Τετάρτη 9 Αυγούστου 2023

Μισόλογα Βούρου για το χώρο προς απαλλοτρίωση - Ποιος φτιάχνει πάρκινγκ στην Μπριτάνια;

Μια περίεργη «απάντηση» δίνει η παράταξη Πολιτών Πολιτεία του Γιάννη Βούρου, στην καταγγελία που έκανε πριν λίγες μέρες η Λαϊκή Συσπείρωση (διαβάστε το σχετικό δημοσίευμα του «Π»: Για πάρκινγκ προορίζεται ο κοινόχρηστος χώρος στην Μπριτάνια; Ασφαλτόστρωση με λεφτά του Πράσινου Ταμείου!).

Όπως φαίνεται στη φωτογραφία που επισυνάπτουμε ο χώρος της πρώην Μπριτάνια έχει ασφαλτοστρωθεί παράλληλα με την Πατριάρχου Κωνσταντίνου και όλα δείχνουν ότι προορίζεται για πάρκινγκ εξυπηρέτησης του γηπέδου.


Στην ανακοίνωσή της η ΛΑΣΥ έθετε σαφώς θέμα για τη διαμόρφωση χώρου δυο στρεμμάτων περίπου επί της Πατριάρχου Κωνσταντίνου, στη Μπριτάνια, που έχει εγκριθεί προς απαλλοτρίωση από το Πράσινο Ταμείο και επισύναψε μια φωτογραφία που δείχνει πως έχει ασφαλτοστρωθεί.

Γράφει λοιπόν, η παράταξη της δημοτικής αρχής:

«Συγκεκριμένα η σημερινή δημοτική αρχή εξασφάλισε, ξεκινώντας την σχετική διαδικασία, από το Πράσινο Ταμείο 996.790 € για την απαλλοτρίωση 2.925,34τ.μ. στην περιοχή Μπριτάνια επί της οδού Π. Κωνσταντίνου (για τη χρηματοδότηση της απαλλοτρίωσης στα Κ.Χ. 2 και 3, στην περιοχή Μπριτάνια, φερόμενης ιδιοκτησίας του υπό σύσταση ιδρύματος «ΙΔΡΥΜΑ ΤΕΡΕΖΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΟΚΙΝΕΖΙΚΗΣ ΦΙΛΙΑΣ»).

Αυτό ήταν το πρώτο βήμα. Ακολουθούν καλώς ή κακώς…, και με βάση τη νομοθεσία αρκετά ακόμη βήματα, ώστε ο χώρος να περάσει στην ιδιοκτησία του Δήμου (αποδοχή του ποσού από τους φερόμενους ιδιοκτήτες κοκ).
Έμπειρα στελέχη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου μας εκτιμούν ότι για να ολοκληρωθεί η διαδικασία μπορεί να χρειαστούν ακόμη και δύο (2) έτη.
Μας κάνει λοιπόν ιδιαίτερη εντύπωση πως έμπειροι αυτοδιοικητικοί δεν γνωρίζουν τα παραπάνω και προσπαθούν να δημιουργήσουν εντυπώσεις με βαρύγδουπους τίτλους σε ανακοινώσεις τους και δελτία τύπου».
Τι καταλαβαίνουμε από όσα γράφουν; Ότι ναι μεν έχει προχωρήσει η διαδικασία της απαλλοτρίωσης, αλλά δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί. Δηλαδή, ποιος προχώρησε στην ασφαλτόστρωση του χώρου αυτού και με ποιο σκοπό;
Το προδίδει ακριβώς στην επόμενη παράγραφο:

«Πέραν αυτών, έχει τεθεί στο δημόσιο διάλογο στην πόλη μας, η πρόταση για την αξιοποίηση ελεύθερων οικοπέδων, τα οποία, σε συνεννόηση πάντα με τους ιδιοκτήτες τους, θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν για την δημιουργία μικρών ή μεγαλύτερων χώρων στάθμευσης σε σημεία του Δήμου.
Η συγκεκριμένη πρόταση αρχικά μας βρίσκει σύμφωνους και αξίζει να εξεταστεί ενδελεχώς, ώστε να μπορέσουμε σε δεύτερη φάση να αναφερθούμε στους τρόπους με τους οποίους μπορεί να γίνει πράξη και να εφαρμοστεί (χρηματοδοτικά εργαλεία, κλπ)».

Όταν αναφέρεται ο Γ. Βούρος σε μια πρόταση που έχει τεθεί (από ποιους;) και μιλά για αξιοποίηση χώρων στάθμευσης, εννοεί και το οικόπεδο αυτό της Μπριτάνια; Δηλαδή, κάποιος (ένας από το χωριό, δεν τον ξέρουμε...) έθεσε πρόταση να γίνει πάρκινγκ, η δημοτική αρχή συμφωνεί «αρχικά» και θα βρει στο μέλλον τα... χρηματοδοτικά εργαλεία.

Ρωτάμε λοιπόν τον κ. Βούρο ως δημοτική αρχή: Ποιος ασφαλτόστρωσε το χώρο των 3 στρεμμάτων στην Μπριτάνια; Με ποιο τρόπο ένας χώρος που έχει σχεδιαστεί να απαλλοτριωθεί ως κοινόχρηστος, μετατρέπεται σε κάτι άλλο; Τελικά φτιάχνεται πάρκινγκ εκεί ή όχι; Και ποιος το φτιάχνει; Το ίδρυμα για την ανάπτυξη της... Ελληνο-Κινεζικής φιλίας;



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.