Τρίτη 21 Μαρτίου 2017

Ψηφίσματα συμπαράστασης και καταδίκης της βίας ....


Απόφαση του Δ.Σ του Δήμου Αθηναίων

Το τελευταίο διάστημα ο Δήμος Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας βρίσκεται υπό μία άτυπη πολιορκία ομάδας ατόμων, τα οποία με αφορμή την υπόθεση του γηπέδου της ΑΕΚ βανδαλίζουν δημοτικά κτίρια, απειλούν αιρετούς και πολίτες, φτάνοντας στο σημείο να χτυπήσουν τον πρόεδρο του Δημοτικού συμβουλίου. Τα γεγονότα αυτά μάλιστα οδήγησαν στην αναβολή δημοτικού συμβουλίου, γεγονός επικίνδυνο για την ίδια τη δημοκρατία και την ομαλότητα στην πόλη. Καταδικάζουμε το κλίμα βίας και τρομοκρατίας εναντίον αιρετών και πολιτών και καλούμε όλα τα θεσμικά όργανα της πολιτείας να αναλάβουν τις ευθύνες τους προκειμένου να αποκατασταθούν συνθήκες ομαλότητας στην πόλη. 


Το Περιφερειακό Συµβούλιο Αττικής
ομόθυμα καταδικάζει τις πράξεις βίας και τρομοκρατίας που έλαβαν χώρα τις προηγούμενες μέρες στην περιοχή της Νέας Φιλαδέλφειας
µε αφορμή το γήπεδο της Α.Ε.Κ. Δηλώνει, δε, πως αποτελεί υποχρέωση όλων µας – και πρωτίστως των οργάνων της συντεταγμένης Πολιτείας- η περιφρούρηση του δικαιώματος των συλλογικών οργάνων και των αρμόδιων αιρετών και υπηρεσιακών παραγόντων της Αυτοδιοίκησης να λαμβάνουν αποφάσεις μέσα σε κλίμα ομαλότητας και αμεροληψίας ».


Η ΚΕΔΕ ομόφωνα υιοθέτησε το παρακάτω ψήφισμα :
Την τελευταία εβδομάδα ο Δήμος Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας βρίσκεται υπό μία άτυπη πολιορκία ομάδας ατόμων, τα οποία με αφορμή την υπόθεση του γηπέδου της ΑΕΚ βανδαλίζουν δημοτικά κτίρια, απειλούν αιρετούς και πολίτες, φτάνοντας στο σημείο να χτυπήσουν τον πρόεδρο του Δημοτικού συμβουλίου. Τα γεγονότα αυτά μάλιστα οδήγησαν στην αναβολή δημοτικού συμβουλίου, γεγονός επικίνδυνο για την ίδια τη δημοκρατία και την ομαλότητα στην πόλη. Καταδικάζουμε το κλίμα βίας και τρομοκρατίας εναντίον αιρετών και πολιτών και καλούμε όλα τα θεσμικά όργανα της πολιτείας να αναλάβουν τις ευθύνες τους προκειμένου να αποκατασταθούν συνθήκες ομαλότητας στην πόλη.


Ψήφισμα Δήμου Γαλατσίου
Τις τελευταίες  εβδομάδες ο Δήμος Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας βρίσκεται υπό μία άτυπη πολιορκία ομάδας ατόμων, τα οποία με αφορμή την υπόθεση του γηπέδου της ΑΕΚ βανδαλίζουν δημοτικά κτίρια, καταλαμβάνουν  αυτοδιαχειριζόμενους κοινωνικούς χώρους ,απειλούν αιρετούς και πολίτες, φτάνοντας στο σημείο να χτυπήσουν τον πρόεδρο του Δημοτικού συμβουλίου. Τα γεγονότα αυτά μάλιστα οδήγησαν στην αναβολή δημοτικού συμβουλίου, γεγονός επικίνδυνο για την ίδια τη δημοκρατία.
Δεν είναι πρώτη φορά που δημιουργούνται τέτοια έκτροπα όταν προκύπτουν νομικές η τεχνικές εκκρεμότητες για το γήπεδο της ΑΕΚ, ενεργοποιείται ένας μηχανισμός μερίδας των οπαδών της ΑΕΚ, πιθανότατα με κάλυψη από την ΠΑΕ ΑΕΚ, έτσι ώστε να ασκηθεί τρομοκρατία στο Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο
Δεν επιτρέπεται ο Δήμαρχος και οι αντιδήμαρχοι να κάνουν μια ώρα να μπουν στο Δημαρχείο και άλλες δυο να βγουν μετά από κυνηγητό και βιαιοπραγίες. Αυτό που ζει τις τελευταίες ημέρες η Νέα Φιλαδέλφεια είναι μια μικρογραφία αυτού που επιχειρείται να ζήσει (και σε μεγάλο βαθμό ζει) όλη η χώρα. Τρόμος, ακύρωση κάθε συλλογικής δράσης, εγκατάλειψη οποιουδήποτε αιτήματος συνδέεται με το δημόσιο χώρο, παράδοση στα όποια επιχειρηματικά συμφέροντα.
Καταδικάζουμε το κλίμα βίας και τρομοκρατίας εναντίον αιρετών και πολιτών και καλούμε όλα τα θεσμικά όργανα της πολιτείας να αναλάβουν τις ευθύνες τους προκειμένου να αποκατασταθούν οι συνθήκες ομαλότητας στην πόλη.
Γαλάτσι   14 Μαρτίου 2017

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ιλίου στη συνεδρίασή του την Πέμπτη 02.03.2017, ενέκρινε κατά πλειοψηφία το παρακάτω ψήφισμα καταδίκης για τη χρήση βίας εναντίον αιρετών του Δήμου Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνος από ομάδα ατόμων:
 «Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ιλίου καταδικάζει τη χρήση βίας και κάθε προσπάθεια φίμωσης και αυταρχισμού, από όπου και αν προέρχεται, σε βάρος οποιουδήποτε πολίτη, αλλά και σε αιρετούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης και στους φορείς της.
Στην κοινωνία μας δεν υπάρχει χώρος για τέτοιου είδους βίαιες συμπεριφορές.
Τα οποιαδήποτε προβλήματα μπορούν να επιλύονται με το διάλογο και όχι με τη βία».


Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΕΣΥΔΑΠ  ομόφωνα:
Καταδικάζουν κάθε μορφή βίας ή απειλής χρήσης βίας που ασκείται στα μέλη της Δημοτικής Αρχής Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας. Εκφράζουν την αλληλεγγύη του στο Δήμαρχο και στα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου που πρέπει να έχουν την δυνατότητα να εκφράζουν ελεύθερα και χωρίς περιορισμό τις απόψεις τους, όπως αρμόζει σε έναν κατ’ εξοχή δημοκρατικό θεσμό όπως της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Ζητουν από τις αρμόδιες αρχές να πάρουν άμεσα μέτρα για την μη επανάληψη περιστατικών βίας.

Το ΔΣ του Δήμου Μεταμόρφωσης εξέφρασε με ψήφισμά του την συμπαράστασή του προς τον γειτονική δημοτική αρχή του δήμου Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας  .
Αναλυτικά, το ψήφισμα είναι το εξής:
 «Τις τελευταίες ημέρες ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας βρίσκεται υπό την πολιορκία ομάδας ατόμων, φερόμενων οπαδών, οι οποίοι ανενόχλητοι βανδαλίζουν δημόσια κτίρια, απειλούν πολίτες, ενώ έφτασαν στο σημείο να χτυπήσουν τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Γιώργο Πάνο.
Το δημοτικό συμβούλιο Μεταμόρφωσης καταδικάζει τις βίαιες πράξεις που καταλύουν κάθε έννοια δημοκρατίας. Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στη Δημοτική Αρχή της Ν. Φιλαδέλφειας- Ν. Χαλκηδόνας, απέναντι στο κλίμα τρομοκρατίας που επικρατεί στην πόλη.
 Καταγγέλουμε την προσπάθεια εκφοβισμού και εκβιασμού αιρετών και πολιτών.Καλούμε τη δικαιοσύνη και την πολιτεία να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα που δεν θα επιτρέψουν στο μέλλον την επανάληψη παρόμοιων αποτρόπαιων περιστατικών. Η κατάλυση της δημοκρατίας, η παρεμπόδιση της λειτουργίας της αυτοδιοίκησης δε μπορεί να είναι μέσο επιβολής της άποψης κάποιων.»


Δημος Αμπελοκήπων-Μενεμένης
ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ
ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ Ν.ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ – ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ

Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη μας στον Δήμαρχο και το Δ.Σ. της Ν.Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας Αττικής, μετά την απαράδεκτη επίθεση που δέχθηκαν κατά τη διάρκεια των Δημοτικών Συμβουλίων από μερίδα φιλάθλων της Α.Ε.Κ.
Καταδικάζουμε οποιαδήποτε μορφή βίας σε βάρος αιρετών της αυτοδιοίκησης κατά τηνενάσκηση των καθηκόντων τους.
Ο Δήμαρχος
Λάζαρος Κυρίζογλου
και το Δημοτικό Συμβούλιο

Το ΔΣ Δήμου Χαϊδαρίου καταδικάζει με όλους τους τρόπους τα φαινόμενα τραμπουκισμού και εκφοβισμού του Δημάρχου και των δημοτικών συμβούλων της Νέας Φιλαδέλφειας που έλαβαν χώρα το προηγούμενο διάστημα για το θέμα ανέγερσης του γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια. Τέτοιες πρακτικές είναι ξένες προς το λαϊκό κίνημα, δεν εκφράζουν τη συλλογική δράση, αλλά συγκεκριμένα συμφέροντα.
Υπερασπιζόμαστε, γιατί αποτελεί βασική μας αρχή, την ελευθερία της έκφρασης και της συλλογικής δράσης. Καθένας πρέπει να έχει το δικαίωμα να λέει ελεύθερα τη γνώμη του, όποια κι αν είναι αυτή, χωρίς να αισθάνεται φόβο. Ακόμα, και εκείνοι που έχουν αντίθετες απόψεις για ένα θέμα, έχουν το ίδιο δικαίωμα στο να τις εκφράζουν και να τις υποστηρίζουν με επιχειρήματα.
Οι αιρετοί που έχουν εκλεγεί από το λαό της περιοχής αλλά και κάθε πολίτης έχει το δικαίωμα να εκφράζει την άποψή του, όποια και αν είναι αυτή, χωρίς να φιμώνεται, χωρίς να αισθάνεται φόβο, πολύ περισσότερο να εκφοβίζεται με σκοπό την αποσιώπηση της άποψής του.
Ειδικά, οι συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβούλιο πρέπει να δίνουν βήμα  έκφρασης, όχι μόνο στα αιρετά πρόσωπα, αλλά σε κάθε πολίτη ή εκπρόσωπο μαζικού φορέα ώστε να εκφράζει τη γνώμη του, να λέει τον προβληματισμό του στα πλαίσια πάντα της ελευθερίας της έκφρασης για όποιο θέμα επιθυμεί.


Το Δ.Σ του Δήμου Λυκόβρυσης - Πεύκης καταδικάζει με όλους τους τρόπους τα φαινόμενα τραμπουκισμού, βανδαλισμού και εν τέλει εκφοβισμού του Δημάρχου και των δημοτικών συμβούλων του Δήμου Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας για το θέμα ανέγερσης γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια.
Τέτοιες πρακτικές δεν εκφράζουν τη συλλογική δράση. Η κατάλυση της δημοκρατίας και η παρεμπόδιση της λειτουργίας της αυτοδιοίκησης δε μπορεί να είναι μέσο επιβολής της άποψης κάποιων.
Οι αιρετοί που έχουν εκλεγεί από το λαό της περιοχής έχουν το δικαίωμα να εκφράζουν την άποψή τους, όποια και αν είναι αυτή, χωρίς να φιμώνονται, χωρίς να αισθάνονται φόβο, πολύ περισσότερο να εκφοβίζονται με σκοπό την αποσιώπηση της άποψής των.
Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στο Δήμαρχο Άρη Βασιλόπουλο και την Δημοτική Αρχή του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας, απέναντι στο κλίμα τρομοκρατίας που επικρατεί στην πόλη.



Το Δ.Σ. του Δήμου Αλίμου καταδικάζει το κλίμα βίας ...

"Την τελευταία εβδομάδα ο Δήμος Ν. Φιλαδέλφειας - Ν. Χαλκηδόνας βρίσκεται υπό μία άτυπη πολιορκία ομάδας ατόμων, τα οποία με αφορμή την υπόθεση του γηπέδου της ΑΕΚ βανδαλίζουν δημοτικά κτήρια, απειλούν αιρετούς και πολίτες, φτάνοντας στο σημείο να χτυπήσουν τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου. Τα γεγονότα αυτά μάλιστα οδήγησαν στην αναβολή δημοτικού συμβουλίου, γεγονός επικίνδυνο για την ίδια τη δημοκρατία και την ομαλότητα στην πόλη. Καταδικάζουμε το κλίμα βίας και τρομοκρατίας εναντίον αιρετών και πολιτών και καλούμε όλα τα θεσμικά όργανα της πολιτείας να αναλάβουν τις ευθύνες τους προκειμένου να αποκατασταθούν συνθήκες ομαλότητας στην πόλη".