Πέμπτη 2 Μαρτίου 2017

Νέα έργα ξεκινούν στο Δήμο Φιλαδέλφειας –Χαλκηδόνας

Νέα έργα στην πόλη έχουν ήδη δημοπρατηθεί και ξεκινούν άμεσα με στόχο την καλύτερη λειτουργία και την βελτίωση της ζωής των πολιτών. 
Πρόκειται για:
  • Την διαμόρφωση θέσεων στάθμευσης μοτοποδηλάτων στην Πλατεία Πατριάρχου ώστε να σταματήσει το φαινόμενο της κατάληψης πλατειών και πεζοδρομίων από μηχανές. Κόστος έργου 47.000 €. Πηγή χρηματοδότησης από τη ΣΑΤΑ έργων. 
  • Υπογειοποίηση των κάδων απορριμμάτων γύρω από την Πλατεία Πατριάρχου για λόγους εξωραϊσμού και εξασφάλισης ελεύθερου χώρου. Κόστος έργου 113.000 €. Πηγή χρηματοδότησης από τη ΣΑΤΑ έργων.

  • Έργα υποδομής και εκσυγχρονισμού στο δημοτικό κοιμητήριο (κατασκευή ύδρευσης/αποχέτευσης, ασφαλτοστρώσεις, παγκάκια κλπ). Κόστος έργου 160.000 €. Πηγή χρηματοδότησης από τη ΣΑΤΑ έργων και ιδίους πόρους.
  • Επισκευή αύλειων χώρων στα: 2ο, 3ο και 6ο Δημοτικά Σχολεία Νέας Φιλαδέλφειας και στο 2ο Νηπιαγωγείο Νέας Φιλαδέλφειας. Κόστος έργου 80.000€. Πηγή χρηματοδότησης από την Περιφέρεια Αττικής.
Όλα τα παραπάνω έργα πέτυχαν σημαντικές εκπτώσεις κατά τη δημοπράτηση μετά τις αποφασιστικές ενέργειες της Δημοτικής Αρχής που δεν δίστασε να συγκρουστεί με τις εργολαβικές πρακτικές χειραγώγησης των διαγωνισμών.

Επίσης σε στάδιο εγκρίσεων και προετοιμασίας για δημοπράτηση είναι τα κάτωθι έργα:
  • Προστασία, διαχείριση και ανάπλαση άλσους, προϋπολογισμού ύψους 800.000 €. Πηγή χρηματοδότησης από την Περιφέρεια Αττικής.
  • Ανάπλαση παιδικών χαρών επί της οδού Πλαστήρα και Τσαλδάρη (Ν. Φιλαδέλφεια) και 700 Θεσπιέων (Ν. Χαλκηδόνα), προϋπολογισμού ύψους 200.000 €. Πηγή χρηματοδότησης από την Περιφέρεια Αττικής.
  • Κατασκευή – ανακατασκευή 3 γηπέδων 5Χ5, στην περιοχή της Νησίδας, στην περιοχή Ειρήνη, στην περιοχή Κάτω Κουκλάκι, προϋπολογισμού ύψους 270.000 €. Πηγή χρηματοδότησης από τη ΣΑΤΑ έργων.
  • Κατασκευή οριζόντιας και κάθετης σήμανσης για την ασφαλή πρόσβαση των μαθητών στα σχολεία, προϋπολογισμού ύψους 32.000 €. Πηγή χρηματοδότησης από την Περιφέρεια Αττικής