Σάββατο 22 Ιουλίου 2023

Ένα σχόλιο για όσους διεκδικούν την... κληρονομιά της Δύναμης Πολιτών

Γράψαμε σε πρόσφατο άρθρο μας για το έργο της  διοίκησης της Δύναμης Πολιτών, το οποίο αποτελεί παρακαταθήκη για το μέλλον του Δήμου. Προφανώς τα παραδείγματα που αναφέραμε ήταν λίγα, αλλά χαρακτηριστικά για όσα προσέφερε αυτή η παράταξη στην πόλη. 

Επειδή όμως αυτό το έργο το διεκδικούν πολλοί... κληρονόμοι, θεωρώντας ότι μπορούν να το οικειοπούνται και να το περιφέρουν από συνδυασμό σε συνδυασμό, ανάλογα με το πού τους... έβγαλε η μεταγραφική περίοδος που λήγει σε λίγες μέρες με την κατάρτιση των συνδυασμών, ας επαναλάβουμε κάτι που ηθελημένα ξεχνούν.

Το μεγαλύτερο επίτευγμα της ΔΠ και ταυτόχρονα το ισχυρό της προσόν, χάρη στο οποίο αναδείχθηκε σε σημαντική δύναμη στην πόλη, ήταν η δημοκρατική, αγωνιστική και αριστερή της συγκρότηση. Ήταν μια πραγματικά λαϊκή παράταξη με εσωτερική λειτουργία, με δεκάδες ανθρώπους που συνεισέφεραν ιδέες και έργο, με δεκάδες νέους και μεγαλύτερους ανθρώπους από κινήματα, οργανώσεις, συλλογικότητες της ευρύτερης αριστεράς. Μέσα από αυτές τις διαδικασίες κέρδισε τις εκλογές του 2014 προσελκύοντας ευρύτερες δυνάμεις της πόλης, μέσα από αυτές τις διαδικασίες διοίκησε την 5ετία 2014-2019, παράγοντας ένα αξιόλογο έργο και κυρίως «διδάσκοντας» πώς πρέπει να λειτουργεί η Τοπική Αυτοδιοίκηση, με γνώμονα τα συμφέροντα των πολλών και με ρόλο διεκδικητικό - αγωνιστικό. 

Αυτή είναι η «κληρονομιά» της Δύναμης Πολιτών. Εντελώς ασύμβατη με τους προσωποπαγείς συνδυασμούς που κατέρχονται στις εκλογές του Οκτωβρίου. 

Κατανοούμε όσους πρώην συνοδοιπόρους μας επιλέγουν προσωπικά μια άλλη στράτευση, αλλά ας μην επικαλούνται το παρελθόν τους ως μέλη και στελέχη της ΔΠ. Είναι τουλάχιστον ασέβεια σε μια παράταξη που επί πολλά χρόνια έδωσε χώρο και λόγο σε απόψεις και πρόσωπα συλλογικά και ισότιμα, κάποιοι να θεωρούν ότι έχουν το προνόμιο να την επικαλούνται για να εξυπηρετήσουν μια εντελώς διαφορετική προσωπική πολιτική τους στάση και στράτευση. 

Ας μην μας προκαλούν, ας μην ευτελίζουν την ένταξή τους στην ΔΠ!

Γ.Κ.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.