Παρασκευή 14 Ιουλίου 2023

ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ Η «ΝΕΑ ΑΡΧΗ» ΤΟΥ ΠΑΤΟΥΛΗ ΚΑΙ Η «ΑΘΗΝΑ ΨΗΛΑ» ΤΟΥ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ

 Αναδημοσιεύουμε Δελτίο τύπου από τη γραμματεία του ΠΑ.Κ.Ο.Ε.
(Πανελλήνιο Κέντρο  Οικολογικών Ερευνών)

ΓΕΜΑΤΟΣ ΣΚΟΥΠΙΔΑ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΑΠΟΒΛΗΤΑ Ο ΠΟΔΟΝΙΦΤΗΣ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΣΤΕΚΙ ΤΟΞΙΚΟΜΑΝΩΝ, ΑΝΤΡΟ ΑΓΟΡΑΙΟΥ ΕΡΩΤΑ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗΣ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗΣ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 744                                             
Αθήνα  12/7/2023

Tο ρέμα Ποδονίφτη


Κτήριο άντρο ναρκομανών και παιδεραστών

Οι εικόνες είναι αδιάψευστος μάρτυρας. Ο Ποδονίφτης, το ρέμα που ενώνει τους Δήμους Αθηναίων και Νέας Χαλκηδόνας – Νέας Φιλαδέλφειας, που κανονικά θα έπρεπε να είναι ένας επίγειος παράδεισος, ένας πνεύμονας πρασίνου, ανάπτυξης χλωρίδας και πανίδας, σήμερα αποτελεί μία κόλαση.

Σκουπίδια παντού. Σκουπίδια μέσα στο ποτάμι. Σκουπίδια έξω από το ποτάμι. Βοθρολύματα που αποχετεύονται στο ρέμα. Διάβρωση παντού, κίνδυνος να πέσουν τα γεφύρια και να θρηνήσουμε θύμα. Τα θεμέλια είναι σαθρά. Και δεν είναι μόνο αυτό. Στο οδό Επινίκου, στην πλευρά δηλαδή που ανήκει στο Δήμο Αθηναίων, υπάρχει ένα κτίσμα, ένα «χρέπι». Αυτό το κτίσμα είναι γεμάτο σκουπίδια και περιττώματα, είναι μία πραγματική εστία μολύνσεως είναι στέκι ναρκομανών και επικίνδυνων ανώμαλων παιδεραστών.

Σύριγγες και περιττώματα μαζί

Η καταγγελία έγινε από την κάτοικο της περιοχής κα Γιώτα Ευαγγελάτου, η οποία σήμερα Τετάρτη 12 Ιουλίου 2023 μας ξενάγησε σε αυτό το αίσχος που αντικρίσαμε και μας είπε: «Τα βράδια δεν τολμάει να περάσει άνθρωπος από εδώ γιατί είναι στέκι ναρκομανών. Δείτε τις σύριγγες μέσα στα σκουπίδια. Και δεν είναι μόνο αυτό. Έρχονται εδώ ανώμαλοι και συνευρίσκονται με μικρά παιδιά. Έχω καταγγείλει προσωπικά στην αστυνομία και μου λένε να πάρω το Δήμο. Τηλεφωνώ στο Δήμο Αθηναίων και μου λένε να πάρω στο Δήμο Νέας Χαλκηδόνας και το ανάποδο».

Ρωτήσαμε την κα Ευαγγελάτου αν έχει επικοινωνήσει με την Περιφέρεια που έχει τη δικαιοδοσία στα ρέματα. Μας απάντησε: «Όχι, αλλά θα το κάνω αμέσως».

Στην ερώτηση ποιος μαζεύει τα σκουπίδια μας είπε: «Κανείς. Δείτε εδώ, ούτε φωτισμός υπάρχει, ούτε ένα παγκάκι, το ρέμα βρωμάει, τα νερά είναι πότε πράσινα, πότε μαύρα, πάπιες πεθαίνουν και τις παρασύρει το νερό στον Κηφισό. Το μόνο που έχω δει είναι συνεργεία του Δήμου Χαλκηδόνας να κλαδεύουν ευκαλύπτους λες και αυτό είναι το πρόβλημα».

Το ΠΑΚΟΕ στέλνει όλα αυτά τα στοιχεία άμεσα στον εισαγγελέα και καταγγέλλει την Περιφέρεια Αττικής και τον Περιφερειάρχη κ. Γιώργο Πατούλη, τον Δήμο Αθηναίων και τον Δήμαρχο Κώστα Μπακογιάννη και τον Δήμο Νέας Χαλκηδόνας – Νέας Φιλαδέλφειας και το Δήμαρχο Γιάννη Βούρο για εγκληματική αδιαφορία.

Και επειδή είναι επίκαιρο, αφού σύντομα θα έχουμε αυτοδιοικητικές εκλογές, θυμίζουμε ότι στο «Υπάρχει και φιλότιμο», πέφτουν μούτζες, εν μέσω του συνθήματος «μαύρο στο Μαυρογιαλούρο και μαύρο δαγκωτό».  

Πράσινο από τη μόλυνση το νερό του Ποδονίφτη


πηγήpakoe