Τετάρτη 20 Ιουλίου 2022

Λαϊκισμός και υποκρισία

Ο κ. Θάνος Λέκκας είναι ένας νέος άνθρωπος, ο οποίος επέλεξε (κάπως ανορθόδοξα, είναι αλήθεια) να ενσωματωθεί στη διοίκηση Βούρου. Έκτοτε προσπαθεί συνεχώς να παρουσιάσει ένα δήθεν πλούσιο έργο της παρούσας διοίκησης του Δήμου και ταυτόχρονα πρωτοστατεί εντός του Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά και εκτός, σε επιθέσεις στη Δύναμη Πολιτών. 


Τελευταία του εμφάνιση στις 18/7 με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Υπό τον τίτλο "Λαϊκισμός ή Υποκρισία", κατηγορεί τη Δύναμη Πολιτών για τη στάση της στο ζήτημα της διάνοιξης της οδού Λάρνακος. Αποσιωπά ότι το έργο της διάνοιξης έχει ψηφισθεί ομόφωνα στο Δημοτικό Συμβούλιο (άρα η Δύναμη Πολιτών το έχει υπερψηφίσει) και προσπαθεί να λαϊκίσει με τη στάση της παράταξής μας στην Οικονομική Επιτροπή, αναρτώντας επιλεκτικά αποσπάσματα αποφάσεων και πρακτικών.

Ας δούμε το ιστορικό:

Έχουν περάσει ακριβώς δυο χρόνια από τότε που η δημοτική αρχή ανακοίνωσε ότι "κατατέθηκε αίτημα χρηματοδότησης στο Πράσινο Ταμείο" για τη διάνοιξη της οδού και την ανάπλαση του χώρου. Για του λόγου το αληθές ιδού και το σχετικό δελτίο τύπου με ημερομηνία 17/7/2020 (πατήστε ΕΔΩ).

Έκτοτε έχουν εκδοθεί και άλλα δελτία τύπου από τον Δήμο, όπου αναφέρεται το ίδιο έργο χωρίς μέχρι πρόσφατα να γνωρίζουμε το μέλλον του (άλλο ένα δελτίο τύπου με ημερομηνία 29/12/2020 ΕΔΩ).

Χρειάστηκε να θέσει ερώτημα ο Άρης Βασιλόπουλος όπως θεσμικά έχει τη δυνατότητα την 1η Νοεμβρίου 2021 στο Δημοτικό Συμβούλιο για να πληροφορηθούμε ότι το έργο είχε ενταχθεί στον "Φιλόδημο ΙΙ", αλλά τα χρήματα που εξασφαλίστηκαν δεν έφθαναν και γι'  αυτό το λόγο έγινε αίτηση για ένταξη στο "Αντώνης Τρίτσης". 

Άρα ότι ανακοινώνεται στις 12/7/2022, τρία χρόνια μετά την ανάληψη της διοίκησης από τον κ. Βούρο και την... παρέα του και δυο τουλάχιστον χρόνια από την πρώτη ανακοίνωση του έργου, η ένταξη του έργου της οδού Λάρνακος σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα, δεν προσφέρεται και τόσο για πανηγυρισμούς, κύριε Λέκκα. Θα σας συνιστούσα να είστε τουλάχιστον πιο... φειδωλός.

Στην ίδια περιοχή, λίγα μέτρα πιο κάτω από την Λάρνακος υπάρχει το περίφημο αντιπλημμυρικό έργο της οδού Σκρα. Ένα έργο που η διοίκηση Βασιλόπουλου (και Δούρου στην περιφέρεια Αττικής) παρέδωσε δημοπρατημένο το καλοκαίρι του 2019. Έκτοτε ενώ έχει τελειώσει η διαγωνιστική διαδικασία, έχει βγει ανάδοχος, έχει υπογραφεί σύμβαση, δεν υπάρχει ουδεμία πρόοδος. Τρία χρόνια απραξίας δηλαδή, για ένα έργο ζωτικής σημασίας για την ασφάλεια των κατοίκων. 

Την μέρα που η Δύναμη Πολιτών είχε καλέσει τους κατοίκους να συζητήσουν για το θέμα του αντιπλημμυρικού, την ίδια μέρα ο κ. Λέκκας προσπάθησε υποκριτικά να δείξει το ενδιαφέρον της δημοτικής αρχής για την περιοχή και να κατηγορήσει την Δύναμη Πολιτών για "στείρα άρνηση" κλπ.

Και υποκρισία και λαϊκισμό, λοιπόν, κ. Λέκκα εμπεριέχει η ανάρτησή σας. Αντί να προβάλλετε έργα που για τρία χρόνια περιφέρετε ως μακέτες, φροντίστε να μάθετε πού έχει κολλήσει το έργο της Σκρα!

Γιώργος Κατερίνης


Η σχετική ανάρτηση του Θ. Λέκκα