί η απόφαση και να μην είναι καθόλου θετική γι αυτόν. Εξάλλου η «υπόθεση Κασιδιάρη» ενέχει τον κίνδυνο νομοθετικής πρωτοβουλίας της κυβέρνησης, η οποία θα μπορούσε να... εμπλέξει και τον Χάρη. Αν θεσπιστεί οποιοδήποτε κώλυμα εκλογιμότητας για τον γνωστό χρυσαυγίτη που θα του φράξει το δρόμο προς τη διεκδίκηση του Δήμου Αθηναίων, αυτό θα ισχύσει και για όσους άλλους έχουν καταδικαστεί για κακούργημα...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.