Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2022

Τάφας: «Μας αποτελείωσε η αντιπολίτευση» - Βούρος: «Έχουμε τα χαμηλότερα τέλη σε όλη την Αττική»

Είναι δυνατόν να ακούγονται τα πιο αντιφατικά επιχειρήματα στην ίδια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, από μέλη της διοίκησης; Φυσικά και είναι, όταν πρόκειται για τον απίστευτο... θίασο Βούρου που διοικεί την Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα τα τελευταία τρισήμισι χρόνια.

Ηλίας Τάφας, πρώην αντιδήμαρχος Οικονομικών της διοίκησης Βούρου, μιλώντας στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό του Δήμου (Δ.Σ. 21/12/2022): «Η αντιπολίτευση αποτελείωσε το Δήμο μέσα από τα ανταποδοτικά». Αναφέρεται στην πρόταση της αντιπολίτευσης, με την οποία επιβλήθηκε απόφαση μείωσης των ανταποδοτικών δημοτικών τελών.



Γιάννης Βούρος, μιλώντας στην ίδια συνεδρίαση: «διοικούμε με τα ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ σε όλη την Αττική. Δημοτικά Τέλη 0,90 €/ τμ, όσο και αν έψαξα, δεν βρήκα σε κανέναν άλλο Δήμο της πρωτεύουσας». Από την ανακοίνωση της διοικούσας παράταξης Πολιτών Πολιτεία.




Να βοηθήσουμε όσους δεν θυμούνται, ότι τον Δεκέμβριο του 2020 η αντιπολίτευση επέβαλε με την τεκμηριωμένη της πρόταση δραστική μείωση των δημοτικών τελών. Μια πρόταση, την οποία οι σύμβουλοι της διοίκησης καταψήφισαν. Έτσι ο Δήμος Ν. Φιλαδέλφειας - Ν. Χαλκηδόνας πράγματι απέκτησε τα χαμηλότερα δημοτικά τέλη σε όλη την Αττική. Κι αυτό έγινε κατορθωτό γιατί η προηγούμενη διοίκηση του Δήμου, η δημοτική αρχή της Δύναμης Πολιτών με δήμαρχο τον Άρη Βασιλόπουλο, άφησε ένα σημαντικό αποθεματικό στα ανταποδοτικά τέλη.

Επαναλαμβάνουμε: η διοίκηση Βούρου, δηλαδή όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι που εκλέχθηκαν με την Πολιτών Πολιτεία, αλλά και οι προσκολληθέντες σε αυτή (Κοπελούσος, Κωνσταντινίδης, Λέκας κ.λπ.), ΚΑΤΑΨΉΦΙΣΑΝ αυτή τη γενναία μείωση των δημοτικών τελών.

Κι όμως, η Πολιτών Πολιτεία και ο ίδιος ο απερχόμενος δήμαρχος Γ. Βούρος επαίρονται γι αυτή την μείωση τελών. Την ίδια στιγμή που στελέχη της διοίκησης, όπως ο κ. Τάφας ή ο κ. Κουτσάκης, προσπαθούν να αιτιολογήσουν την απραξία τους και την ανυπαρξία έργου στην Καθαριότητα, λόγω δήθεν της μείωσης των δημοτικών τελών.

Κύριοι της διοίκησης διαλέξτε: Ή αποτελείωσε το Δήμο η «κακή» αντιπολίτευση, οπότε θα έπρεπε εσείς να φέρετε πρόταση αύξησης των ανταποδοτικών τελών, ή σωστά μειώθηκαν τα τέλη σε μια εποχή ύφεσης και κατακόρυφης αύξησης του πληθωρισμού, οπότε εσείς ομολογείτε ότι επιλέξατε να καταψηφίσετε μια φιλολαϊκή πρόταση της αντιπολίτευσης. Το να επιδιώκετε πολιτικά οφέλη από ενέργειες άλλων και να φορτώνετε αλλού τις ευθύνες σας για τη σημερινή κακή εικόνα της πόλης στον τομέα της καθαριότητας δείχνει την απελπιστική θέση στην οποία βρίσκεστε.



 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.