Δευτέρα 24 Ιουλίου 2023

«Καυτό Σεπτέμβρη» υπόσχεται στη δημοτική αρχή το Σωματείο - Δεν υλοποιεί ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου

«Καυτό Σεπτέμβρη» υπόσχεται στη δημοτική αρχή το Σωματείο εργαζομένων του Δήμου, αφού όπως καταγγέλει σκόπιμα δεν υλοποιεί ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και κρύβεται για να μην υλοποιήσει τις υποσχέσεις της.



Η ανακοίνωση του Σωματείου:

Να σταματήσει τώρα ο εμπαιγμός των εργαζομένων 
Συναδέλφισσες/οι,
Επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά πως στις προτεραιότητες της Δημοτικής Αρχής δεν είναι οι εργαζόμενοι, ακόμα κι όταν πρόκειται για την υλοποίηση ομόφωνης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου. Αφού ολοκληρώθηκε η αναμόρφωση με έγκριση από την Αποκεντρωμένη και μπορεί να είναι εκτελεστέα από τις 10/7, η Διοίκηση κρύβεται χαρακτηριστικά.
Συγκεκριμένα στις 4/7 απεστάλη έγγραφο του Σωματείου προς τον Δήμαρχο που αναφέρει:
Κατόπιν της απόφασης της 3η αναμόρφωσης του Προϋπολογισμού, η οποία εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο στις 28.06.2023 και απεστάλη στην Αποκεντρωμένη, αναμένουμε την υλοποίηση των δεσμεύσεων της Δημοτικής αρχής στα επικείμενα ζητήματα:
1.   Άμεση καταβολή των δύο πρώτων  δόσεων για την αποζημίωση των μη χορηγηθέντων ΜΑΠ στους δικαιούχους
2.    Άμεση μεταφορά του Βρεφικού Σταθμού της Κοινωφελούς Επιχείρησης στο Δήμο
3.   Εξόφληση των οφειλόμενων ποσών στους εργαζόμενους στην καθαριότητα έως τις 27 Ιουλίου (δέσμευση Αντιδημάρχου Καθαριότητας, κατόπιν εισήγησης Διευθυντή Καθαριότητας ενώπιον των μελών του ΔΣ του Σωματείου)
4.   Καταβολή των πρώτων 40 ωρών οφειλόμενης υπερωριακής απασχόλησης στις εργαζόμενες στα ΚΕΠ
Επιπρόσθετα παρατηρούμε, ότι στην 3η αναμόρφωση του Προϋπολογισμού δεν έχετε συμπεριλάβει πρόβλεψη για την καταβολή του ανθυγιεινού επιδόματος στην υπηρεσία πρασίνου, ούτε για την αποζημίωση των οφειλόμενων ποσών για το διάστημα που δεν εφαρμοζόταν η μείωση του ωραρίου εργασίας βάσει Συλλογικής     Σύμβασης στους δικαιούχους. Παρακαλούμε για την άμεση τοποθέτησή σας επί των ζητημάτων αυτών, τα οποία επίσης είχε αποδεχθεί η Δημοτική αρχή και ομόφωνα έχει αποφασίσει το Δημοτικό Συμβούλιο να τα καταβάλλει.
Αναμένουμε  να προχωρήσετε άμεσα στην υλοποίηση των παραπάνω δεσμεύσεών σας και παρακαλούμε να επιμεληθείτε την προτεραιότητα των αιτημάτων αυτών, χωρίς όμως ταυτόχρονα να χρησιμοποιηθεί από πλευρά σας ως άλλοθι η ύπαρξη θερινών αδειών των συναδέλφων που θα κληθούν κατόπιν εντολής σας να υλοποιήσουν τη διαδικασία. Παρακαλούμε να τους διευκολύνετε στο έργο τους.
Ο Δήμαρχος δεν απαντά!
Στις 12/7 μέσω e-mail, καθώς και τηλεφωνικά, ζητάμε εκ νέου άμεση συνάντηση έως την Παρασκευή 14/7, για να μας ενημερώσει για τις ενέργειες που έχουν γίνει για την υλοποίηση της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου.
Ο Δήμαρχος απαντά ότι του είναι αδύνατον μέχρι αύριο. Μιλάμε για την ερχόμενη εβδομάδα.
Στις 13/7 στέλνουμε εκ νέου e-mail που ζητάμε συνάντηση για την άλλη εβδομάδα εφόσον τότε μπορεί.
Μέχρι σήμερα ούτε φωνή ούτε ακρόαση από τον Δήμαρχο!!!
Η επιλεκτική τακτική ΜΟΝΟ των υποσχέσεων (που χορτάσαμε) του προηγούμενου διαστήματος, αλλά και η απαξιωτική τακτική προς τους εργαζόμενους και μάλιστα για οφειλές-δεδουλευμένα, είναι αιτία πολέμου.
Μπορεί να σχεδίαζαν πονηρά ότι «μες το κατακαλόκαιρο το Σωματείο δεν θα αντιδράσει», «οι εργαζόμενοι λείπουν με άδειες», «καύσωνας» κ.λ.π.
Όμως εμείς προειδοποιούμε και ξεκαθαρίζουμε: ΟΤΙ ΑΝ ΔΕΝ ΥΛΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΟΙ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΣΤΟ ΑΚΕΡΑΙΟ, Ο ΣΕΠΤΕΜΒΡΗΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΚΑΥΤΟΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.