Παρασκευή 12 Αυγούστου 2022

Σοβαρό εργατικό ατύχημα στο Δήμο μας - τραυματίστηκε στο μάτι εργάτης καθαριότητας

Ένα σοβαρό εργατικό ατύχημα σε εργάτη καθαριότητας του Δήμου Ν.Φιλαδέλφειας - Ν. Χαλκηδόνας καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων, επιρρίπτοντας ευθύνες στη διοίκηση και ζητώντας άμεσα διερεύνηση των αιτίων του ατυχήματος: 

Σοβαρό εργατικό ατύχημα συνέβη σε συνάδελφό μας στην καθαριότητα, την Τρίτη 9 Αυγούστου, όταν κατά την αποκομιδή, δυσανάλογα κομμένο κλαδί τον χτύπησε στο μάτι. Ο συνάδελφος διακομίστηκε στο νοσοκομείο με σοβαρό τραυματισμό, όπου ξεκινάει για εκείνον μια περιπέτεια αποκατάστασης του τραυματισμού του. Ευχόμαστε στο συνάδελφό μας το συντομότερο δυνατόν να αποκατασταθεί η υγεία του και δηλώνουμε ότι είμαστε δίπλα του  σε ότι χρειαστεί.



Δηλώνουμε την  αντίθεσή μας να συλλέγονται με τα χέρια από την καθαριότητα κλαδιά που αφήνονται στους εξωτερικούς χώρους κατοικιών, κομμένα από ιδιώτες, τα οποία με ένα λογικό προγραμματισμό και ενημέρωση προς την υπηρεσία πρασίνου μπορεί να συλλέγονται από την αρπάγη, της υπηρεσίας. Οι συνάδελφοί μας δεν είναι  έρμαια στην δικαιοδοσία του κάθε αντιδημάρχου καθαριότητας που εξυπηρετεί την εκλογική του πελατεία, να τους στέλνει αλόγιστα από εδώ και από εκεί, χωρίς προγραμματισμό και προστασία.

Όσο δεν εξασφαλίζεται το επαρκές προσωπικό με σταθερή και μόνιμη δουλειά, όσο δεν λαμβάνονται μέτρα υγιεινής και ασφάλειας κατά την εργασία, καθημερινά θα καραδοκεί ο φόβος και ο τρόμος να συμβεί εργατικό ατύχημα. Η έλλειψη Μέτρων Ατομικής Προστασίας στο Δήμος μας έχει πολλάκις καταγγελθεί από το Σωματείο μας στη Δημοτική Αρχή, η οποία έχει το θράσος να υποστηρίζει ότι αποδίδονται στους εργαζόμενους. Και πού είναι τα γυαλιά προστασίας που θα μπορoύσε να φοράει ο συνάδελφος και να έχει αποτραπεί το μοιραίο; Πουθενά συνάδελφοι δεν είναι γιατί πολύ απλά  δεν τους έχουν χορηγηθεί.

Απαιτούμε να γίνει άμεσα διερεύνηση των αιτιών του εργατικού ατυχήματος και ότι μέτρα προστασίας κριθούν αναγκαία να αποδοθούν  άμεσα.

Συνάδελφοι το Σωματείο μας κατόπιν την μεγάλης μας κινητοποίησης στις 16 Ιουνίου έθεσε όλα τα αιτήματα μας, που αφορούν την εργασιακή μας καθημερινότητα στη Δημοτική Αρχή και προφορικά σε τρεις συναντήσεις και ΕΓΓΡΑΦΩΣ. Τα αιτήματά μας αφορούν τις εργασιακές μας συνθήκες, οι οποίες αντί να βελτιώνονται απαξιώνονται διαρκώς. Απέναντί μας έχουμε μια δημοτική αρχή που θεωρεί ότι μπορεί να μας εμπαίζει, να μας ειρωνεύεται και όπως δήθεν νομίζει να μας εκβιάζει και να παίζει με τη ζωή μας. Η δυναμική μας διεκδίκηση δεν ικανοποιήθηκε από τις λιγοστές θετικές απαντήσεις τους και βέβαια δεν σταμάτησε εκεί Απαιτούμε την άμεση ικανοποίηση όλων των αιτημάτων μας. Ο αγώνας μας συνεχίζεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.