Παρασκευή 22 Ιουλίου 2022

Ετοιμος να... παραδώσει το αντιπλημμυρικό στη Σκρα ο Πατούλης

"Ολοκληρώνεται  το έργο αντιπλημμυρικής προστασίας του Δήμου Ν. Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας, με την ενίσχυση του υφιστάμενου συλλεκτήρα Σ7". Αυτό ισχυρίστηκε στις 19 Ιουλίου ο Γ. Πατούλης σε ημερίδα για τα έργα που υλοποιούνται στον Κεντρικό Τομέα της Αττικής (δείτε το σχετικό δελτίο τύπου της Περιφέρειας Αττικής ΕΔΩ). "Ολοκληρώνεται" ένα έργο που δεν έχει καν ξεκινήσει. Άλλη μια απόδειξη ότι ο περιφερειάρχης δεν έχει... ιδέα πού πέφτει η οδός Σκρα. Γιατί αν είχε ιδέα θα γνώριζε ότι στην περιοχή δεν έχει εγκατασταθεί καν ο εργολάβος - ανάδοχος του έργου.

Ο κ. Πατούλης παρουσιάζει 3.845 έργα και δράσεις. Ελπίζουμε να μην είναι στα χαρτιά κι αυτά όπως το έργο στη Σκρα

Στην ημερίδα ήταν παρών και ο δήμαρχος Γ. Βούρος, μαζί με τον αντιδήμαρχο Θ. Λέκκα. O δήμαρχος αναφέρθηκε στην ομιλία του "στην αναγκαιότητα της όσο το δυνατόν ταχύτερης υλοποίησης του αντιπλημμυρικού έργου της οδού Σκρα", όπως φρόντισε να μας πληροφορήσει σήμερα (22/7) το δραστήριο γραφείο τύπου του Δήμου. 

Πατούλης εν μέσω Λέκκα και Βούρου. Καμαρώνουν ενώ τα έργα χρονίζουν...

Μακριά από τις γειτονιές της πόλης μας, στον δροσερό χώρο του Μουσείου της Ακρόπολης δήμαρχος, περιφερειάρχης και στελέχη της Περιφέρειας αλληλοσυγχαίρονταν για το ένα και μοναδικό έργο της πόλης που προχωρά, το γήπεδο της ΑΕΚ και την υπογειποίηση. Δεν ξέρουμε για τα υπόλοιπα 3.845 έργα και δράσεις που ανέφερε ο κ. Πατούλης τα οποία εκτελούνται στον Κεντρικό Τομέα, αλλά τουλάχιστον τα δυο σχολεία στην πόλη μας που χρηματοδοτούνται από την Περιφέρεια (3ο Λύκειο - 3ο Γυμνάσιο) καθυστερούν ακόμα χαρακτηριστικά. Κι είναι εξοργιστικό να μην ενημερώνει κανείς την πόλη για το έργο στη Σκρα, που ψευδώς ισχυρίζεται ο κ. Πατούλης ότι... ολοκληρώνεται.

Ιστορία καθυστερήσεων και απραξίας

Ο Παρατηρητής καταγράφει την ιστορία καθυστερήσεων στο έργο του Συλλεκτήρα 7:
  • Μετά από μια διαγωνιστική διαδικασία που ξεκίνησε το 2018 και πέρασε σχεδόν δυο χρόνια με ενστάσεις και δικαστικές διαμάχες μεταξύ των διαγωνιζόμενων εργολάβων στις 13/10/2020 εγκρίθηκε η κατακύρωση του έργου "Αντιπλημμυρική προστασία Δήμου Φιλα΄δελφειας - Χαλκηδόνας έργα ενίσχυσης υφιστάμενου Συλλεκτήρα 7" στην εταιρείς ΕΡΓΟΡΟΗ ΑΤΕ.
  • Θα περάσουν επτά (7) ολόκληροι μήνες μέχρι να υπογραφτεί στις 14/5/2021 η σύμβαση μεταξύ Περιφέρειας Αττικής και εργολάβου.
  • Στις 14/6/2021 η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας ενέκρινε το χρονοδιάγραμμα εργασιών που υπέβαλλε ο εργολάβος για την αποπεράτωση του έργου. ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΠΕΡΑΙΩΣΗΣ: 13.11.2022
Τέσσερις (4) μήνες πριν την συμβατική υποχρέωση ολοκλήρωσης του έργου και 14 ολόκληρους μήνες μετά την υπογραφή της σύμβασης ο εργολάβος δεν έχει καν εγκατασταθεί στην περιοχή. Παρόλα αυτά ο κ. Πατούλης ισχυρίζεται χωρίς να ντρέπεται ότι το έργο ολοκληρώνεται. Και ο παριστάμενος Βούρος, αντί να τον πάρει με τις... πέτρες κάθεται και τον ακούει...

Διαβάστε ακόμα:
Οι κάτοικοι ανησυχούν για το αντιπλημμυρικό της Σκρα που έχει βαλτώσει
Δύναμη Πολιτών για έργο Σκρα: Αδιαφορία και εγκατάλειψη Πατούλη-Βούρου




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.