Παρασκευή 10 Μαρτίου 2017

Συνέντευξη Τύπου του Δήμου Φιλαδέλφειας Χαλκηδόνας στην ΕΣΗΕΑ 7/3/2016 (3)



Η τοποθέτηση του προέδρου του δημοτικού συμβούλιου Γιώργου Πάνου  
για γήπεδο Μελισσανίδη (ΑΕΚ) και γεγονότα...

                                                                                                                                                                                                         Κυρίες και κύριοι καλησπέρα σας,
Αποτέλεσμα εικόνας για συνεντευξη εσηεα βασιλοπουλου
Ως  πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και μέλος της διοίκησης του Δήμου επιφορτισμένος με τον καθήκον της λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου και την υλοποίηση των αποφάσεων αυτού, θα ήθελα να σας αφηγηθώ για λίγα λεπτά την κατάσταση που επικρατεί στο Δημοτικό Συμβούλιο και σε ολόκληρη την τοπική κοινωνία.
Πριν την αφήγηση μου για το τι πραγματικά συμβαίνει θα ήθελα απλώς επιγραμματικά να σας αναφέρω με ημερομηνίες, επιθέσεις και τραμπουκισμούς που έχουμε δεχτεί από δήθεν οπαδούς ώστε να ακουστεί επιτέλους πραγματικά η αλήθεια την οποία κάποιοι προσπαθούν και  θέλουν να αποκρύψουν.


20/11/2013
Σε Δημοτικό Συμβούλιο ενώ ήμασταν αντιπολίτευση δέχτηκαμε επίθεση και τραμπουκισμούς που είχαν ως αποτέλεσμα την λιποθυμία και την μεταφορά σε νοσοκομείο της  Δημοτικής μας Συμβούλου. Επίσης εκδιώχθηκαν της συνεδρίασης οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης.

22/05/2014
Επίθεση και τραμπουκισμός σε γυναίκα της παράταξης μας η οποία ενημέρωνε με μεγάφωνο της προεκλογική μας συγκέντρωση


23/05/2014
Διεξήχθει η προεκλογική μας ομιλία με παρουσία μεγάλης δύναμης των ΜΑΤ για να μας προστατεύσει από αντισυγκέντρωση οπαδών

29/05/2014
Διάλυση με τραμπουκισμούς εκδήλωσης κατοίκων με θέμα το Ρυθμιστικό στο πνευματικό κέντρο Νέας Φιλαδέλφειας

20/06/2014
Επίθεση σε συγκέντρωση κατοίκων στην πλατεία με θέμα συζήτησης το Ρυθμιστικό. Ακολούθησαν ξυλοδαρμοί και μεταφέρθηκαν πολίτες στο νοσοκομείο

23/06/2014
Ακύρωση μετά από προπηλακισμούς Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα συζήτησης το Ρυθμιστικό.

24/06/2014
Ακυρώθηκε συγκέντρωση η οποία διοργανώθηκε από τους Δήμους Ν. Φιλαδέλφειας- Ν. Χαλκηδόνας και Ν. Ιωνίας με θέμα επιπτώσεις του Ρυθμιστικού.

8/12/2014
Μοίρασμα προκήρυξης στα  σπίτια των κατοίκων που είχαν προσφύγει στο ΣτΕ μετά από τη δημοσιοποίηση των ονομάτων τους στην επίσημη σελίδα της ΠΑΕ. Η προκήρυξη  μεταξύ άλλων ανέφερε : «…Ξέρουμε ότι είστε φίλοι του Δήμαρχου. Μήπως ήρθε η ώρα να αλλάξετε γειτονιά και να πάτε να….;;;;; 17 σκουλήκια ήρθε η ώρα σας…υπογραφή Κίτρινοι Μαχητές». Την ίδια ημέρα πραγματοποιήθηκε επίθεση και έσπασαν αυτοκίνητο ατόμου της παράταξης μας.
 22/12/2014
Εισβολή, διάλυση Δημοτικού Συμβουλίου και ξυλοδαρμός Προέδρου και Δημοτικών Συμβούλων

30/12/2014
Εκ νέου προσπάθεια τραμπουκισμών και διάλυσης του Δ.Σ. Είσοδος των ΜΑΤ μέσα στο Δ.Σ.

 Θεοφάνια 2015
Τραμπουκισμοί και ξυλοδαρμοί Δημάρχου και Δημοτικών Συμβούλων και σπάσιμο του αυτοκινήτου του Δήμου. Επίσης βαρύτατος ξυλοδαρμός με κίνδυνο ζωής τοπικού δημοσιογράφου από κουκουλοφόρους.

15/12/2016
Δεύτερη παρουσία και τραμπουκισμός Δημοτικών Συμβούλων,Αντιδημάρχων ,του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου  και πρώην Δημάρχου έξω από τα δικαστήρια της Ευελπίδων.

13.1/3/2017
 Έπειτααπό τη μαφιόζικη επίθεση που δέχτηκα από το    Δημαρχείο μέχρι την κεντρική πλατεία της  πόλης και τη καταδιωξή μου σε μεγάλη απόσταση απο εκεί , τις  συνεχείς απειλές προς εμένα και άλλους ότι το βράδυ θα δείτε τι έχετε να πάθετε ,ακυρώθηκε η τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου .

Έχουμε λοιπόν πολυδιάστατες συνέπειες από τις επιθέσεις αυτές που πληγώνουν βαθιά την κοινωνικοπολιτική ζωή της πόλης και την μετατρέπουν σιγά σιγά σε Palermo των αρχών του 19ου αιώνα. Τα πραγματικά θύματα αυτών των επιθέσεων δεν είναι τα πρόσωπα αλλά η ίδια η δημοκρατία.

Κατά πρώτον είναι αδύνατον να λειτουργεί το δημοτικό συμβούλιο είτε με επιθέσεις και τραμπουκισμούς κατά τις συνεδριάσεις του αλλά ούτε μπορεί να λειτουργεί και να αποφασίζει με κλούβες των ΜΑΤ και δημοτικούς συμβούλους που θα τους συνοδεύει από και προς το Δημοτικό Συμβούλιο αστυνομική δύναμη.

Δεύτερον η πόλη βρίσκεται σε διαρκή πολιορκία όταν διάφοροι με κουκούλες ακροβολισμένοι αναζητούν κάποιους που ή στο παρελθόν ή προσφάτως έχουν εκφράσει διαφορετική άποψη για το δάσος και το γήπεδο.Γίνονται επισκέψεις σε σπίτια και καταστήματα συγγενικών προσώπων αιρετών και εκφράζονται διάφορες απειλές .Επίσης  δεχόμαστε παράπονα από τα καταστήματα της περιοχής ότι έχει πέσει αισθητά ο τζίρος τους την προηγούμενη περίοδο και φοβούνται ότι αν γίνει αντιληπτό στους χιλιάδες επισκέπτες της πόλης μας ότι η Φιλαδέλφεια είναι πλέον εμπόλεμη ζώνη μπορεί και να καταστραφούν οι επιχειρήσεις τους ολοκληρωτικά .

Τρίτον, αλλά εξίσου σημαντικό έχουν καταληφθεί οι δύο αυτοδιαχειριζόμενοι κοινωνικοί χώροι: η Λαϊκή Συνέλευση και η Στρούγκα. Είναι δύο αυτοδιαχειριζόμενοι χώροι με πολιτική, κοινωνική και πολιτιστική δραστηριότητα πολλών ετών χωρίς ποτέ να έχουν προκαλέσει το παρά μικρό πρόβλημα στην τοπική κοινωνία. Δυστυχώς για κάποιους που θέλουν να ισχυριστούν το αντίθετο σας παραθέτω απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του έτους 2013 επί της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής σύμφωνα με την οποία όλες οι δημοτικές παρατάξεις δηλώνουν ότι «…  οι χώροι αυτοί όχι μόνο χώροι ανομίας δεν είναι, αλλά λειτουργούν ως ελεύθεροι χώροι έκφρασης πολιτικών, κοινωνικών, πολιτιστικών ιδεών, δράσεων και αλληλεγγύης για όλους τους δημότες της πόλης μας».

Κλείνοντας την μικρή παρέμβαση μου είμαι υποχρεωμένος να σας μεταφέρω την αγανάκτηση όλου του Δημοτικού Συμβουλίου και όχι μόνο, για αυτά που συμβαίνουν στην πόλη μας. Και να δηλώσω ότι προϋπόθεση για να συνεχιστεί οποιαδήποτε συζήτηση είναι σήμερα κιόλας ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και συνολικά η κυβέρνηση να αποκαταστήσει την ηρεμία στην πόλη και την δημοκρατία που τίθεται ανοιχτά σε αμφισβήτηση. Διαφορετικά, οι ευθύνες που θα φέρει για οτιδήποτε συμβεί από εδώ και πέρα θα είναι πολύ μεγάλες. Και να γνωρίζουν όλοι ότι δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια. Θα παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις γιατί η δημοκρατία και η ελεύθερη έκφραση ιδεών και απόψεων είναι τα υπέρτατα αγαθά που έχουμε υποχρέωση να υπερασπιστούμε με κάθε κόστος.


                                                 Σας ευχαριστώ