Κυριακή 16 Ιουλίου 2023

Βούρος: ΄Έργα - φαντάσματα και λαθροχειρίες με τα αντιπλημμυρικά

«Παραμύθια», για όποιον δεν ζει στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα, διαβάσαμε για πολλοστή φορά στα δελτία τύπου του Δήμου και της Περιφέρειας Αττικής, με αφορμή την επίσκεψη του Γ. Πατούλη στην πόλη μας. Και καλά, ο Πατούλης προεκλογική εκστρατεία κάνει και γυρνά από δήμο σε δήμο και... χαρίζει καφέ απορρριμματοφόρα και καφέ κάδους, για ένα πρόγραμμα ανακύκλωσης τροφικών αποβλήτων που... κανείς δεν γνωρίζει και μάλλον ελάχιστοι χρησιμοποιούν.

Ο Βούρος όμως, για ποια από όλα τα «ορατά έργα με ισχυρό αναπτυξιακό πρόσημο» που ανέφερε ο περιφερειάρχης χαίρεται; 

  • Μήπως για το ΚΑΠΗ στη Νέα Φιλαδέλφεια, στο οποίο δεν έχει μπει ακόμα ένα τούβλο;
  • Ή για τη... νέα γέφυρα Βρυούλων, την οποία ακούμε εδώ και 4 χρόνια;
  • Ή για τις επιδιορθώσεις στη γέφυρα της Πίνδου, που έχουν γίνει... μαγική εικόνα;
  • Ή τέλος, για το γήπεδο στίβου στο πέταλο της Νησίδας, στο χώρο που διεκδίκησε και πήρε ο Δήμος επί θητείας Βασιλόπουλου από την ΚΤΥΠ, το οποίο για μια ακόμα φορά μετά από 4 χρόνια διαβάσαμε ότι «υπάρχει διάθεση» να το στηρίξει η Περιφέρεια;

Ένα σοβαρό έργο έχει ανάγκη η πόλη μας, την κατασκευή του μεγάλου αντιπλημμυρικού έργου στη Βόρεια Φιλαδέλφεια, τον νέο Συλλεκτήρα 7 και το έργο αυτό, παρά το ότι το βρήκαν έτοιμο ο κ.

Πατούλης και ο κ. Βούρος, δεν έχει καν ξεκινήσει. Και όχι μόνο αυτό. Γι' αυτό το έργο, στα δελτία τύπου Περιφέρειας και Δήμου γίνεται μια μεγάλη λαθροχειρία.

Ο μεν Πατούλης στις δηλώσεις του δεν αναφέρθηκε καν σε αυτό το έργο, ενώ στο δελτίο τύπου της Περιφέρειας ακόμα και οι δηλώσεις Βούρου δεν αναφέρουν πουθενά το έργο αυτό. Στο δε δελτίο τύπου του Δήμου ο Βούρος φέρεται να είπε ότι το έργο αυτό «πρέπει να ξεκινήσει άμεσα!» (το θαυμαστικό προφανώς υποδηλώνει ότι έθεσε το ζήτημα μετ' επιτάσεως). 

Για του λόγου το αληθές παραθέτουμε τα δυο δελτία τύπου, όπου φαίνονται οι διαφορές:

Το δελτίο τύπου της Περιφέρειας

Το δελτίο τύπου του Δήμου

Μόλις στις 16 Ιουνίου, όπως βλέπουμε στην παραπάνω φωτογραφία, η οδός Σκρά πλημμύρισε για πολλοστή φορά. Ως αντιπλημμυρικό έργο (το μοναδικό στην περιοχή επί θητείας Βούρου - Πατούλη) λειτούργησε το.... νέο υπερκατάστημα του Σκλαβενίτη, το πάρκινγκ του οποίου απορρόφησε όλα τα όμβρια ύδατα, γλυτώνοντας τους κατοίκους από ζημιές.

Αλλά ας επιστρέψουμε στη μεγάλη λαθροχειρία για τα αντιπλημμυρικά. Ενώ ο Πατούλης αποφεύγει να αναφερθεί στο έργο που περιμένουν οι κάτοικοι εδώ και 10 χρόνια, αντιθέτως αναφέρθηκε σε «μελέτες για τη διευθέτηση ρεμάτων που θα συμβάλλουν στην περαιτέρω αντιπλημμυρική θωράκιση του Δήμου».

Αλήθεια ποιες είναι αυτές οι μελέτες; Τις γνωρίζει κανείς στο Δήμο; Έχουν συζητηθεί ποτέ σε Δημοτικό Συμβούλιο; Ποιο ρέμα ετοιμάζονται πάλι να «διευθετήσουν»; Και με ποιο τρόπο; Με τσιμέντο; Με τα γνωστά σαραζανέτια (τα συρματοκιβώτια με πέτρες); Με την καταστροφή της φυσικής ροής των ποταμών και τη μετατροπή τους σε τσιμέντινους οχετούς; Θα απαντήσει κανείς από τον Δήμο;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.