Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2023

Χρυσάνθη Γεωργίου: Με την Οικολογική Συμμαχία στην Περιφέρεια Αττικής

 Είμαι η Χρυσάνθη Γεωργίο υ και είμαι κάτοικος και δημότης της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας για περισσότερα από 45 χρόνια.

Συμμετέχω πρώτη φορά σε εκλογική διαδικασία και είμαι υποψήφια με την Οικολογική Συμμαχία, με επικεφαλής τον Γιώργο Δημητρίου, στην Περιφέρεια Αττικής - Κεντρικός Τομέας (Δήμοι Αθηναίων, Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας, Γαλατσίου, Καισαριανής, Βύρωνα και Δάφνης-Υμηττού).

Συμμετέχω ενεργά έχοντας συνοδοιπόρους μία μεγάλη ομάδα κατοίκων και συμπολιτών μου σε δράσεις για την προστασία των φυσικών ρεμάτων και των ποταμών μας εντός του αστικού ιστού. Συνηθίσαμε χρόνια πολλά να έχουμε ρόλους επαγρύπνησης κατοικώντας κοντά στα όμορφα ποτάμια μας και γίναμε παρατηρητές καταγγέλλοντας άμεσα κάθε παράνομη δραστηριότητα προς τους αρμόδιους φορείς και υπηρεσίες όπως  περιστατικά ρύπανσης, θανάτωσης ψαριών κ.α.  Κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν να αναδείξουμε τα ποτάμια μας ως πηγές ζωής και θησαυρούς της φύσης που αντιστέκονται σθεναρά μέχρι σήμερα "επιζητώντας" τη ζωή που τους ανήκει. Είμαι αντίθετη στις τακτικές που εφαρμόζονται εδώ και χρόνια από τις εκάστοτε διοικήσεις των Περιφερειών, των μελετών που ψηφίζονται και οι οποίες προβλέπουν αδιακρίτως σε μεγάλα και ανεξέλεγκτα κατασκευαστικά έργα, με πολύχρονους σχεδιασμούς και κατασκευές δήθεν "αντιπλημμυρικές" συχνά υπό την ετικέτα του "άριστα", οι οποίες αναθέτονται από τα αρμόδια Υπουργεία και Περιφέρειες χωρίς προηγουμένως να έχουν λάβει σοβαρά υπόψη τους τις αρνητικές συνέπειες των έργων που πλέον συχνά βιώνουμε, θεωρώντας ότι η φύση μας "επιτίθεται".

Δεν μπορούμε να συνεχίζουμε να αγνοούμε την καταστροφή του φυσικού τοπίου των ποταμών μας μέσα στο αστικό τοπίο, όπως του φυσικού Κηφισού Ποταμού και του Ποδονίφτη που διαπερνούν τους δήμους μας. Με έργα και ερασιτεχνικούς σχεδιασμούς που υλοποιούν και  εφαρμόζονται από διάφορες υπηρεσίες, η εξαφάνιση των τελευταίων φυσικών οικοσυστημάτων ζωτικής σημασίας για τη ζωή των πολιτών, της πανίδας και της άγριας ζωής (πτηνών, ζώων, ψαριών) είναι δεδομένη. Είμαστε πολλοί οι πολίτες, οι κάτοικοι που διαμαρτυρόμαστε σθεναρά στην ανοικτή επίθεση που δέχεται το φυσικό περιβάλλον και η ιστορία που το συνοδεύει. Διαπιστώνουμε συνεχώς την έλλειψη αποτελεσματικών μηχανισμών παρακολούθησης και μέτρησης της ρύπανσης των υδάτων των ποταμών μας και την χωρίς προηγούμενο καταστροφή του πρασίνου που μας προστάτευες μέχρι χθες τα δάση μας. Διαπιστώνουμε συνεχώς με τεράστια απογοήτευση, την ανεπάρκεια, την καθυστέρηση, την ανευθυνότητα των υπηρεσιών, να συνταχθούν και να αντισταθούν σε ότι φυσικό καταστρέφεται ενώ απαιτεί προστασία,  ανάπλαση και  συντήρηση. 

Συμμετέχω στην εκλογική διαδικασία με την Οικολογική Συμμαχία, με συνυποψήφιους σημαίνοντες επιστήμονες, ακτιβιστές, εθελοντές, μια συμμαχία από αδέσμευτους ενεργούς πολίτες της Αττικής, συλλογικότητες και φορείς και πιστεύω ότι όλοι μαζί μπορούμε.

Με την ψήφο σας η φωνή της Οικολογικής Συμμαχίας θα αποκτήσει δύναμη μέσα στην Περιφέρεια Αττικής και Νήσων, για να μπορέσει η ΟΣ και το σχέδιο  που έχει ανακοινώσει και δεσμευτεί να θέσει τους όρους για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των μεγάλων προβλημάτων και προκλήσεων που αντιμετωπίζει ο τόπος μας, σύμφωνα με ευρωπαϊκά και διεθνή πρότυπα και κανονισμούς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.