Τρίτη 19 Ιουλίου 2022

Οι κάτοικοι ανησυχούν για το αντιπλημμυρικό της Σκρα που έχει βαλτώσει

 Την ετοιμότητά τους να διεκδικήσουν δυναμικά την έναρξη του αντιπλημμυρικού έργου στο οδό Σκρα, που αν και έχουν περάσει τρία χρόνια από τη δημοπράτησή του δεν έχει καν ξεκινήσει, δήλωσαν οι κάτοικοι της περιοχής που συγκεντρώθηκαν στις 18/7/2022 μετά από κάλεσμα της Δύναμης Πολιτών.

Καμιά ενημέρωση εδώ και πολύ καιρό από τη δημοτική αρχή και κανένα ενδιαφέρον να ξεκινήσει το έργο που είναι απαραίτητο σε μια περιοχή που κάθε χρόνο ζει με το φόβο των πλημμυρών και των καταστροφών. Αυτή είναι η εικόνα που έχουν οι κάτοικοι, οι οποίοι περιμένουν εδώ και χρόνια να υλοποιηθεί ένα έργο, για το οποίο πραγματοποιήθηκαν όλες οι απαραίτητες μελέτες από την προηγούμενη δημοτική αρχή και έχει γίνει δημοπράτηση από το καλοκαίρι του 2019.

Καμιά ενημέρωση και από την περιφερειακή αρχή, η οποία παρέλαβε το έργο δημοπρατημένο και με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση και εδώ και τρία χρόνια δεν το έχει φθάσει στη φάση της υλοποίησης.

Οι κύριοι Βούρος και Πατούλης ενώ έχουν επισκεφτεί πολλές φορές άλλα έργα στην περιοχή για να βγάλουν τις απαραίτητες φωτογραφίες, δεν έχουν επιδείξει ανάλογο ενδιαφέρον για ένα τόσο ζωτικό για την ασφάλεια των κατοίκων ζήτημα.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι της Δύναμης Πολιτών με επικεφαλής τον Γιώργο Ανεμογιάννη και τον πρώην δήμαρχο Άρη Βασιλόπουλο ενημέρωσαν τους κατοίκους για όσα γνωρίζουν και για την έλλειψη επίσημης ενημέρωσης από τη διοίκηση του Δήμου.

Παρών και ο περιφερειακός σύμβουλος Χρήστος Καραμάνος, πρώην αντιπεριφερειάρχης στη διοίκηση της Ρένας Δούρου, ο οποίος υπογράμμισε ότι εδώ και 14 μήνες, ενώ έχουν λήξει όλες οι διαδικασίες που σχετίζονται με την προκήρυξη και την υπογραφή της σύμβασης δεν έχει προχωρήσει η εγκατάσταση του αναδόχου.

Τα στελέχη της Δύναμης Πολιτών κάλεσαν τους κατοίκους να πάρουν στα χέρια τους την υπόθεση και να απαιτήσουν τόσο στο Δημοτικό Συμβούλιο, όσο και στο Περιφερειακό Συμβούλιο να ξεκινήσουν άμεσα τα έργα για να μην θρηνήσουμε και άλλο νεκρό στην περιοχή.