Παρασκευή 5 Απριλίου 2024

Ο Χάρης καταγγέλλει, ο Γιάννης... πληρώνει

Συνεδρίαση Δημοτικής Επιτροπής 3/4. Αντιγράφουμε από τα πρακτικά:

3ο ΘΕΜΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ:  Έγκριση νομικής στήριξης αιρετού του Δήμου κ. Μ. Κουτσάκη στις 13/5/2024 στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών σε ποινική υπόθεση.

ΔΗΜΑΡΧΟΣ: Εκτός από τους νομικούς του Δήμου θα πάρουμε κι έναν εξωτερικό συνεργάτη την κα....... για την υπεράσπιση του κ. Μιχάλη Κουτσάκη. Είναι για μια μηνυτήρια αναφορά που είχε γίνει όσον αφορά το θέμα του γκαράζ για περιβαλλοντικούς λόγους. Εγκρίνετε κύριοι συνάδελφοι;

ΜΕΛΗ: Εγκρίνεται κ. Δήμαρχε. (ΟΜΟΦΩΝΑ)

Αλήθεια τι υπόθεση είναι αυτή για την οποία κατηγορείται ο κ. Κουτσάκης, ως αντιδήμαρχος Καθαριότητας της διοίκησης Βούρου;

Στο κλητήριο θέσπισμα αναφέρεται ότι κατηγορείται ως «υπαίτιος», γιατί από 1/11/2019 έως 12/3/2020 «Α. Λειτουργούσε εγκατάσταση άνευ των αναγκαίων προς τούτο περιβαλλοντικών αδειών και εγκρίσεων υποβαθμίζοντας το περιβάλλον...» και «Β. Με περισσότερες πράξεις που συνιστούν εξακολούθηση του ιδίου εγκλήματος προξένησε υποβάθμιση στο φυσικό περιβάλλον...».

Όπως αντιλαμβανόμαστε από την παράθεση εγγράφων που γίνεται στο κλητήριο θέσπισμα, όλη η υπόθεση προέκυψε μετά από ελέγχους που πραγματοποίησε το Τμήμα Υγειονομικού και Περιβαλλοντικού Ελέγχου της Π.Ε. Κεντρικού Τομέα Αθηνών στις εγκαταστάσεις του αμαξοστασίου του Δήμου, όπου λειτουργεί και ο Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων.




Ποιος έκανε την καταγγελία;

«Ποιος έκανε την καταγγελία;» ακούγεται μια ερώτηση, στη βιντεοσκοπημένη συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής (είναι αναρτημένη στο κανάλι του Δήμου στο youtube), κάτι που έχει παραληφθεί στα δημοσιευμένα πρακτικά. Η ερώτηση έμεινε αναπάντητη και ο δήμαρχος φαίνεται να ψάχνει με «απορία» τα χαρτιά του...

Όλοι θυμόμαστε τον «επεισοδιακό» τρόπο με τον οποίο εξαναγκάστηκε ο Δήμος να ξηλώσει τις εγκαταστάσεις που διατηρούσε επί 3 και πλέον δεκαετίες στο Άλσος Νέας Φιλαδέλφειας και να μεταφέρει άρον-άρον όλο τον εξοπλισμό και τα οχήματα της Καθαριότητας στο πρώην Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής (το οποίο παρέμενε ανεκμετάλλευτο από τότε που φτιάχτηκε). 

Αυτό το χώρο παρέλαβε από τη διοίκηση Βασιλόπουλου, η διοίκηση Βούρου και σε αυτό το χώρο λειτουργεί και σήμερα η Καθαριότητα του Δήμου, χωρίς να έχουμε ακούσει ποτέ (ούτε προεκλογικά) κάποια κουβέντα από τη νυν διοίκηση Τομπούλογλου ότι σχεδιάζει να την μεταφέρει κάπου αλλού.

Είναι γνωστό άλλωστε το πρόβλημα των μη αδειοδοτημένων χώρων στάθμευσης απορριμματοφόρων και σταθμών μεταφόρτωσης στο σύνολο σχεδόν των Δήμων του Λεκανοπεδίου Αττικής.

Κι όμως. Κάποιοι επέλεξαν τα τελευταία χρόνια να κάνουν πολιτική και αντιπολίτευση πλήττοντας αυτή την κρίσιμη υπηρεσία του Δήμου με καταγγελίες, μηνυτήριες αναφορές κ.λπ. 

Το ερώτημα που δεν απάντησε ο δήμαρχος (πώς θα μπορούσε άλλωστε;) έχει απάντηση: Τις καταγγελίες στις αρμόδιες υπηρεσίες κατά του πρώην αντιδημάρχου Καθαριότητας τις έκανε ο Χάρης Τομπούλογλου, ως δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης τότε.

Και σήμερα, ο αδελφός του καλείται να... πληρώσει. Γιατί η υπεράσπιση του κ. Κουτσάκη θα στοιχίσει 1.500 ευρώ στο Δήμο, ενώ τυχόν καταδικαστική απόφαση ενδέχεται να επιφέρει πρόστιμα που θα βαρύνουν φυσικά το δημοτικό προϋπολογισμό.

Και φυσικά, το πρόβλημα των όποιων παρατυπιών ή και παρανομιών υπάρχουν στο χώρο που σταθμεύουν τα οχήματα της Καθαριότητας θα εξακολουθεί να υπάρχει, αφού δεν έχουμε δει κανέναν σχεδιασμό για να φτιαχτεί ένας άλλος χώρος στάθμευσης και μεταφόρτωσης. Να θυμίσουμε ότι η διοίκηση Βασιλόπουλου είχε καταφέρει να εξασφαλίσει χρηματοδότηση 10 εκατ. ευρώ για να φτιαχτεί ένας σύγχρονος σταθμός μεταφόρτωσης, κάτι που οι επόμενες διοικήσεις φαίνεται να έχουν απεμπολήσει. Αλλά αυτό είναι ένα άλλο θέμα, για το οποίο θα επανέλθουμε...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.