Τετάρτη 13 Μαρτίου 2024

Όλα παράνομα! - Καταγγελία του Σωματείου Εργαζομένων στο Δήμο

Χωρίς τον  νόμιμο χειριστή του γερανοφόρου οχήματος, χωρίς άδεια και παρά τις αντιρρήσεις της υπηρεσία Πρασίνου κόπηκαν τα δένδρα, με προσωπική εντολή του δημάρχου. Αυτά καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Ν. Φιλαδέλφειας - Ν. Χαλκηδόνας:



Την Κυριακή 10/03 υπάλληλοι του Δήμου μας από την υπηρεσία Πρασίνου, με εντολή Δημάρχου προέβησαν σε κοπές δέντρων στα πλαίσια έργου της Περιφέρειας,  χωρίς  να διαθέτει η Περιφέρεια άδεια κοπής από τη Διεύθυνση Δασών, η οποία καταλήγει σε έγγραφό της, ότι είναι αναρμόδια. Οι εργαζόμενοι του Δήμου δεν μπορεί να χρησιμοποιούνται σε έργα άλλων φορέων και σε εργασίες εργολάβων και μάλιστα σε εργασίες χωρίς νόμιμες άδειες.

Επιπλέον,  την ίδια ημέρα, όχημα- γερανοφόρο του Δήμου βγήκε στον δρόμο, χωρίς το νόμιμο υπάλληλο χειριστή του μηχανήματος και χωρίς τη συναίνεση της υπηρεσίας, γεγονός που θα μπορούσε να αποδειχθεί επικίνδυνο.

Ο χώρος πρασίνου της οδού Πίνδου,  θα μπορούσε να έχει σωθεί αν γινόταν προσπάθεια για εναλλακτική λύση της διαδρομής του τρόλεϊ. Για μια πρόχειρη παράκαμψη 15 ημερών θυσιάστηκαν τα δέντρα της περιοχής!!!

Περιφέρεια- Διεύθυνση Δασών- ΟΑΣΑ και Δήμος είναι υπόλογοι.

Σήμερα,  για να ξανά προβούν οι υπάλληλοι στην κοπή των δέντρων δόθηκε  «εντέλλεσθε» από το  Δήμαρχο στην υπηρεσία Πρασίνου, διότι η   υπηρεσία είχε αντιρρήσεις για λόγους νομιμότητας της κοπής δέντρων.

Ως σωματείο, πιστεύουμε, ότι ο Δήμος δεν θα πρέπει να λειτουργεί με «εντέλλεσθε Δημάρχου» και καταγγέλλουμε τέτοιου είδους ενέργειες, που παρακάμπτουν τις Διευθύνσεις, λειτουργούν εκβιαστικά και  εκθέτουν τους υπαλλήλους σε κινδύνους διώξεων, από τυχόν παράνομες ενέργειες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.