Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017

ποιος είναι συνεπής και ποιος ασυνεπής κύριε Πάντζα;

αντιγράφουμε από τα πρακτικά της βουλής http://www.hellenicparliament.gr/UserFiles/a08fc2dd-61a9-4a83-b09a-09f4c564609d/es20140730.pdf

 Βούτσης  πρόεδρος της Βουλής 
"Έρχομαι στο άρθρο 82. Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, εδώ είναι η πρόκληση. Μη μιλάμε για το άρθρο 81 και την ΑΕΚ, αν θα γίνει, για τα δυόμισι στρέμματα, τα τρία επιπλέον κ.λπ.. Έχουμε τις θέσεις μας, παρακαλούμε να γίνουν σεβαστές. Έχουν τις θέσεις τους στην πλειοψηφία, αλλά στο άρθρο 82 είναι ο τυράκι. Ή μήπως δεν το έχουμε
καταλάβει; Στο 5% είναι, για τα μητροπολιτικά πάρκα. Εν προκειμένω για τη Νέα Φιλαδέλφεια, ας πούμε, λέω μελλοντικά ή στο άμεσο μέλλον είκοσι, εικοσιπέντε στρέμματα να αποδοθούν για επέκταση χρήσεων σαν αυτές που αναφέρονται –αθλητικές και άλλες εγκαταστάσεις- μέσα στο νομοσχέδιο. Προς τι; Γιατί; Πώς δίδεται με τόση άνεση; 
(Στο σημείο αυτό κτυπάει το κουδούνι λήξεως του χρόνου ομιλίας του κυρίου Βουλευτή)
Θα παρακαλούσα μια μικρή ανοχή. 
Μας εγκαλούν από διάφορες πλευρές που υπερψηφίζουν το σχέδιο της ΑΕΚ, έτσι όπως είναι και δεν συμφωνούν μαζί μας για να πάει στο χώρο του παραχωρητηρίου του παλιού και μας λένε «μα, τώρα μας λέτε για τα δύο στρέμματα, για τα τρία στρέμματα, για περιβαλλοντικές ανησυχίες κ.λπ.; Ευλόγως ίσως από την πλευρά τους. Πώς περνούν, όμως, ασχολίαστο το τυράκι του άρθρου 82; Γιατί κανείς σας δεν μιλάει για το άρθρο 82; Πάρτε πίσω το άρθρο 82 και να ξανασυζητήσουμε για το άρθρο 81. Σας το λέω ευθέως. Πάρτε πίσω το 82 και να ξανασυζητήσουμε για το 81. Γιατί το αφήνουμε αυτό να περάσει έτσι, τη δυνατότητα δηλαδή για εικοσιδυόμισι στρέμματα μεθαύριο; "


Κοντονής (πρώην Υφ. Αθλητισμού)
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, έγινε πολύς λόγος για το θέμα του γηπέδου της ΑΕΚ. Θέλω να τονίσω το εξής. Αυτήν τη στιγμή είναι δυνατόν τρία στρέμματα άλσους να καταστραφούν; Εδώ η Αθήνα έχει ανάγκη από πνεύμονες πρασίνου. Εδώ τι θα γίνει; Αναλαμβάνετε εσείς την ευθύνη να καταστραφούν τρία στρέμματα πρασίνου, όταν οι κάτοικοι της Αθήνας δίνουν μάχες για πολύ μικρότερα πάρκα; Σας θυμίζω την περίπτωση του πάρκου Πατησίων και την κοπή μερικών δέντρων.
Εδώ λοιπόν εμείς τι θα κάνουμε; Θα κλείσουμε τα μάτια; Διότι, πολύ σωστά τονίστηκε ότι θα πρέπει να δημιουργηθεί το γήπεδο και πρέπει να γίνει, αλλά στη βάση του αρχικού παραχωρητηρίου, όχι περαιτέρω επέκταση και μάλιστα σε βάρος του άλσους.
Θα πρέπει να τονίσουμε όχι μόνο το παράδειγμα του γηπέδου της Λάρισας, που σωστά τονίστηκε από προηγούμενο ειδικό αγορητή. Έχουμε πλείστα όσα παραδείγματα. Στο γήπεδο Καραϊσκάκη ακυρώθηκε η συμμετοχή δεκάδων ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων, γιατί έγινε ένα αμιγώς ποδοσφαιρικό γήπεδο και καταστράφηκαν ο στίβος και όλες αυτές οι αθλητικές εγκαταστάσεις. 
Επομένως, μην γινόμαστε μοχλός στα χέρια πολιτικών και οικονομικών συμφερόντων, οι οποίοι επιδιώκουν άλλα πράγματα. Να μείνουμε σε μία σταθερή κατεύθυνση. Σεβασμός στο περιβάλλον και σεβασμός στους νόμους από όλους.