Τρίτη 1 Αυγούστου 2023

Σε... απόγνωση οι υποψήφιοι της πόλης μας: Από τον «στρατιώτη» Πατούλη στον «στρατηγό» Χαρδαλιά

Μια ακόμη ένδειξη υποτίμησης και ασέβειας απέναντι στο θεσμό της αυτοδιοίκησης από τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Με προσωπική του εντολή ο νυν εκλεκτός της Ν.Δ. στην περιφέρεια Αττικής οδηγήθηκε σε παραίτηση από την κούρσα των επερχόμενων αυτοδιοικητικών εκλογών, παραδίνοντας τη θέση του σε ένα στέλεχος της κυβέρνησης. Ένα γνωστό στέλεχος της Ν.Δ. που αναδείχθηκε σε πρωταγωνιστή των αυταρχικών μέτρων στη διάρκεια της πανδημίας και μόλις πριν λίγες μέρες είχε ορκιστεί υφυπουργός, ορίστηκε με συνοπτικές διαδικασίες υποψήφιος περιφερειάρχης με το χρίσμα της Ν.Δ.



Ο νυν περιφερειάρχης Γ. Πατούλης, πλήρως υποταγμένος στα κελεύσματα του... αρχηγού (ελέω predator και εκβιασμών;), δηλώνει απλός «στρατιώτης» και παραδίδει το διαλυμένο στρατό του στον... αποστρατευθέντα «στρατηγό» Νίκο Χαρδαλιά.

Τζάμπα οι φιέστες που έστησαν οι επίδοξοι δήμαρχοι στον απερχόμενο περιφερειάρχη και οι φωτογραφίες και τα βίντεο που έσπευσαν να δημοσιεύσουν. Τζάμπα και η προβολή των (ανύπαρκτων) έργων που έκανε η Περιφέρεια στην πόλη μας. Το μοναδικό έργο που έχει να επιδείξει η περιφερειακή αρχή της Νέας Δημοκρατίας στην πόλη μας την τετραετία που κλείνει σε λίγους μήνες, είναι τα δεκάδες εκατομμύρια που εκταμιεύτηκαν για έργα εξυπηρέτησης του γηπέδου, αλλά και για την αποπεράτωση του ίδιου του γηπέδου. 

Πρόσωπα που χρησιμοποιούν την αυτοδιοίκηση απλά ως εφαλτήριο προσωπικής ανέλιξης, τόσο ο νυν περιφερειάρχης, όσο και ο επίδοξος διάδοχός του, έχουν να επιδείξουν μια πολύ... ευέλικτη καριέρα. Ο Γ. Πατούλης ξεκίνησε από δήμαρχος Αμαρουσίου και το 2019 έβαλε πλώρη για το δήμο Αθήνας. Βρήκε μπροστά του όμως τον φιλόδοξο γόνο της Ντόρας και αναγκάστηκε να υποχωρήσει αποδεχόμενος το χρίσμα της Περιφέρειας που του πρόσφερε ο... θείος Κυριάκος.

Ο Ν. Χαρδαλιάς, μετά από περιπετειώδεις θητείες ως δήμαρχος Βύρωνα, αποφάσισε να... χτυπήσει το 2014 μια θέση αντιπεριφερειάρχη στην Αττική, ως υποψήφιος του Γ. Σγουρού! Πέτυχε να εκλεγεί περιφερειακός σύμβουλος, πλην όμως ο συνδυασμός Σγουρού έχασε τις εκλογές. Οπότε ο κ. Χαρδαλιάς βρήκε (έμμισθη) στέγη στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, από τον εκεί δεξιό περιφερειάρχη Αγοραστό. Το 2019 βρέθηκε εκλεγμένος περιφερειακός σύμβουλος με τον Πατούλη για να χριστεί σύντομα επικεφαλής της Πολιτικής Προσυασίας και να επιδείξει τις... στρατιωτικές του ικανότητες στην καταστολή στη διάρκεια της πανδημίας. Εκεί απέκτησε και το παρατσούκλι «στρατηγός», από το άτεγκτο στυλ του και τις στολές που λάνσαρε. 

Πώς τα φέρνουν οι καιροί; Ο Χαρδαλιάς αυτή τη φορά θα βρεθεί αντιμέτωπος με τον άλλοτε επικεφαλής του Σγουρό. Δυστυχώς το παρελθόν και των δυο δεν προοιωνίζεται τίποτα καλό για την πόλη μας. 
Αλλά αυτά σε επόμενο ρεπορτάζ μας...



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.