Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2022

Κατατέθηκε η προσφυγή κατά της νέας προκήρυξης του αμαρτωλού διαγωνισμού

Κατατέθηκε χθες 14 Σεπτεμβρίου προσφυγή κατά της απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής για την επαναπροκήρυξη του διαγωνισμού για τα LED, τον οποίο ως γνωστό ακύρωσε το Ελεγκτικό Συνέδριο. Η προσφυγή, η οποία κατατέθηκε στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής και κοινοποιήθηκε στο Υπουργείο Εσωτερικών, υπογράφεται από τους επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης Άρη Βασιλόπουλο, Παντελή Γρετζελιά και Χάρη Τομπούλογλου και από τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής Γιώργο Ανεμογιάννη, Κωνσταντίνο Τομπούλογλου και Γιάννη Ουσταμπασίδη.


Κύριο επιχείρημα της προσφυγής αποτελεί η απόκρυψη επί ένα μήνα της απόφασης 312/2022 του ΣΤ' Κλιμακίου του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Να θυμίσουμε ότι η απόφαση του Ελ.Συν. παρελήφθη από τον Δήμο στις 29 Ιουλίου και δόθηκε στα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής στις 29 Αυγούστου, μόλις λίγα λεπτά πριν τη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, η οποία είχε συγκληθεί για να επαναπροκηρύξει τον διαγωνισμό. Κλήθηκαν δηλαδή τα μέλη της Ο.Ε. να αποφασίσουν την εκ νέου προκήρυξη του διαγωνισμού, χωρίς να γνωρίζουν τους λόγους ακύρωσης του προηγούμενου.

Μεταξύ των αιτιάσεων που προβάλλουν οι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης στην προσφυγή τους είναι επίσης ότι με την μη κοινοποίηση επί 30 ημέρες της απόφασης του Ελ.Συν. παρήλθε άπρακτη η προθεσμία των 15 ημερών για τη δυνατότητα άσκησης προσφυγής. Επίσης παρότι ο διαγωνισμός κρίθηκε μη σύννομος από το Ελ.Συν. το νέο κείμενο της επαναπροκήρυξης του διαγωνισμού δεν τέθηκε υπόψη του Νομικού Τμήματος του Δήμου!

Τέλος ένα σημείο που επισημαίνουν στην προσφυγή τους οι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης είναι ότι το έγγραφο της Ειδικής Συγγραφής Υποχρεώσεων, το έγγραφο δηλαδή της νέας προκήρυξης, υπογράφεται από τον ίδιο τον δήμαρχο (!), παρακάμπτοντας τα αρμόδια υπηρεσιακά στελέχη της διεύθυνσης Καθαριότητας και Ηλεκτροφωτισμού.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.