Τρίτη 22 Αυγούστου 2023

Εκτός ψηφοδελτίου λόγω... άποψης - Με οπαδικό πνεύμα ο προεκλογικός διάλογος

Μια άποψη που εκφράστηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για το σοβαρό επεισόδιο βίας, που κατέληξε στη δολοφονία ενός νέου ανθρώπου έξω από το γήπεδο, στοίχισε την υποψηφιότητα σε ένα μέλος της παράταξης Πολιτών Πολιτεία του Γ. Βούρου.


Συγκεκριμένα ο Γιώργος Κεραμιδάς, από το προφίλ του ως πρόεδρος της 1ης Σχολικής Επιτροπής του Δήμου ΝΦ-ΝΧ, εξέφρασε μια άποψη περί χουλιγκανισμού, η οποία θεωρήθηκε «βέβηλη» από τους φίλους και οπαδούς της ΑΕΚ (η ανάρτηση έχει κατέβει από το προφίλ του κ. Γ.Κ.). Στην ανάρτησή αυτή μεταξύ άλλων ζητούσε να κατέβει η φωτογραφία του αδικοχαμένου φιλάθλου από το χώρο του γηπέδου και να διαλυθεί το κενοτάφιο. 

Σχεδόν αυτόματα ο Γιάννης Βούρος έθεσε τον κ. Κεραμιδά εκτός του ψηφοδελτίου του με μια λιτή ανακοίνωση, όπου ξεκαθάριζε ότι: «Όταν είσαι μέλος μίας δημοτικής παράταξης, ενός κόμματος, μίας συλλογικής προσπάθειας, σαφέστατα μπορείς να έχεις την γνώμη σου, αλλά οφείλεις παράλληλα στα μεγάλα και κεντρικά ζητήματα που τίθενται στο δημόσιο διάλογο, να σέβεσαι τις κεντρικές επιλογές. Αν διαφωνείς με αυτές αποχωρείς. Ο άλλος δρόμος είναι η διαγραφή».

Ο κ. Κεραμιδάς επανήλθε την επόμενη μέρα με νέα «διορθωτική» ανάρτηση, η οποία και πάλι συγκέντρωσε επικριτικά σχόλια από οπαδούς και φίλους της ΑΕΚ. Εντύπωση προκαλεί μια παράγραφος: «Επίσης θα ήθελα να ευχαριστήσω και τα στελέχη των οργανωμένων που μου περιέγραψαν μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα της κατάστασης στη συνάντηση που είχαμε το πρωί στο Δημαρχείο για να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα».

Όπως ομολογεί ο μέχρι πρόσφατα υποψήφιος της παράταξης Βούρου και στενός συνεργάτης του δημάρχου από το 2019, όταν και τον τοποθέτησε στη θέση του προέδρου της 1ης ΣΧΕΠ, κάποια «στελέχη οργανωμένων» πραγματοποίησαν συνάντηση μαζί του στο... Δημαρχείο και του «ξεκαθάρισαν τα πράγματα». Δεν αναφέρει περισσότερες λεπτομέρειες γι αυτή της συνάντηση, αν κρίνουμε όμως από τα επιθετικά έως υβριστικά σχόλια που δέχθηκε στο προφίλ του ο... άτυχος υποψήφιος, μπορούμε να υποθέσουμε τις... πιέσεις που δέχθηκε.

Όπως φαίνεται, για άλλη μια φορά οδεύουμε στις δημοτικές εκλογές με κεντρική αναφορά των περισσοτέρων συνδυασμών στο γήπεδο και τις συναφείς δραστηριότητες. Είναι χαρακτηριστικό ότι «με πρωτοβουλία της ΠΑΕ ΑΕΚ δρομολογείται η ονοματοδοσία εις μνήμην του Μιχάλη, οδού πλησίον του γηπέδου μας». Είχε προλάβει να διατυπώσει την πρόταση ο υποψήφιος δήμαρχος Στέφανος Γατσούλης.

Βλέπετε το οπαδικό πνεύμα... πουλάει και όλοι σχεδόν οι υποψήφιοι επενδύουν σε αυτό, προσδοκώντας ανάλογα οφέλη.

Κουβέντα για το φασισμό

Κι ενώ στην (και προεκλογική) συζήτηση έχει τεθεί ως καθοριστικό το θέμα του φασισμού, λόγω της γνωστής νεο-ναζιστικής δράσης των οργανωμένων οπαδών της Ντιναμό Ζάγκρεμπ και καταβάλλονται προσπάθειες από πολλές πλευρές να μη χαρακτηριστεί το αιματηρό γεγονός της 7ης Αυγούστου ως «οπαδικό επεισόδιο», στην πόλη μας οι περισσότερες παρατάξεις τηρούν επιδέξια αποστάσεις, αποφεύγοντας να ονοματίσουν ως φασιστική την επίθεση των οπαδών της Κροατικής ομάδας και των Ελλήνων συνεργών τους που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο του Μιχάλη Κατσούρη. Κάτι που βέβαια που αποφεύγει να κάνει και η ΠΑΕ ΑΕΚ στις επίσημες ανακοινώσεις της.

Λογικό. Το ακροδεξιό ακροατήριο στην πόλη μας, αν και μικρό αν κρίνουμε από τα ποσοστά των τελευταίων εκλογών, θα ήθελαν να το απορροφήσουν όλοι οι υποψήφιοι δήμαρχοι. Ήδη κάποιοι στελεχώνουν τα ψηφοδέλτια και τουλάχιστον ένας υποψήφιος έχει επίσημο παρελθόν ως υποψήφιος στο συνδυασμό του καταδικασμένου νεο-ναζί Κασιδιάρη το 2019. 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.