Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2022

Επισκεύασαν τα σχολεία με γαλαζόπετρα;

 Μετά από το «σκάνδαλο» του ηλεκτροφωτισμού που ταλανίζει το δήμο μας τα 2 τελευταία χρόνια, ερωτηματικά δημιουργούν και οι δαπάνες της 2ης Σχολικής επιτροπής.

Στην ομιλία του στο δημοτικό συμβούλιο 21/12 ο Γιώργος Ανεμογιάννης επικεφαλής της Δύναμης Πολιτών, κατέθεσε τιμολόγια της σχολικής επιτροπής όπως επίσης και επιστολή που υπογράφει ο πρόεδρος της  Πάρις Βεντήρης και αιτιολογούν αυτές τις δαπάνες.

Αντιγράφουμε από την επιστολή αιτιολόγησης του κ. Π.Βεντήρη

«Τα συγκεκριμένα τιμολόγια αφορούν το μεγάλο έργο του καθαρισμού και της αποκατάστασης των ζημιών σε όλες τις ταράτσες των Σχολείων ( Γυμνασίων & Λυκείων ) Σου στέλνω αντίγραφα των τιμολογίων και σχετικό φωτογραφικό υλικό. Είναι γεγονός πως στην αρχή της θητείας μας το 2020 το πρώτο πιεστικό αίτημα που υποβαλλόταν από τους Διευθυντές των Σχολείων κυρίως των ΕΠΑΛ του 3ου ΓΕΛ ,του 3ου Γυμνασίου και του 5ου ΕΚ αφορούσε τις εργασίες στις ταράτσες των κτηρίων ,το κλάδεμα των δέντρων , την αποκατάσταση των ροών από τα νερά της βροχής και την αποκομιδή των φύλλων και των πευκοβελόνων. Στη ΣΧΕΠ συζητήθηκε το θέμα και λόγω γνώσης και εμπειρίας αναθέσαμε στο μέλος της ΣΧΕΠ και γεωπόνο κ. Τσολακίδη Δημήτρη να έρθει σε επαφή με τους Διευθυντές και να καταγράψει τις εργασίες που πρέπει να γίνουν. Πραγματικά σε αυτοψία που έγινε από τον Πρόεδρο, την Αντιπρόεδρο τον κ. Τσολακίδη ,τους Δ/ντες και τις Υπηρεσίες του Δήμου διαπιστώθηκε το μέγεθος του προβλήματος. Όλες οι ταράτσες ήταν γεμάτες από φύλλα και πευκοβελόνες με σπασμένες υδρορροές ,άχρηστα υλικά και όλα αυτά δημιουργούσαν λιμνάζοντα νερά που πότιζαν όλες τις στέγες και τις εγκαταστάσεις των κτηρίων.

Μετά την καταγραφή αναθέσαμε στον κ. Τσολακίδη σε συνεργασία με τους Διευθυντές να προχωρήσει στην εκτέλεση του έργου. Το σύνολο της δαπάνης για έργο υλικά και εργατικά…. κόστισε στην πρώτη εκτέλεση 4.300,60 ευρώ και αφορά τα τιμολόγια με ημερομηνία έκδοσης 11/2/2021. Η δεύτερη εκτέλεση του έργου αφορά κυρίως ζημιές και φθορές στις ταράτσες και εργασίες συντήρησης συνολικού ποσού 1.525,490 και αφορά τα τιμολόγια με ημερομηνία έκδοσης 20/7/2021»

Και ακολουθούν τα 15 τιμολόγια αξίας έως 500,00€ το καθένα, τα οποία περιλαμβάνουν διάφορα φυτοφάρμακα μεταξύ των οποίων και 76 κιλά θειικό χαλκό (γαλαζόπετρα)!!!, εντομοκτόνα, μυοκτόνα …. και 201 άγκιστρα 5Χ50 γαλβανιζέ. Όλα από μια και μόνο εταιρεία από τη Ν. Ερυθραία με αντικείμενο εργασιών τα… είδη κήπου!

2 από τα 15 τιμολόγια 
ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ η περιγραφή εργασιών του κ. Βεντήρη με τα τιμολόγια που παραθέτει. Τι χρήση μπορούν να έχουν η γαλαζόπετρα και τα άγκιστρα με τις σχολικές μονάδες;

Ο κ. Βούρος αρχικά απέφυγε να δώσει απάντηση και στην επισήμανση του  Ανεμογιάννη ότι δεν απάντησε, είπε ότι δεν γνωρίζει το θέμα, θα το εξετάσει και θα απαντήσει προσεχώς.

Όπως και να έχει το θέμα όμως, η πληρωμή τιμολογίων άσχετων με το αντικείμενο των εργασιών στα σχολεία μυρίζει σκάνδαλο. Πολύ περισσότερο που ο κ. Τσολακίδης έχει ιδιότητα παρεμφερή με το αντικείμενο εργασιών της εταιρείας που εξέδωσε τα τιμολόγια και μάλιστα για ένα διάστημα εργαζόταν και στην υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου.

Να περιμένουμε απαντήσεις;. Ο κ. Ανεμογιάννης πάντως ζήτησε την παραίτηση τόσο του κ. Βεντήρη, όσο και του κ. Τσολακίδη.


ΥΛΙΚΑ ΕΠΙΣΚΕΥΗΣ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΤΑΡΑΤΣΩΝ 


Δεν υπάρχουν σχόλια: