Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2023

Κανς, ρανς κι άκρ΄ δε βγανς 2

# Στις υποψηφιότητες της Παπαλουκά και του Γούλα με τον Χάρη – Γιάννη Τομπούλογλου δεν θα σταθούμε και δεν θα σχολιάσουμε. Ας υποθέσει ο καθένας ότι θέλει.

Θα σταθούμε όμως στην υποψηφιότητα του Γιάννη Ουσταμπασίδη. Υποψήφιος με τον Παντελή Γρετζελιά το 2019, χώρισαν οι δρόμοι τους ανάμεσα στις δυο Κυριακές των εκλογών και έτσι μπήκε στο δημοτικό συμβούλιο ως ανεξάρτητος. Στην τετραετία αυτή η πορεία του ήταν μια συνεχής... ταλάντευση ανάμεσα σε συμπολίτευση και αντιπολίτευση. Μάλιστα ως ανεξάρτητος έφτασε να πάρει μια έδρα στην Οικονομική Επιτροπή. Το 2022 κατέληξε να στρατευθεί στο ψηφοδέλτιο του Χάρη.  Αφού για 6 μήνες περίπου έπλεκε το εγκώμιο του Τομπούλογλου κάπου στα τέλη Ιουνίου αποφάσισε να αποχωρήσει από τη «Συμπαράταξη», μετά από «ώριμη σκέψη» και «πολιτικούς λόγους». Από τη δήλωση του αντιγράφουμε*: «Οι λόγοι που μου επιβάλλουν αυτήν την επιλογή είναι τόσο σημαντικοί και ουσιαστικοί που δεν μου δίνουν το περιθώριο να τους παρακάμψω. Είναι λόγοι αρχής. Πρώτον δεν θα διστάσω να αναγνωρίσω ότι έσφαλα, ζητώντας μάλιστα και συγνώμη, παίρνοντας την απόφαση της συμμετοχής μου στη Συμπαράταξη κάτω από καθεστώς εξωτερικής πίεσης, χωρίς να λάβω υπ΄ όψιν μου έγκαιρα την φωνή της συνείδησής μου, αλλά και την γνώμη του στενού οικογενειακού και φιλικού μου περιβάλλοντος, αλλά και τις διαπιστωμένες ενστάσεις τους για το γνωστό ποινικό θέμα του κου Τομπούλογλου.»*

Κάπου 10 χρόνια έκανε ο Γιάννης να ανακαλύψει το γνωστό ποινικό θέμα, το οποίο γνωρίζει όλη η... Ελλάδα!!! Άβυσσος η ψυχή του ανθρώπουΈτσι στις αρχές Αυγούστου μαθαίνουμε  ότι «ένωσε τις δυνάμεις του για μια Σύγχρονη Πόλη με τον Στέφανο Γατσούλη» τελευταίο σταθμό του για αυτές τις εκλογές.


#
 Στα πλαίσια των προεκλογικών εξορμήσεων, υποψήφιος δήμαρχος επισκέπτεται την
 πλημμυρόπληκτη  οδό Σκρά στη Βόρεια Φιλαδέλφεια και συζητά με τους κατοίκους για το γνωστό πρόβλημα της περιοχής. Στο τέλος τους υπόσχεται ότι αν εκλεγεί θα τρέξει το έργο, που έχει δημοπρατηθεί αλλά δεν έχει υλοποιηθεί, με ευθύνη των Πατούλη – Βούρου, αλλά μέχρι να ολοκληρωθεί το έργο θα τοποθετήσει μια πόρτα!!! στο ύψος της Πλαστήρα, την οποία θα κλείνουν όταν βρέχει, προκειμένου να εμποδίζουν τα νερά να πλημμυρίζουν την γειτονιά της Σκρά . Τόσο απλό ήταν κι όμως μέχρι τώρα δεν το σκέφτηκε κανένας.

# Και για όσους δεν έχουν καταλάβει το όνειρο του Δημάρχου μας Γιάννη Βούρου για τη πόλη, σας μεταφέρουμε, τμήμα από τις δηλώσεις του κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ.

«…το μεγάλο μας έργο όμως και είμαστε σε επαφή με τον κύριο Παπασταμάτη, είναι το εξής. Στην Δωδεκανήσου να φτιάξουμε ένα μπαλόνι. Είμαστε ήδη σε επαφή με μια ουκρανική εταιρεία. Είναι τα ΕΠΑΛ δίπλα στον Σκλαβενίτη, τα οποία μεταφέρονται. Είναι 39 στρέμματα για να φτιάξουμε εκεί ένα μεγάλο πολιτιστικό πάρκο για την ΑΕΚ και φυσικά να βρουν στέγη τα βασικά τμήματα του συλλόγου. Δεν έχουμε καταφέρει ακόμα να προσφέρουμε αυτά που θέλουμε για την Ερασιτεχνική, αλλά η αποστολή μας είναι να κάνουμε «παιδομάζωμα» αετόπουλων στη Νέα Φιλαδέλφεια. Δεσμευόμαστε ότι θα το κάνουμε για να γεννήσει η πόλη μας ξανά ΑΕΚτζήδες...»

Τώρα τι θέλετε, να σχολιάσουμε τις δηλώσεις του Δήμαρχου; Όχι, δεν θέλουμε να του χαλάσουμε το όνειρο. Ήταν άλλωστε γνωστό σε όλους μας από το 2019, όταν τον εκλέξαμε σ΄ αυτή τη θέση. Τώρα θα πρέπει να τον βοηθήσουμε με τουλάχιστον μια ακόμη τετραετία να ολοκληρώσει αυτά που ονειρεύτηκε. Τι κι αν η επαγγελματική εκπαίδευση, τα νυχτερινά σχολεία βρεθούν στο δρόμο, σημασία έχει «η πόλη μας γεννήσει  ξανά ΑΕΚτζήδες»

# Διαβάζουμε τα βιογραφικά των υποψηφίων της Λαϊκής Συσπείρωσης. Όλοι έχουν κάτι

κάνει στη ζωή τους μικρό η μεγάλο, πέρα από την επαγγελματική τους πορεία. Πρώην η νυν δημοτικοί σύμβουλοι, συνδικαλιστές σε σωματεία, μέλη συλλόγων…  Μέχρι που φτάνουμε στον ΜΑΝΩΛΕΔΑΚΗ ΘΟΔΩΡΗ και διαβάζουμε ότι είναι «Συνταξιούχος. Εργάσθηκε ως μηχανικός στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού (Γ.Γ.Α.)» και ΤΕΛΟΣ!!! Δεν υπήρξε τίποτα άλλο. Ποτέ δεν ήταν Δημοτικός Σύμβουλος της Δύναμης Πολιτών, ποτέ δεν υπήρξε Αντιδήμαρχος της Διοίκησης Βασιλόπουλου. 

Ο άλλος υποψήφιος, ΓΑΒΡΙΗΛΙΔΗΣ ΓΑΒΡΙΗΛ (ΛΑΚΗΣ), προερχόμενος κι αυτός από τη Δύναμη Πολιτών, ήταν «Δημοτικός Σύμβουλος την περίοδο 2014-2019 με την ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΛΙΤΩΝ από την οποία αποχώρησε διαφωνώντας» και έτσι αφού διαφώνησε περιλαμβάνουμε στο βιογραφικό του την προέλευση του!!!

Τόση αλλεργία «σύντροφοι», με την ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΛΙΤΩΝ;  

* ορθή επανάληψη "η  δήλωση που γράφουμε παραπάνω ανήκει στον συνοδοιπόρο και φίλο του Ουσταπασίδη Μπάμπη Καραηλίδη, οι οποίοι  αποχώρησαν μαζί από τη συμπαράταξη και προσχώρησαν στο συνδυασμό του Γατσούλη"

συνεχίζεται... 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.