Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2022

«Εγκαίνια στο… μισό έργο», λέει η Δύναμη Πολιτών

«Με καθυστέρηση 2 και πλέον χρόνων εγκαινιάστηκε μόνο το 3ο Λύκειο Ν. Φιλαδέλφειας – το 3ο Γυμνάσιο ακόμα στην αναμονή…». Αυτό τονίζει σε ανακοίνωσή της η Δύναμη Πολιτών σχετικά με τα εγκαίνια του 3ου Λυκείου Νέας Φιλαδέλφειας που πραγματοποιήθηκε χθες, 12/9.
Και η ανακοίνωση συνεχίζει:
Το επιτελικό κράτος άργησε 32 μήνες! Με σοβαρές ευθύνες της κυβέρνησης Μητσοτάκη, της διοίκησης Πατούλη στην Περιφέρεια και της διοίκησης Βούρου στον Δήμο εγκαινιάστηκε σήμερα μόνο το ένα από τα δυο σχολεία της Νέας Φιλαδέλφειας, τα οποία θεμελιώθηκαν στις 6 Σεπτεμβρίου 2018, ακριβώς πριν τέσσερα (4) χρόνια.
Ένα χρόνιο πρόβλημα με τη σχολική στέγη στην πόλη μας, ένα αίτημα που έγινε κατορθωτό να γίνει πράξη μετά από αγώνες της εκπαιδευτικής κοινότητας και την υιοθέτησή του από την δημοτική αρχή του Άρη Βασιλόπουλου και την περιφερειακή αρχή της Ρένας Δούρου, δυστυχώς χρειάστηκαν τέσσερα ολόκληρα χρόνια για να ολοκληρωθεί μόνο κατά το ήμισυ.
Παρά τα χαμόγελά τους η υπουργός κα Κεραμέως, ο περιφερειάρχης κ. Πατούλης και ο δήμαρχος κ. Βούρος δεν βρήκαν να πουν μια απολογητική κουβέντα γι αυτή την μεγάλη καθυστέρηση. Ούτε φυσικά απολογήθηκαν στους γονείς και τους μαθητές του 3ου Γυμνασίου, που θα ξεκινήσουν άλλη μια χρονιά στο παλιό κτίριο, βλέποντας το γιαπί του νέου Γυμνασίου να στέκει ακόμα ανολοκλήρωτο.
Η εκπαιδευτική κοινότητα γνωρίζει πολύ καλά ποιοι συνέβαλαν στο να γίνει πράξη αυτό το έργο, όπως γνωρίζει και την χαρακτηριστική αδιαφορία για τα χρόνια προβλήματα σχολικής στέγης της πόλης μας από τους σημερινούς διοικούντες.



Στη φωτογραφία οι πραγματικοί συντελεστές του έργου (λείπει η πρώην αντιπεριφερειάρχης Ερμίνα Κυπριανίδου, που εικονίζεται στην τελετή θεμελίωσης το 2018 - κάτω): Ο πρώην αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Χρ. Καραμάνος, η πρώην επικεφαλής της ΚΤΥΠ Ιωάννα Κοντούλη, ο πρώην δήμαρχος Άρης Βασιλόπουλος, η πρώην αντιπρόεδρος της ΚΤΥΠ Νανή Πολίτου, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κ. Ζαχαριάδης, η πρώην περιφερειάρχης Ρένα Δούρου, το πρώην μέλος της Ένωσης Γονέων και νυν επικεφαλής της Δύναμης Πολιτών Γιώργος Ανεμογιάννης, ο πρώην διευθυντής του σχολείου Θ. Κιούσης, το πρώην μέλος της διοίκησης του Συλλόγου Γονέων Γιώργος Οικονόμου και ο πρώην πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων Σπύρος Καπετανάκης.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.